Mielisairaus avaa Helvetin portit Hellblade-toimintapelissä – katso pelikuvavideo

Ninja Theoryn seuraava toimintapeli Hellblade ei pyri tarjoamaan vain tiukkaa toimintaa, vaan tarkoituksena sillä olisi käsitellä myös mielisairautta.

10.6.2015 17:34

Ensimmäinen pelikuvatraileri Ninja Theoryn uudesta Hellblade-pelistä on julkaistu koko maailman nähtäville. Samalla studio on tuonut julki tuotoksesta myös uuden kehittäjävideon, joka kuvailee pelin tapaa hyödyntää mielisairautta yhtenä avainteemanaan.

Uusien videoiden perusteilla Hellbladesta on tulossa Ninja Theoryn aiempiin tuotoksiin nähden astetta hidastempoisempi seikkailu. Pelin päähenkilönä toimiva kelttiläissoturi Senua ei taidoillaan näytä nimittäin lukeutuvan samojen akrobaattien sarjaan kuin esimerkiksi DmC:n Dante tai Heavenly Swordin Nariko, vaan sen sijaan tämän liikkeissä vaikuttaisi olevan mukana tällä kertaa huomattavasti enemmän painoa. Erityisesti tämä tulee esiin pelin taisteluja esittävissä pätkissä, joissa väistöliikkeet ovat pieniä ja onnistunut torjuntakin voi järisyttää Senuan tasapainoa.

Vuorostaan Hellbladen mielisairauspuoli nousee pelissä esiin erityisesti sen visuaalisessa annissa. Psykoosista, ahdistuksesta ja masennuksesta kärsivä Senua saattaa esimerkiksi nähdä hänen kohtaamansa asiat tavanomaista uhkaavammassa valossa, mitä käytetään hyödyksi niin toiminnassa kuin tarinankerronnassakin. Näkyjä tuetaan toki myös äänillä, joita Senuan pään sisällä piisaa moneen lähtöön.

Apua pelin mielisairautta käsittelevissä teemoissa Ninja Theory on saanut Cambridgen yliopistossa työskentelevältä neurotieteen professori Paul Fletcherilta. Noin 15 hengen voimin kehitettyä peliä on ollut tukemassa myös hyväntekeväisyysjärjestö Wellcome Trust, joka toiminnallaan pyrkii muun muassa parantamaan ihmisten terveystietoa maailmalla.

Hellblade on tarkoitus julkaista ensi vuoden alussa ainakin PlayStation 4:lle. Myös pc-versio pelistä on työn alla.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa