Miljoonarahoitus Tampereelle – valjastetaan videopelien opetuskäyttöön / Uutiset / pelaaja.fi

Miljoonarahoitus Tampereelle – valjastetaan videopelien opetuskäyttöön

25.01.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
1
Miljoonarahoitus Tampereelle – valjastetaan videopelien opetuskäyttöön

Tamperelainen TeacherGaming on onnistunut keräämään huomattavan siemenrahoituksen, jolla edistetään yhtiön viihdepelejä opetuskäyttöön valjastavaa TeacherGaming Desk -pelioppimispalvelua ja sen tunnettavuutta.

Viime vuoden heinäkuussa beta-muodossa julkaistun TeacherGaming Deskin tarkoituksena on tarjota kouluille verkkopalvelu, joka yhdistää oppilaille tutut viihdepelit tuntisuunnitelmiin ja selkokieliseen oppimisanalytiikkaan. Palvelu kattaa nykyisellään noin 30 peliä, joiden avulla voidaan opettaa lukuisia aiheita ja taitoja astrofysiikasta aina perinteikkääseen kymmensormijärjestelmään. Näihin lukeutuvat muun muassa Kerbal Space Program, Epistory, Planetoid Pioneers, TerraTech ja Democracy.

Rahoituskierrokseen osallistuneiden kansainvälisten tahojen myötä kasaan kertyi 1,3 miljoonan euron potti, jolla pyritään muun muassa kasvattamaan brändin tunnettavuutta myynnillä ja markkinoinnilla. Se myös mahdollistaa yhä useampia yhteiskehittämis- ja pilottihankkeita, joita TeacherGamingilla onkin jo vireillä muun muassa Yhdysvalloissa, Kiinassa, Intiassa ja Suomessa.

TeacherGamingin takana on tamperelainen 5 More Minutes Ltd., joka muun muassa kehitti Microsoftille miljoonakaupoissa myydyn Minecraft Edu -opetusversion.

Lähde: TeacherGaming

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Onko Suomella tarjota tuohon yhtäkään omaa peliä, mietin, mutta olisihan sellainen 2016 julkaistu infrastruktuuria käsittelevä peli kuin INFRA.