Miljoonaraja murskaksi viikossa – viikinkiselviytymispeli Valheim on jo Steam-hitti ja kiinnostus sen kuin vain kasvaa / Uutiset / pelaaja.fi

Miljoonaraja murskaksi viikossa – viikinkiselviytymispeli Valheim on jo Steam-hitti ja kiinnostus sen kuin vain kasvaa

13.02.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Valheim, selviytyminen, survive, survival, Coffee Stain Studios, Iron gate Studio,

Helmikuun alussa Steamin varhaisjulkaisutarjonnan joukkoon suunnannut viikinkiselviytymispeli Valheim on muodostunut jo melkoiseksi hitiksi kehittäjilleen. Iron Gate Studio on vahvistanut, että peli ylsi yli miljoonan kappaleen myynteihin pelkästään ensimmäisen saatavuusviikkonsa aikana.

– Emme ole pelkästään ohittaneet ensimmäisen suuren merkkipaalun yhdessä, sillä myös tapa, jolla olette järjestäytyneet pelin taakse ja vaalineet Valheimia on ollut mahtava. Se mitä pieni mutta sisukas studiomme on kyennyt saavuttamaan vasta reilussa parissa vuodessa on ollut mielenräjäyttävää, Iron Gate Studiolla hehkutetaan.

Suosio ei näytä hyytyneen myöskään siihen. Iron Gate Studiolla hehkutettiin alkujaan keskiviikkona, kuinka Valheim onnistui keräämään ensimmäisen viikkonsa aikana parhaimmillaan 160 000 yhtäaikaista pelaajaa. Nyt viikonlopun alkaessa lukema on kohonnut SteamDB-sivuston jo reiluun 260 000 yhtäaikaiseen pelaajaan.

Suunnitelmissa Iron Gate Studiolla ja julkaisija Coffee Stainilla on ollut, että Valheim pysyi Steamin early access -pelien joukossa ainakin seuraavan vuoden. Kehittäjät kiittävätkin jo runsasta palautemäärää ja lupaavatkin työstävänsä parhaillaan niin korjauksia raportoituihin vikoihin niin kuin tietysti myös uutta selviytymissisältöä.

Ominaisuuksien osalta Valheimia koskevat kehityssuunnitelmat vuodelle 2021 näyttävät seuraavilta. Peliä tyylitellen silmäilevän varhaisjulkaisutrailerin löytää senkin alta.

Lähde: Steam, SteamDB

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Buumer kuva
Buumer

Vastaavat pelit + early accessit yleensä vältän kaukaa, mutta Coffee Stain -porukan tuki (mm. Deep Rock Galactic) + kaveriporukan painostus saivat kokeilemaan peliä.
~25 koukuttavaa tuntia myöhemmin, tuntuu että seikkailu on vasta alkamassa. Fiilikset ovat lähempänä Breath Of The Wildiä kuin Minecraftia, ja tätä hakkaan kyllä mielummin kuin palikka simulaattoria.
Iron Gaten pojjaat ovat selkeästi tehneet läksynsä ja hoitaneet pelin pohjan hyvin; nyt puhutaan jo kunnon Beta-vaiheen tuotoksesta, ei mistään v0.25 -tason pre-alpha tekeleestä, jolla väkeä yritettäisiin rahastaa X määrän aikaa.

Nostoja