Helmikuun alussa Steamin varhaisjulkaisutarjonnan joukkoon suunnannut viikinkiselviytymispeli Valheim on muodostunut jo melkoiseksi hitiksi kehittäjilleen. Iron Gate Studio on vahvistanut, että peli ylsi yli miljoonan kappaleen myynteihin pelkästään ensimmäisen saatavuusviikkonsa aikana.

– Emme ole pelkästään ohittaneet ensimmäisen suuren merkkipaalun yhdessä, sillä myös tapa, jolla olette järjestäytyneet pelin taakse ja vaalineet Valheimia on ollut mahtava. Se mitä pieni mutta sisukas studiomme on kyennyt saavuttamaan vasta reilussa parissa vuodessa on ollut mielenräjäyttävää, Iron Gate Studiolla hehkutetaan.

Suosio ei näytä hyytyneen myöskään siihen. Iron Gate Studiolla hehkutettiin alkujaan keskiviikkona, kuinka Valheim onnistui keräämään ensimmäisen viikkonsa aikana parhaimmillaan 160 000 yhtäaikaista pelaajaa. Nyt viikonlopun alkaessa lukema on kohonnut SteamDB-sivuston jo reiluun 260 000 yhtäaikaiseen pelaajaan.

Suunnitelmissa Iron Gate Studiolla ja julkaisija Coffee Stainilla on ollut, että Valheim pysyi Steamin early access -pelien joukossa ainakin seuraavan vuoden. Kehittäjät kiittävätkin jo runsasta palautemäärää ja lupaavatkin työstävänsä parhaillaan niin korjauksia raportoituihin vikoihin niin kuin tietysti myös uutta selviytymissisältöä.

Ominaisuuksien osalta Valheimia koskevat kehityssuunnitelmat vuodelle 2021 näyttävät seuraavilta. Peliä tyylitellen silmäilevän varhaisjulkaisutrailerin löytää senkin alta.

Lähde: Steam, SteamDB

Lisää luettavaa