Mielenterveyden syvyyksiin sukeltava Hellblade sai virallisen nimen, uuden psykoottisen trailerin / Uutiset / pelaaja.fi

Mielenterveyden syvyyksiin sukeltava Hellblade sai virallisen nimen, uuden psykoottisen trailerin

20.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Brittikehittäjä Ninja Theory on paljastanut uuden virallisen nimen viimeiset vuodet työstämälleen Hellblade-toimintapelilleen. Jatkossa peli on tunnistettavissa myös lisänimestä Senua's Sacrifice, joka korostaa hieman pelin päähenkilö Senuan roolia seikkailussa.

Kuluvalla viikolla Ninja Theory on julkaissut myös pari uutta Hellbladeen liittyvää videota. Toinen näistä on traileri, joka esittelee hieman Senuan seikkailussa läpikäymää psykoosia ja sen aiheuttamia ääni- ja näköharhoja, kun taas toinen videoista näyttää, millaisella teknologialla Ninja Theory on pyrkinyt tuomaan Senuan pelimuodossa henkiin.

Hellblade on ollut Ninja Theoryn itsenäisesti työstämä projekti, jonka parissa on pääasiallisesti häärännyt noin 16 hengen ydinkehitystiimi. Studio on työstänyt peliä sekä PlayStation 4:lle että pc:lle.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Ärsyttää, kun YouTuben kommentoijat ovat jo myyneet pelille sielunsa ja tarjoavat rahojaan pelkän hahmomallinnuksen ja lyhyen ääninäytteen perusteella. Eikö olisi jo aika vaatia oikeaa pelikuvaa?

Käyttäjän Markka1 kuva
Markka1
Lainaus käyttäjältä Poliisitapaus

Ärsyttää, kun YouTuben kommentoijat ovat jo myyneet pelille sielunsa ja tarjoavat rahojaan pelkän hahmomallinnuksen ja lyhyen ääninäytteen perusteella. Eikö olisi jo aika vaatia oikeaa pelikuvaa?

Muuten hyvä, mutta Ninja Theoryn youtube kanavalla on useampikin gameplay video katsottavissa.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick
Lainaus käyttäjältä Markka1

Lainaus käyttäjältä PoliisitapausÄrsyttää, kun YouTuben kommentoijat ovat jo myyneet pelille sielunsa ja tarjoavat rahojaan pelkän hahmomallinnuksen ja lyhyen ääninäytteen perusteella. Eikö olisi jo aika vaatia oikeaa pelikuvaa?
Muuten hyvä, mutta Ninja Theoryn youtube kanavalla on useampikin gameplay video katsottavissa.

Voisitko linkata jotain esimerkkejä? Kävin Ninja Theroyn JuuTuub kanavalla vähän tutkailemassa asiaa, enkä muutaman minuutin pikavilkaisulla mitään selkeää pelivideota löytänyt. Joo, en kaikkia 20 dev diarya jaksanut kahlata läpi, joten ehkä niiden joukossa on jotain kunnollista pelikuvaakin, mutta en kyllä sen perusteella mitä itse näin, ymmärrä mikä tästä NIIN ihmeellista tekee.

Peli voi olla ihan hyvä, mutta uskon, että isoin ongelma tälläsillä ihmisillä - joiden on pakko päästä peliä pelaamaan - on se, että he itse kuvittelevat peliin enemmän kuin mitä se lopulta tarjoaa. Mielikuvitus laukkaa villinä jokun tunnelmallisen trailerin jälkeen, ja yllättäen peli onkin pettymys kun ne omat mielikuvat pelistä eivät täyttyneetkään. Hypen pahin ongelma on ihmisten oma mielikuvitus, sen takia pitäisi rauhassa odotella mitä pelistä tulee, ennen kuin sitä on "ihan pakko" päästä pelaamaan.

Tässä niin hyvä esimerkki innokkaasta fanista, joka kuvittelee omiaan:
8-bit Jellyfish: I want to play it so bad.

Thyco2501 of the VKP "+Halfaxa" You and me both. Can't wait for the release!

El Renmazuo "+Halfaxa" play what? animations? you wanna play something so bad but you dont have a clue what exactly your going to play. Its like if I showed you a chess piece but not tell you what the rest of the game is.

8-bit Jellyfish "+El Renmazuo" From what we've been seeing it's seems that it's going to be pretty good. Sure the game is nowhere near finished but if it already looks this good and captivating now i can only imagine what it's going to be like when it's finished.

https://www.youtube.com/watch?v=HhWEozrVDYk

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Boblick

Voisitko linkata jotain esimerkkejä?

Uutisen alla Lue Myös -kohdassa on esimerkiksi vanhempi uutinen, jossa on upotettuna pelikuvatraileri ja sitä tukeva kehittäjäpäiväkirja.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Poliisitapaus

Ärsyttää, kun YouTuben kommentoijat ovat jo myyneet pelille sielunsa ja tarjoavat rahojaan pelkän hahmomallinnuksen ja lyhyen ääninäytteen perusteella. Eikö olisi jo aika vaatia oikeaa pelikuvaa?

Ninja Theoryn pelejä tuntevilla voi olla ihan perusteita odottaa tietynlaista tunnelmaa ja/tai peliä ihan samalla tapaa kuin Rockstarin GTA on aika varmasti hyvä peli jatkossakin. Itsekin olen pitänyt NT:n pelien hahmoista todella paljon. Esimerkiksi Odyssey to the West ei ollut lopulta erikoinen peli mutta ainakin minut piti pelissä kiinni nimenomaan ne kovin luonnollisen oloiset ja hyvin rakennetut hahmot. Yhä peli hyvin mielessä vuosienkin jälkeen, toisin kuin pelit, joissa itse pelaaminen on voinut olla täydellistä timanttia mutta hahmo on se kädet ja ase.

Kannattaa siis tiedostaa, että kaikilla ei ole samat odotukset ja voi olla ihan loogisia perusteita odottaa jotain tiettyä juttua tietyiltä studioilta. Ihan perustasolla olen tosin samaa mieltä: ihmiset hypettää vähän liikaa jostain välivideoista.

Tämä Hellbladen video tosin iski itseenikin kovasti ja nimenomaan tuli taas mieleen studion hyvät hahmot. Itse asiassa olen jo pitkään aikonut hankkia Heavenly Swordin vain tuon hahmoseikan takia. En minä tuota Hellbladea ole heti ostamassa näiden videoiden perusteella mutta ymmärrän kyllä tuon hypeytymisen tuon videon jälkeen. Olihan tuo teknologiakin hienoa ja varmasti tulee entistä luonnollisemmin käyttäytyviä hahmoja peliin.

Ja mikä kiire sinulla sen pelikuvan kanssa on? Oletko itse niin hypessä ettet ilman kestä? Eiköhän se ole parempi näyttää sitten kun on hyvässä vaiheessa. Jos sitä ei tule ja julkaisu lähestyy niin on aika alkaa ihmetellä. Ei vielä.