Aktiiviset videopelipelaajat ovat saamassa oman suomalaisen dokumenttielokuvansa. Luvassa ei myöskään pitäisi olla mikään synkistelyyn pyrkivä teos, vaan yleisesti pelien vetovoimaa elokuvallisin keinoin käsittelevä kokonaisuus.

Elokuva kulkee nimellä Viisi bonus-elämää ja sen ohjaana toimii Jussi Eerola. Suomen elokuvasäätiö myönsi sille 3 000 euron edestä käsikirjoitustukea aikaisemmin tänä vuonna.

Eerolan YleX:lle antaman haastattelun mukaan dokumentista olisi tarkoitus saada välittymään pelaamisen elämyksellisyys ja innostunut meininki. Tämän pitäisi näkyä lopputuloksessa ainakin asiantuntijahaastattelujen poissaolona.

Projektissa piisaa vielä puuhaa ja näin ollen siinä hyödynnettävät pelaajat ovat vielä hakusessa. Eerolan ja kumppaneiden pyrkimyksenä onkin hakea ihmisiä mukaan ainakin erilaisten ilmoitusten avulla, mutta kiinnostuksensa voi osoittaa myös jo nyt lähettämällä viestiä ihan suoraan osoitteeseen viisibonuselamaa@gmail.com.

Kiinnostuneilta Eerola toivoisia kirjoituksia pelaamisen elämyksellisyydestä, kuten parhaasta tai mieleenpainuvimmasta pelaamiseen liittyvästä kokemuksesta.

Lähde: YleX, Suomen elokuvasäätiö

Lisää luettavaa