Millainen mies piileskeleekään naamion takana? Tässä on NieR-pelien erikoislaatuinen ohjaaja Yoko Taro / Uutiset / pelaaja.fi

Millainen mies piileskeleekään naamion takana? Tässä on NieR-pelien erikoislaatuinen ohjaaja Yoko Taro

3.04.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

NieR: Automata on ollut yksi alkuvuoden erikoisempia pelitapauksia, eikä ihme. Pelin ohjaaja Yoko Taro ei ole pelinkehittäjä siitä tavanomaisimmasta päästä, vaan myös hänen aiemmat pelinsä aina Drakengard-sarjasta ensimmäiseen NieRiin tunnetaan monista mekaanisista ja tarinallisista käänteistään. Oma lukunsa on tietysti myös se, että mies ei erityisemmin tykkää esiintyä julkisuudessa omilla kasvoillaan, vaan pitää päällään mieluummin karmivaa naamiota.

Nyt japanilainen Toco Toco -ohjelma on julkaissut Tarosta kertovan lyhyen dokumenttivideon, joka auttaa tutustumaan mieheen hieman paremmin ihmisenä. Videolla esiin nousee esimerkiksi hänen näkemyksiä peleistä ja niiden kehittämisestä sekä myös se, millaisena työntekijänä tämän kollegat kokevatkaan hänet. Erityisen sympaattinen on myös kohtaus, jossa Taro nappaa moniin suosikkipeleihinsä nimikirjoitukset PlatinumGamesin kehittäjäkaartilta.

Tuore video on nähtävissä ohesta. Video käyttää hyödyksi YouTuben tekstitysominaisuutta, joka joissain tapauksissa täytyy kytkeä erikseen päälle soittimen alalaidasta.

Toco Toco on tehnyt runsaasti vastaavia videoita myös monista muista japanilaisista viihdevaikuttajista aina pelinkehittäjistä monenlaisiin muihin taiteilijoihin. Pelialan edustajien osalta oman jaksonsa ovat saaneet esimerkiksi myös Guilty Gear -monitaituri Daisuke Ishiwatari, Persona -ohjaaja Katsura Hashino, ja Suda51. Kaikkiin Toco Toco -videoihin voi tutustua sarjan YouTube-kanavalla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Tuo etunimi kyllä antaa vauhtia sukupuoliroolien sekoittamiselle.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus käyttäjältä Erik H.

Tuo etunimi kyllä antaa vauhtia sukupuoliroolien sekoittamiselle.

Voitko vähän selventää? Taro (太郎) on Japanissa äärimmäisen stereotyyppinen miehen nimi, samaan tapaan kuin Suomessa "Matti (Meikäläinen)". Miten se tässä tapauksessa sekoittaa sukupuolirooleja?

Joka tapauksessa erittäin mukava ja informatiivinen video - katsoin heti kun sen ilmestymisestä viime viikolla uutisoitiin. Tämänkaltaisia pelintekijöitä tarvitaan lisää.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.
Lainaus käyttäjältä Hayarigami

Lainaus käyttäjältä Erik H.Tuo etunimi kyllä antaa vauhtia sukupuoliroolien sekoittamiselle.

Voitko vähän selventää? Taro (太郎) on Japanissa äärimmäisen stereotyyppinen miehen nimi, samaan tapaan kuin Suomessa "Matti (Meikäläinen)". Miten se tässä tapauksessa sekoittaa sukupuolirooleja?

Kiitoksia korjauksesta! Luin näet taannoin Yoko Tsuno -sarjista, jossa etunimi Yoko tulee ensin, mutta popkulttuurissa muutenkin nimijärjestystä tunnutaan sekoittaneen, esimerkkinä nyt vain Tomb Raider, jossa ovat olleet nimet Toru Nishimura ja Samantha Nishimura - onko nimijärjestys oikein? Ja tosiaan Samantha eli Sam, jonka lisäksi käytössä on vastaavia lyhenteitä Max (Life is Strange) ja Kim, joista ei tiedä ovatko "kaksilahkeisia".

Video ei tosiaan ollut hullumpi.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus käyttäjältä Erik H.

Luin näet taannoin Yoko Tsuno -sarjista, jossa etunimi Yoko tulee ensin, mutta popkulttuurissa muutenkin nimijärjestystä tunnutaan sekoittaneen, esimerkkinä nyt vain Tomb Raider, jossa ovat olleet nimet Toru Nishimura ja Samantha Nishimura

Kyse ei ole niinkään "populaarikulttuurin nimiensekoittelevuudesta" kuin siitä, että Japanissa sukunimi (eli tärkeämmäksi mielletty) ilmoitetaan ennen etunimeä. Jotkut länsimaalaiset kuitenkin tykkäävät muuttaa nimet länsimaalaisille tutumpaan muotoon (eli etunimi ensin). Jos ei erota japanilaisia etu- ja sukunimiä toisistaan, saattaa helposti erehtyä luulemaan etunimeä sukunimeksi ja toisinpäin, kun ei voi olla varma, kumpaa tyyliä kirjoittaja käyttää.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Hmm vaikuttaa mielenkiintoiselta. Toivottavasti video ei sisällä spoilereita koskien Nier;Automataa, kun itsellä se on vielä pelaamatta.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

E: Näköjään tuli tuplana tuo.

Joka tapauksessa tuli katsottua video, eikä siinä ollut spoilereita yhtään enempää kuin trailereissakaan. Hieman vaan on tullut tultua ylivarovaiseksi tämmöisten suhteen, kun muutaman kerran onnistunut itsensä spoilaamaan pelien/elokuvien tekijöiden haastatteluita lukemalla (häpeä Mika Rättö!)

Nostoja