Microsoft on kommentoinut päätöstään olla julkaisematta Halo-peliä Xbox Onen julkaisussa. Monet sarjan fanit ovat ihmetelleet, miksei sarjaa nykyisin kehittänyt 343 Industries -studio keskittänyt voimavarojaan tuodakseen Master Chiefin nimenomaan uuden sukupolven konsolin julkaisuun.

Yhtiön aiempien konsoleiden tärkeimpiin sarjoihin lukeutuva Halo sai neljännen pääosansa vajaa vuosi sitten Xbox 360:lla, minkä myötä uuden sukupolven Halo häämöttää vasta tulevaisuudessa. Microsoft Studiosi nokkamiehiin lukeutuva  Phil Spencer perusteli ratkaisua hiljattain.

– Kävimme pari vuotta takaperin lukuisia keskusteja siitä, pitäisikö meidän tehdä Halo uuden konsolin julkaisuun ja olla julkaisematta Halo 4:ää vuonna 2012. Olin kuitenkin sitoutunut saamaan Halo 4:n valmiiksi viime vuodeksi, eikä 343 Industriesilta voinut vaatia täyttä Halo peliä vuoden sisään. Suunnitelma lyötiin lukkoon ja olen tyytyväinen siihen, Spencer kertoi.

Spencerin mukaan uuden Halo-pelin luominen Xbox Onen julkaisuun olisi vaatinut projektin aloittamista jo vuonna 2010, mutta Microsoftilla pidettiin tärkeämpänä saada muotoaan hakeneen 343 Industriesin ensimmäinen sisäinen projekti julkaistua.

– Toisin kuin eräät sarjat, joita hallinnoi tuhannet ihmiset, Halo on 343:n käsialaa ja tiimillä on erittäin tiukka kontrolli sen suhteen. He ovat Halo-tiimimme, hän kertoi.

Vaikka uutta Haloa ei Xbox Onen julkaisussa nähdäkään, on sarjalla edessään tapahtumarikas tulevaisuus. Xbox One -osa on kuin onkin työn alla ja universumiin perustuvaa televisiosarjaa työstetään yhdessä ohjaaja Steven Spielbergin kanssa.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa