Miljoona pelaajaa päivässä – Cyberpunk 2077:n suosio lähti kasvuun / Uutiset / pelaaja.fi

Miljoona pelaajaa päivässä – Cyberpunk 2077:n suosio lähti kasvuun

23.09.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
7

Cyberpunk 2077:n suosio vaikuttaa lähteneen nousuun pelin viimeisimmän päivityksen myötä.

Kehittäjä CD Projekt on kertonut suosion kasvusta pelin virallisella Twitter-tilillä julkaistussa viestissä. Viestin mukaan Cyberpunk 2077:n Night Cityssä on vieraillut tämän viikon aikana miljoona pelaajaa päivässä. Pelaajien joukossa kerrotaan olevan niin uusia kuin vanhojakin tuttuja. Pelaajaluvun ohella studio on myös julkaissut kiitoksensa Cyberpunk 2077 -pelaajille.

Pelin kasvanut suosio näkyy myös Steamin pelaajatilastoissa. Viimeisen kuukauden aikana Cyberpunk 2077:n pelaajahuippu on noussut 86 000 pelaajaan, kun viime kuukausien huippulukemat ovat jääneet alle samanaikaisen 20 000 pelaajan. Samanaikaisten pelaajien enimmäismäärä onkin suurin sitten tammikuun 2021, jolloin tuoreella pelillä oli enimmillään 225 000 pelaajaa.

Cyberpunk 2077:n suosiota selittänee äskettäin yhdessä julkaistu 1.6-päivitys, mutta peli on saattanut saada uutta yleisöä myös Edgerunners-animesarjan julkaisun myötä. Päivityksen yhteydessä CD Projekt paljasti myös Cyberpunk 2077:n ensimmäisen laajennuksen, joka on jäämässä samalla myös pelin ainoaksi.

Lähde: CD Projekt

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Aromit kuva
Aromit

Kieltämättä animen jälkeen alkoi pelaaminen houkuttamaan. Peli onkin kerännyt pölyä pelikirjastossa pitkän aikaa ja varmaan on ihan pelattavassa kunnossa jo

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Noo, katotaan. Pelannen parin vuoden päästä tai joskus Witcher 4:n jälkeen, tai ehken koskaan. Pelihistorian karmeimpia julkaisuja.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Ehkä tämä oli CDPR:n suunnitelma alusta asti. Siellä tiedettiin etukäteen, ettei Cyberpunk valmistuisi ajoissa, joten firma teetti pelille käytännössä valtavan mainoksen paikkaamaan julkaisukatastrofin aiheuttamaa mainehaittaa.

Ei sillä, peli oli alkujaankin oikein hyvä, ja nykyään ilmeisesti jopa myyntikelpoisessa kunnossa. Aloitan uusintakierroksen kunhan lisäri ilmestyy.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus Refloni

Ehkä tämä oli CDPR:n suunnitelma alusta asti. Siellä tiedettiin etukäteen, ettei Cyberpunk valmistuisi ajoissa, joten firma teetti pelille käytännössä valtavan mainoksen paikkaamaan julkaisukatastrofin aiheuttamaa mainehaittaa.

Nerokas suunnitelma.

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

No vau, onpa hurja. pelaaja määrät: 97k päivän huippu, gta;lla 148k päivän huippu. Kymmenenneksi pelatuin peli steamissa.

Ja kuinka moni noista on botteja joilla boostaavat pelaaja määriä?

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

En käsitä tämän suosiota ollenkaan. Tarinan ulkopuolella ei tekemistä juuri ole ja se mitä on saa Ubin pelitkin näyttämään mestariteoksilta. Tarinat ovat erinomaisia, paitsi hirveästi valinnoilla ei taida väliä olla ja tarinoiden payoff on ehkä pelihistorian heikointa antia, minkä helvetin takia niin moni tarina loppuu KESKEN!? Pelin itselleni kiintoisin osuus hypätään yli montaasissa ja lifepathit ovat niin jäätävää paskaa että peli olisi ehkä parempi ilman niitä, miksi kolme lifepathia jos ainoa oikea on Street Kid!? Aika selvästi pelistä on jätetty valtavasti sisältöä pois.

Lisäksi uskon että tässä näytettiin uusi malli julkaisuille (tai oikeastaan että vanha malli voi toimia), koska uskon että pelin myöhästyttäminen oli isompi paha. Vuoden viivästys olisi tappanut hypen, mutta nyt se pysyi yllä kun pelin osa-alueet paranivat patchi patchilta.

Vaikka vihaan syvästi FF7 Remakea niin sen kohdalla ymmärrän jos joku pitää sitä GOTY-matskuna, mutta tämän pelin kohdalta en millään tajua hehkutusta. Ei peli huono ole, mutta sellaista Ubi-pelien keskitasoa 7 tai 8/10 Pelaajan asteikolla itselleni. Ubisoftin peleihin vertailu on helppoa sillä peli on mielestäni erittäin Ubisoftmainen.

Edgerunner-anime onnistuu mielestäni peliä paremmin, joskin kärsii osittain samoista ongelmista. Aika paljon tuntuu jääneen tässäkin leikkuupöydälle sillä tuntuu että tämä oli 26-osainen sarja rutistettuna 10-osaan. Aikahyppäys myös löytyy, mutta ilman montaasia tällä kertaa. Silti 9/10 animelle. Uskomatonta että hiukan psykopaatin oloinen loli Rebecca aiottiin poistaa sarjasta, ehkä hauskin hahmo koko kööristä. David ei taas oikein kolahtanut millään lailla. Lucy ja Maine jäivät mieleen myös.

Satavarma en ole sillä pelin pariin ei ole ollut mitään hinkua ensimmäisen läpipeluun jälkeen, mutta eiköhän lisäri tule joskus alennuksella hankittua, jospa siinä noita emopelin sudenkuoppia olisi korjattu.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Kaiken maailman vinkujat näitä uutisia jaksaakin klikkailla.

Nostoja