Miljoona kasassa ja meno jatkuu – pikseliseikkailu Starboundia ennakkotilattu innokkaasti

Indieprojekti Starbound takoo rahaa jo ennakkotilauksillaan, joilla on tarkoitus saada varat itse pelin kehitystä varten.

5.5.2013 04:22

Kehitysrahoitusta ennakkotilauksien avulla hakeva Starbound jatkaa päiden kääntämistä. Pelistä vastuussa oleva Chucklefish kertoo sivuillaan saaneensa rahaa tuotostaan varten kasaan jo 1,1 miljoonaa dollaria, jotka ovat peräisin noin 46 000 tukijalta.

Ennakkotilausten vastaanotto alkoi studion toimesta huhtikuun 12. päivä ja se keräsi heti vajaassa viikossa 600 000 dollaria. Toisin kuin monet vastaavat rahoitusprojektit, ei Chucklefish käytä kampanjaansa Kickstarteria tai vastaavaa palvelua, vaan hoitaa tilaukset omilla sivuillaan.

Hyvää tahtia kassaan valuva rahamäärä on varmistanut, että kehittäjät voivat lisätä Starboundiin joukon kevyttä ylimääräistä sisältöä. Mukaan on tähän mennessä vahvistettu niin yksi lisärotu pelattavaksi, etsittäväksi tarkoitetut fossiilit sekä varauksettomasti pelaajia rakastavat lemmikit.

Starboundin eri hintaiset ja näin sisällöiltään erilaiset ennakkotilauspaketit löytää lähdelinkistä. Itse peli kulkee alkujaan pc:llä nähdyn Terrarian jalanjälkiä tarjoamalla sekä vapaahkoon tutkimiseen että rakenteluun panostavaa 2D-seikkailua. Teema on tosin Starboundissa huomattavasti enemmän scifiin painottuvampi.

Peliä työstetään parhaillaan Windowsille, Linuxille ja OS X:lle. Siitä on tarkoitus saada ulos beetaversio myöhemmin tämän vuoden aikana.

Lähde: Starbound

Lisää luettavaa