Miksi Japani vihaa Xboxia? / Uutiset / pelaaja.fi

Miksi Japani vihaa Xboxia?

5.10.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
64

Dead or Alivet ja Blue Dragon eivät ole onnistuneet nostamaan Xboxia varteenotettavaksi kilpailijaksi Japanin markkinoilla ja vaikka joskus harvoin Xbox-pelejä näkyykin myydyimpien pelien listoilla, ei Xbox tai sen pelit myy Japanissa lähimainkaan tarpeeksi.

Japanilaiset pelinkehittäjät kertoivat mielipiteitään GameStopin kyselyssä siitä, miksi japanilaiset vihaavat Xboxia:

Soul Calibur IV:n pääohjelmoija tykitti: ”Menestyäkseen Japanissa Xbox tarvitsee japanilaisia pelejä, ei ulkomaisia pelejä japaniksi käännettynä!”

Nimettömänä pysyttelevä Ace Combatin kehittäjä taas kertoo, etteivät japanilaiset halua vaikeita ja stressaavia pelejä, kuten länsimaiset. He haluavat sitä vastoin pelata rauhallisia ja hidastempoisia japaniroolipelejä. Xbox tarvitsee enemmän Blue Dragoneita.

Toinen nimetön kehittäjä kertoi ulkomaalaisten pelien olevan vaikeita. Niissä ei ilmoiteta kyllin tarkasti seuraavia tavoitteita, vaan pelaaja joutuu itse ottamaan selvää, mitä pelissä pitäisi tehdä. Nyt ulkomaisetkin pelit ovat helpottuneet, mutta mielikuva vaikeudesta on jäänyt Japanissa elämään.

Infinite Undiscoveryn ohjaaja Hiroshi Ogawa taas kertoo, että ensimmäinen Xbox hävisi PlayStation 2:lle yksinkertaisesti japanilaisten roolipelien puutteen takia. Xboxilla ei vain ole pelejä, joita japanilaiset haluaisivat pelata.

Aika näyttää, miten tulevat nimikkeet vaikuttavat Xboxin menestykseen Japanissa.

Lähde: Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Onpa taas hieman liioitteleva otsikko.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kyse ole suinkaan pelkästään pelikonsoleista. iPod taitaa olla jotakuinkin ainoa ulkomainen (viihde-)elektroniikkalaite, joka on onnistunut menestymään Japanissa.

Käyttäjän jones kuva
jones

Joo otsikko oli livästi sanottuna raju mutta sisältö oli sitäkin antoisampi.. Ja aivan varmasti Nipponit tuntien kaikki nuo pitävät paikkansa.
He kun ovat leppoisaa kansaa ja haluavat chillata pelien ääressä..toisin kun me länkkärit haluamme toki chillata mutta myös päästää ilmoja pihalle peleissä..

"Kyse ole suinkaan pelkästään pelikonsoleista. iPod taitaa olla jotakuinkin ainoa ulkomainen (viihde-)elektroniikkalaite, joka on onnistunut menestymään Japanissa."

No totta tuokin mutta mitä sellaista ei saa japanista mitä meiltä saa? He kun tekevät usein jo keksitystä tuotteesta itselleen vielä paremman :D kovia jannuja siellä täytyy myöntää :P

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Häh. Japanilaiset sanovat että LÄNSIMAISET pelit ovat vaikeita... eikös se mene ihan toisin päin? :S

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

On tuo kyllä tietysti osin ymmärrettävääkin,sillä eihän xbox 360:lle ole kuin räiskintää muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

Tosiaan tuota genreä pitäisi laajentaa ja viitettä jo siihen suuntaan on juuri muutamilla japanilaishenkisillä tuotoksilla,joten varmasti ne vähäsen edes japanilaisten kiinnostusta herätti,mutta ei tarpeeksi.

Tuskin japanilaiset itse konetta vihaa,vaan juuri heille sopimatonta pelitarjontaa ja toivottavasti siihe pyrittäisiin puuttumaan,tekemällä muitakin kuin FPS:ssiä.

Halo kuitenkin näyti esimerkkiä miten toimia. Silloinhan peli on vedonnut japanilais kuluttajiin ja tällaisia pitäisi tehdä enemmän juuri japanin markkinoita ajatellen,kun xbox 360 siellä ei tahdo menestyä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tai ehkä vain sen takia, kun Xbox on länsimaisen yrityksen tuote? Kumma juttu, ettei tätä asiaa tuotu esiin, koska en usko, että Xboxin huono menestys Japanissa on kiinni pelkästään peleistä. Jos näin olisi asia, niin olisihan Xbox nyt menestynyt Japanissa hieman paremmin, kuin mitä on. Voi tietenkin olla, ettei tällaista asiaa kukaan Japanilainen ääneen myönnä, vaikkei siinä nyt mitään häpeämistä olekaan. Tottahan oman maan tuotteita kannattaa tukea, pitääkin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Häh. Japanilaiset sanovat että LÄNSIMAISET pelit ovat vaikeita… eikös se mene ihan toisin päin? :S"

Aika usein Japanissa kehitettyihin peleihin lisätään uusia vaikeampia vaikeusasteita länsimaisia markkinoita silmillä pitäen. Se jo kertoo jotain...

Käyttäjän Kane kuva
Kane

Täytyy kyllä myöntää, että tuskin japanilaiset kovin innokkaasti mitään amerikka-patrioottista FPS peliä pelaile jossa pyssyt paukkuu ja muuta. GTA menestyi tosin ihmeellisesti, varmaan sen takia että tuli niin myöhään ja kehuttu joka paikassa?
Xbox on vain yksinkertaisesti "enimmäkseen länsimaalainen laite" jolle tehdään länsimaalaisia pelejä. Vaikka joistakin peleistä kuten RE4 ei huomaa että onko se tehty Japanissa vai missä, mutta joku siinä on Japanilaista ja menestyi hyvin sielläkin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Tai ehkä vain sen takia, kun Xbox on länsimaisen yrityksen tuote? Kumma juttu, ettei tätä asiaa tuotu esiin, koska en usko, että Xboxin huono menestys Japanissa on kiinni pelkästään peleistä. Jos näin olisi asia, niin olisihan Xbox nyt menestynyt Japanissa hieman paremmin, kuin mitä on. Voi tietenkin olla, ettei tällaista asiaa kukaan Japanilainen ääneen myönnä, vaikkei siinä nyt mitään häpeämistä olekaan. Tottahan oman maan tuotteita kannattaa tukea, pitääkin."

Olisi mielenkiintoista tietää, miksi tällainenkin kommentti on saanut miinusta? Ehkäpä olisi aika uudistaa näitä sivuja? Jokaiseen kommenttiin liitettäisiin lista kaikista niistä henkilöistä, jotka ovat plussia ja miinuksia antaneet. Ja tietysti myös heidän perustelunsa, jotka ovat johtaneet kyseiseen päätökseen. Erittäin hyvä idea, eikö vain?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mä vihaan myös Xboxia!