Microsoftista Minecraftin uusi omistaja – "Kyse ei ole rahasta vaan mielenterveydestäni" / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoftista Minecraftin uusi omistaja – "Kyse ei ole rahasta vaan mielenterveydestäni"

15.09.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

Microsoft on vahvistanut ostavansa ruotsalaisen pelinkehitysstudio Mojangin. Kaupan hinnaksi on varmistettu 2,5 miljardia dollaria eli hieman vajaat 2 miljardia euroa.

Kaupan myötä Mojang siirtyy osaksi Microsoft Studios -kehittäjäperhettä ja samalla peli-ilmiö Minecraftista tulee Microsoftin omistama tuote. Jo nyt Microsoft on kuitenkin jo ehtinyt vahvistamaan, ettei se ole aikeissa tappaa esimerkiksi Minecraftin PlayStation-versioita, vaan niiden myynti ja kehitys on edelleen jatkumassa.

– Maailmassa on vain kourallisen verran potentiaalisia ostajia, joilla on resursseja kasvattaa Minecraftia sen ansaitsemassa mittakaavassa. Olemme tehneet läheistä yhteistyötä Microsoftin kanssa vuodesta 2012 asti ja olemme olleet vakuuttuneita heidän osoittamastaan jatkuvasta omistautumisesta peliimme ja sen kehitykseen. Olemme varmoja, että Minecraft jatkaa kasvamista mahtavalla tavalla, Mojang kommentoi kauppoja kotisivuillaan.

Tiedossa ei tällä hetkellä ole, mitä kaupat tarkoittavat vielä beetavaiheessa olevan Scrolls-pelin kehitykselle.

Kauppojen myötä Mojangin perustajat Markus "Notch" Persson, Carl Manneh ja Jakob Porsér ovat jättämässä studion. Omassa henkilökohtaisessa blogiviestissään Notch kertoo, kuinka Minecraft yhteisöineen on kasvanut suuremmaksi kuin mitä hän odotti, mikä on samalla ajanut hänet erikoiseen asemaan pelialalla.

– Minusta on tullut symboli. En halua kuitenkaan olla sitä. En halua olla vastuussa jostain suuresta, jota en ymmärrä ja jonka parissa en halua työskennellä ja joka jahtaa minua koko ajan. En ole yrittäjä. En ole toimitusjohtaja. Olen nörtti tietokoneohjelmoija, joka tykkää jakaa mielipiteitään Twitterissä, Notch kirjoittaa.

Notch tunnetaan Minecraftin luojana, mutta hän ei ole ollut varsinaisesti pelin kehityksessä enää mukana sitten vuoden 2011. Mojangissa hän pysyi lähinnä, koska hänen katsottiin olleen tärkeä osa yhtiön kulttuuria. Notch yritti kyllä vielä pari vuotta takaperin kehittää uutta kunnianhimoista avaruusseikkailupeliä nimeltä 0x10c, mutta totesi lopulta saavansa enemmän irti pienemmistä peliprojekteista. Hän onkin aikeissa jatkaa elämäänsä pienten pelikokeilujen parissa.

– Jos joskus vahingossa satun tekemään jotain, joka näyttäisi keräävän vetovoimaa, hylkään sen todennäköisesti samantien, Notch jatkaa.

– Tässä ei ole kyse rahasta, vaan mielenterveydestäni.

Lähde: Microsoft, Mojang, Notch.net

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

YouTube-videon thumbnail on kyllä nyt niin täydellinen, ettei mitään rajaa.

Käyttäjän chelsea kuva
chelsea

2,5 miljardia indie-pelistä, ei paha..

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä chelsea

2,5 miljardia indie-pelistä, ei paha..

Ei MS pelkästään peliä ostanut, vaan koko studion...huima summa silti, etenkin kun ei ole mitään takuita siitä, että Minecraftin suosion tuosta enää yhtään nousisi, saatika sitten että kyseinen studio ei jää vain yhden hitin ihmeeksi, etenkin nyt kun itse pääjehu lähti pois.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn
Lainaus

Jos joskus vahingossa satun tekemään jotain, joka näyttäisi keräävän vetovoimaa, hylkään sen todennäköisesti samantien, Notch jatkaa

Jos itse sattuisin ohjelmoimaan jotain, joka "näyttäisi keräävän vetovoimaa", lähtisin rahastamaan saman tien.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa
Lainaus käyttäjältä JNyknn

Jos itse sattuisin ohjelmoimaan jotain, joka "näyttäisi keräävän vetovoimaa", lähtisin rahastamaan saman tien.

Mutta entäs siinä vaiheessa kun rahaa on jo niin paljon ettei edes tiedä miten sitä käyttäisi? Vieläkö sitä pitäisi lisää rohmuta?

Toivottavasti tämä tietää enemmän resursseja Minecraftin kehitykselle ja hiukkasen nopeampaa tahtia päivityksiin.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Toivottavasti ei poista päivityksiä PS versioista ja estä Vita version tuloa.

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Toivottavasti ei poista päivityksiä PS versioista ja estä Vita version tuloa.

Lainaus

Jo nyt Microsoft on kuitenkin jo ehtinyt vahvistamaan, ettei se ole aikeissa tappaa esimerkiksi Minecraftin PlayStation-versioita, vaan niiden myynti ja kehitys on edelleen jatkumassa.

Kannattaa otsikon lisäksi myös artikkelikin aina lukea ;)
Mutta eipä itsellä ole vara kiviä paiskoa...

Eli tarkoittaako tämä sitä, että nyt tulee sitä yksinoikeus-sälää tuhottomasti?
Eihän tässä silti kenenkään pitäisi epäröidä Minecraftin suhteen (entä mojangin [?] ), kun peli jo lähes kaikille mahdollisille laitteille löytyy, ja tuki säilyy. Toisin sanoen tässä ei ole mitään kunnon häviäjiä.

Lainaus

The company could be looking to see increased development on mobile rather than Xbox.

Eli hommataan Mojang & Minecraft ja panostetaan mobiiliin lähes täysiä?
IMAGE(http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20140310230053/glee/images/6/6a/Epic-cry.gif)

Käyttäjän Lykos kuva
Lykos

MS sitten osti PSN parhaiten myyvän pelin. Pelin, joka suurella todennäköisyydellä saattaa olla PS4:n parhaiten myyvä peli tänä vuonna. Kaikkea sitä näkee, kun vanhaksi elää.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä Lykos

MS sitten osti PSN parhaiten myyvän pelin. Pelin, joka suurella todennäköisyydellä saattaa olla PS4:n parhaiten myyvä peli tänä vuonna. Kaikkea sitä näkee, kun vanhaksi elää.

Hauskaa siitä tekee sen, että Mikkisofta auttaa tällä tavoin sonya.

Käyttäjän Kogamori kuva
Kogamori

Yllätti tavallaan, mutta toisaalta ei ollenkaan. On tuo kyllä hieman ironista, että myy Sonyn alustoilla noin hyvin ja nyt Microsoft omistaa sen.

Nostoja