Miehen nimi löytyi USA:n tarkkailulistalta – ei päässyt pelaamaan haluamaansa peliä / Uutiset / pelaaja.fi

Miehen nimi löytyi USA:n tarkkailulistalta – ei päässyt pelaamaan haluamaansa peliä

12.01.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Yhdysvaltalaistohtori Muhammad Zakir Khan ajautui hiljattain ikävään tilanteeseen yritettyään rekisteröityä mukaan Epic Gamesin Paragon-pelin beetatestiin. Khanin pyrkimys luoda peliä varten tarvittava tunnus evättiin nimittäin rekisteröinnin yhteydessä, sillä viittauksia hänen nimensä löytyy Yhdysvaltain erityisesti nimettyjen kansalaisten listalta terroristiksi määriteltyjen ihmisten joukosta.

– Luulin aluksi tulleeni hakkeroiduksi. Pysäytin kirjaimellisesti kaiken puuhasteluni ja totesin ääneen, että "mitäs hemmettiä". Tunsin oloni epäinhimillistetyksi ja syrjityksi. Se suoraan sanottuna loukkasi, Khan kertoi pelisivusto Gamasutralle. 

Epic Gamesin johtaja Tim Sweeney pyysikin viikonvaihteessa Khanilta anteeksi tapahtunutta Twitterissä ja selitti pyrkivänsä korjaamaan asiaa. Tapahtuneesta Sweeney syytti Epicillä pelin yhteydessä käytössä ollutta liian laajaa suodatusjärjestelmää, jolla se oli tähän asti yrittänyt noudattaa yhdysvaltalaisia kaupparajoituksia. Hän myönsi, että rekisteröintijärjestelmää rakennellessaan Epicilla ei odotettu, että tällaista voisi tapahtua.

Lähde: Gamasutra, Polygon, Tim Sweeney (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Voi Muhis parkaa...Nyt Epic puskekaa jotain kovaa ulos

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Mitä tuosta nyt nokkiin ottamaan. Sivuuttaa vaan asia nopeasti. Elämässä tapahtuu pahempiakin.

Käyttäjän Miizozo kuva
Miizozo

Ai "sivuuttaa vaan asian nopeasti"? Sen, että viaton oli leimautua terroristiksi pelkästään nimensä takia?

En lähtisi vähättelemään asiaa, vaikka tällä kertaa elämä vaikeutui vain pelaamisen suhteen. Tuollaisia tarkkailulistoja kun on varmasti käytössä muillakin kuin vain pelifirmoilla, joten niiden soveltamisessa olisi käytettävä erityistä tarkkuutta.