Middle-earth: Shadow of War on jättämässä mikromaksut taakseen. Pelin foorumeilla tehdyn ilmoituksen mukaan mahdollisuus ostaa Shadow of Warin virtuaalista Gold-valuuttaa poistuu 8. päivä toukokuuta, kun taas pelin oma kauppa ja sieltä lyötyvät loottilaatikot saavat lähteä 17. heinäkuuta.

Kehittäjä Monolithin mukaan päätös tehtiin, sillä sen nähtiin heikentävän pelin Nemesis-järjestelmää.

– [Kauppapaikka] mahdollisti mahtavien pelaajatarinoiden missaamisen ja vaaransi ne myös silloin, vaikkei siitä ostaisi mitään. Ihan jo vain tieto kauppapaikan olemassaolosta heikensi pelimaailman immersiota ja vei haastetta oman henkilökohtaisen armeijan ja linnakkeiden rakentamisesta, Monolithilla kuvaillaan.

Monolith ja Warner Bros. ovat ilmoittaneet muuttavansa tämän vuoden aikana myös pelin lopussa avautuvan Shadow Wars -osuuden rakennetta. Tarkoituksena yhtiöillä on lisätä niihin lisää tarinallisia elementtejä ja tehdä niistä muutenkin virtaviivaistetumpia ja yhtenäisempiä. Mahdollisuus puolustaa linnakkeita loputtomasti pidetään kuitenkin sekin saatavilla heille, jotka haluavat sitä vielä harrastaa.

Myös jonkinlaisia muita pelillisiä parannuksia on luvattu peliin ilmaiseksi uusilla päivityksillä. Näistä on tarkoitus kuulla lisää myöhempänä ajankohtana.

Muutokset vastaavat varsin suoraan kritiikkiin, jota Shadow of War on kerännyt julkaisustaan asti. Julkaisu tapahtui tosin jo reilut puoli vuotta sitten, joten reaktioaika ei tässä tapauksessa ole ollut ainakaan järin nopea. 

Lähde: Warner Bros.

Lisää luettavaa