Miljoonat taipuvat edelleen vauhdilla Pokémonien valtaan / Uutiset / pelaaja.fi

Miljoonat taipuvat edelleen vauhdilla Pokémonien valtaan

7.04.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Pokémon X:n ja Y:n paikkaa 3DS:n nopeimmin myydyimpinä peleinä ei käy oikein enää kiistäminen. Pokémon Companyn maanantaina jakaman tiedotteen mukaan rooliseikkailuja on myyty nyt yhteensä lähemmäs 12 miljoonaa kappaletta.

Sekä X että Y saatiin molemmat kauppoihin viime lokakuussa ja ne myivät heti kahden ensimmäisen päivänsä aikana yhteensä jo noin neljä miljoonaa kappaletta. Julkaisu oli huomattava Pokémon-peleillekin, joskin tämä oli ensimmäinen kerta, kun uudet suuremmat taskuhirviöseikkailut saapuivat samanaikaisesti useampaankin maailman eri kolkkaan.

Kaiken kaikkiaan Nintendo kertoo myyneensä Pokémon-aiheisia pelejä nyt 245 miljoonaa kappaletta. Siinä sivussa Pokémon Company on lisäksi toimittanut maailmaan yli 20 miljardia Pokémon-keräilykorttipelin korttia ja lisenssoinut Pokémon-televisiosarjan yli 160 maahan. Uusi elokuva Pokémon the Movie: Diancie and the Cocoon of Destruction tekee myös kovaa vauhtia tuloaan nostaen kokopitkien Pokémon-elokuvien määrän jo lähes kahteenkymmeneen.

Taskuhirviöiden monet aluevaltaukset myös jatkuvat edelleen. Kuluvan vuoden kesällä järjestettävien jalkapallon MM-kilpailujen yhteydessä Pikachu ja kumppanit toimivat Japanin jalkapallojoukkueen eräänlaisina maskotteina.

Lähde: Gamasutra

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Mulle ehdoton GotY 2013. Yli 300 tuntia pelikellossa jo, ja vasta pääsemässä vauhtiin.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Uusimmat Pokemon-pelit olivat ihan kivoja, mutta jotain uutta enemmän nyt kaipaisi pelisarjaan vaikka mekaniikka peleissä onkin koukuttava. En myöskään innostunut uusimpien post-gamesta yhtään, jotenkin homma heti tyssäsi mestaruuteen. White/Black oli imo parempi. Silver/Goldin johto+kanto -maailma on kuitenkin edelleen ylivoimainen sarjassa.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Pokemon on yksi niistä peleistä mitä kaikki automaattisesti ostaa, joka pitää sitten konsolin pinnalla että sille saa myös muita pelejä mitä sitten itse tykkää pelata.
En siis itse pelaa, mutta olen iloinen että myy.