Miljoona Xbox One -konsolia kaupaksi vajaassa 24 tunnissa / Uutiset / pelaaja.fi

Miljoona Xbox One -konsolia kaupaksi vajaassa 24 tunnissa

23.11.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
41

Microsoftin uutuuskonsoli Xbox One on iskenyt pelaajiin reilulla voimalla heti markkinoille saavuttuaan. Ohjelmistojätti vahvisti varhain lauantai-aamuna Suomen aikaan, että se onnistui myymään yli miljoonaa Xbox Onea kuluttajille laitteen julkaisupäivänä.

Microsoft on kuvaillut tapausta Xboxin historian suurimmaksi julkaisuksi. Yhtiön mukaan kysyntä maailmalla on ollut myöskin jo niin reilua, että suurin osa jälleenmyyjistä on kaupannut Xbox One -varastonsa tyhjiksi.

Xbox One julkaistiin eilen perjantaina kaikkiaan 13 markkina-alueella, kuten Pohjois-Amerikassa, Saksassa, Australiassa ja Iso-Britanniassa. Menneen vuorokauden aikana pelaajat ovat Microsoftin mukaan ajaneet noin 5,8 miljoonaa virtuaalikilometriä Forza 5:ssä, tehneet 7,1 miljoonaa komboa Killer Instinctissa, tappaneet 8,5 miljoonaa vihollista Rysessa ja listineet 60 miljoonaa zombia Dead Rising 3:ssa.

Ensimmäisen 24 tunnin aikana ensimmäiset tekniset ongelmat nostivat kuitenkin samalla myös päätään. Muutamat pelaajat ovat ehtineet raportoida ainakin Xbox Onen levyasemista, jotka levyn syödessään saattavat hetkellisesti päästää varsin aggressiivista ääntä. Ongelman laajuudesta ei vielä voida sanoa juuta tai jaata, mutta Microsoft on kuitenkin jo lupaillut pitävänsä asiakkaistaan huolta.

Viikko sitten Sony ilmoitti myyneensä miljoona PlayStation 4 -konsolia 24 tunnissa uutuuskonsolin saatua julkaisunsa Pohjois-Amerikassa.

Xbox One saadaan virallisesti Suomessa kauppoihin "mahdollisimman aikaisin vuonna 2014". PlayStation 4:ään täällä päin päästään vuorostaan käsiksi marraskuun 29. päivä.

Lähde: Xbox Wire

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Mitäs se Wii U on myynyt ensimmäisen vuoden aikana. About 4 miljoonaa konsolia? Melko kunnioitettavat myynnit molemmilla uutukaisilla.

Käyttäjän poikavoima kuva
poikavoima

Hyviä lukuja Pleikkarilta ja Mikkisoftalta! Upea juttu, että peliala piristyy!

Käyttäjän European North kuva
European North

Nyt sitten niitä lastentauteja odottelemaan. Hyvä että moni on ostanut laitteen, niin vikaprosenttikin pian selviää. Itse odotan vielä varmaan pari vuotta ennen kuin ostan tämän konsolin.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Paljonkohan pleikkari on sit myyny enemmän pohjois-amerikassa jos se myi sen miljoonan pelkästään siellä 24 tunnissa.

Käyttäjän Flash kuva
Flash

Facepalm. Tuossako se Xbox One:n pelaajien edustuskuva on?

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99

Onnittelut Mikkisoftalle!
Sony onnittelikin heitä Twitterin välityksellä. Myös Microsoft onnitteli Sonya viime viikolla. Joten on vielä hitunen toivoa, että konsolisodat loppuisivat ja fanipojat parantuisivat.

Käyttäjän äxäbox kuva
äxäbox

ps4:nen myi vaa yhes maassa päiväs miljoonan ja xbox one 13 maassa miljoonan..

Käyttäjän Substance kuva
Substance

http://www.youtube.com/watch?v=YvdHvUoBLWs

Joku varmaan autotunettaa tosta levyaseman äänestä vielä tunnusbiisin Xbox Onelle.

Käyttäjän olight kuva
olight

Aika vähäiseksi on jäänyt ajaminen Forza 5:ssa kun vain 5.8 virtuaalikilometriä on ajettu ;)

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Nam. Kuulostaa Boksin levyasema tuossa YouTube klipissä aivan Kauna- leffojen Kayakolta. Kiihotuin.

Nostoja