Miljoona massia latauksilla / Uutiset / pelaaja.fi

Miljoona massia latauksilla

4.08.2006 // Kirjoittanut: LassiK
4

Pelintekijöiden kannattaa tuottaa ladattavaa lisäsisältöä peleihin. Xbox Live Marketplacessa tarjolla olevilla Call of Duty 2:n karttapaketeilla on taottu jo yli miljoona dollaria Activisionin taskuihin.

Sijoittajille tarkoitetussa tiedotustilaisuudessa Activisionin johtaja Bobby Kotick kertoi, että ilmaista bonuspakettia on haettu verkosta yli 330 000 kappaletta. Noin 4 euron hintaista Skirmish-pakettia myytiin 105 000 ja vajaan 8 euron Invasionia 66 000 latausta.

Muutkin ovat huomanneet, että ladattava tavara kannattaa.

Pelaajalehti.comin haastattelussa muun muassa Crackdownia tekevän Real Time Worldsin johtaja Dave Jones sanoi, että pelin julkaisun jälkeen iso painopiste on fanipalautteen perusteella tehtävät, uudet ladattavat sisällöt. "Käytännössä jatko-osan sijaan peli voisi jatkua pelkästään jaksomaisesti ilmestyvillä erilaisilla paketeilla", Jones maalailee.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Matias Kainulainen kuva
Matias Kainulainen

Tämän ovat tajunneet myös muut julkaisijat. Oblivioniin on ilmestynyt jo ihan mukava määrä maksullista lisäsisältöä ja episodimaisista peleistä mainittakoon esimerkiksi Half-Life 2: Episode ja Sin Episodes.

Käyttäjän NviperO kuva
NviperO

Hyvästä tai ainakin "sopivan halvasta" sisällöstä maksaa mielellään, varsinkin jos peli on kovassa käytössä. Itsekin olen ladannut kaikki Oblivionin paketit (jopa sen hevoshaarniskan), koska kyseinen peli on vetänyt sen 150+ tuntia itselläni ja 100+ tuntia myös tyttöystävän käsissä, joten jokainen lisäsisältö otetaan ilolla vastaan.

Esim. Ghost Reconin 1200 pisteen Chapter 2 puolestaan on itselleni liian kallis, vaikka co-op tehtävät kiinnostaisivatkin. Peliä ei kuitenkaan tule tahkottua Livessä, joten tuo summa tuntuu mielestäni typerän suurelta. Joku toinen, joka vääntää GR:ää netissä joka ilta saattaa kyllä olla täysin toista mieltä ja maksaa tuon summan mielellään.

Ainoa asia mikä tässä pelien lisäsisältöjutussa oikeastaan häiritsee on se, että ilmaisen sisällön määrä on mielestäni suhteessa liian pieni maksulliseen verrattuna. Saisivat julkaisijat palvella satunnaispelaajiakin lisäpäivityksillä, jottei joudu harmittelemaan, että olisi maksanut turhasta.

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Näissä lisäsisällöissä on vain se ärsyttävää, jos ne tulevat n. parin viikon sisään pelin julkaisusta. Silloinhan se käytännössa tarkoittaa sitä, että tekijät ovat jättäneet sen pois pelistä, jotta voisivat rahastaa Marketplacella.

Toivottavasti nähdään myös alennuksia näiden pakettien hinnoissa. The Outfitin lisäpakettihan on nykyään maksuton, joten ainakin joku on mukana hommassa.

Käyttäjän DNEpasiip kuva
DNEpasiip

Lopulta tulee ongelmia tilan kanssa. 20G ei vain riitä kovin pitkälle varsinkaan jos jatko-osat alkavat kasvaa kooltaa

”Käytännössä jatko-osan sijaan peli voisi jatkua pelkästään jaksomaisesti ilmestyvillä erilaisilla paketeilla” = Vie varmasti tilaa joten nyt se 100G kiintolevy herättää kiinnostusta.

Nostoja