Yhdysvaltalaistohtori Muhammad Zakir Khan ajautui hiljattain ikävään tilanteeseen yritettyään rekisteröityä mukaan Epic Gamesin Paragon-pelin beetatestiin. Khanin pyrkimys luoda peliä varten tarvittava tunnus evättiin nimittäin rekisteröinnin yhteydessä, sillä viittauksia hänen nimensä löytyy Yhdysvaltain erityisesti nimettyjen kansalaisten listalta terroristiksi määriteltyjen ihmisten joukosta.

– Luulin aluksi tulleeni hakkeroiduksi. Pysäytin kirjaimellisesti kaiken puuhasteluni ja totesin ääneen, että ”mitäs hemmettiä”. Tunsin oloni epäinhimillistetyksi ja syrjityksi. Se suoraan sanottuna loukkasi, Khan kertoi pelisivusto Gamasutralle. 

Epic Gamesin johtaja Tim Sweeney pyysikin viikonvaihteessa Khanilta anteeksi tapahtunutta Twitterissä ja selitti pyrkivänsä korjaamaan asiaa. Tapahtuneesta Sweeney syytti Epicillä pelin yhteydessä käytössä ollutta liian laajaa suodatusjärjestelmää, jolla se oli tähän asti yrittänyt noudattaa yhdysvaltalaisia kaupparajoituksia. Hän myönsi, että rekisteröintijärjestelmää rakennellessaan Epicilla ei odotettu, että tällaista voisi tapahtua.

Lähde: Gamasutra, Polygon, Tim Sweeney (Twitter)

Lisää luettavaa