Millaisen pc:n vaativatkaan Oculus Rift -virtuaalilasit? Tässä suositukset

Oculuksen Rift-virtuaalitodellisuuslaseista selviää hiljalleen jatkuvasti lisää. Nyt tiedossa on, millainen pc hallusta kannattaakaan löytyä laseja varten.

16.5.2015 01:01

Oculus VR on paljastanut suositusvaatimukset koskien Rift-virtuaalitodellisuuslasien kuluttajamallien tarvitsemaa pc-rautaa. Oculuksella luvataan, että suositusten on määrä olla pysyviä koko Riftin elinkaaren ajan ja näin ollen ajan kuluessa niiden on määrä olla aina vain useamman ja useamman käyttäjän saavutettavissa.

Oculuksen julkaisema lista Riftin suosituksista näyttää seuraavalta:

  • NVIDIA GTX 970 / AMD 290, vastaava tai parempi
  • Intel i5-4590, vastaava tai parempi
  • 8 Gt+ RAM
  • 2 USB 3.0 -porttia (vaaditaan)
  • Windows 7 SP1 tai uudempi (vaaditaan)
  • HDMI 1.3 -videoulostulo (vaaditaan)

Suosituksiin liittyen Oculuksen pääarkkitehti Atman Binstock huomioi, ettei Rift tule toimimaan useilla nykyisistä kannettavista tietokoneista niiden grafiikkaprosessorien puutteiden johdosta. Tällä hetkellä olemassa ei ole myöskään helppoa mahdollisuutta varmistaa, mitkä kannettavat voisivat Riftin kanssa toimia, mutta Oculus työskentelee parhaillaan helpottaakseen yhteensopivuuden selvittämistä.

Tarkemmin aiheesta voi lukea Binstockin blogikirjoituksesta.

Binstock on lisäksi varmistanut, että Oculus on pysäyttänyt toistaiseksi työskentelyn Linuxin ja OS X:n parissa voidakseen saada ensin Windowsilla aikaiseksi hyvän virtuaalitodellisuuskokemuksen. Oculuksella ei ole vielä tarkkaa tietoa sen suhteen, milloin työ muiden käyttöjärjestelmien parissa jatkuu.

Tiedossa nyt myös sentään on, että Riftin kuluttajamalli tulee näillä näkymin hyödyntämään 2160×1200 -resoluutiota kahdelle näytölle jaettuna. Virkistystaajuudeksi luvataan 90 hertsiä.

Suunnitelmissa Oculuksella on saada Riftin kuluttajamalli myyntiin vuoden 2016 alussa. Mallin ennakkotilaukset alkavat myöhemmin tänä vuonna.

Lähde: Oculus

Lisää luettavaa