Miltä kuulostaisi Mario Karting? Nintendo laajentaa teemapuistobisnekseen / Uutiset / pelaaja.fi

Miltä kuulostaisi Mario Karting? Nintendo laajentaa teemapuistobisnekseen

7.05.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
2
Miltä kuulostaisi Mario Karting? Nintendo laajentaa teemapuistobisnekseen

Nintendo on ilmoittanut laajentavansa toimintaansa teemapuistobisnekseen.

Sopivan perheystävällisistä peleistään tuttu Nintendo lyöttäytyy puuhissaan yhteen Universal-teemapuistoja ympäri maailmaa pyörittävän Universal Parks & Resortsin kanssa, eli puhtaasti Nintendo-pohjaisia puistoja ei ainakaan vielä aiota pystyttää. Sen sijaan Nintendon hahmoihin ja maailmoihin perustuvia laitteita saadaan useampiin Universalin puistoihin Japanin Osakasta Floridan Orlandoon. Tällä hetkellä uutta Universal-puistoa suunnitellaan myös itärajan taakse Moskovaan.

– Universal aikoo herättää Nintendon maailman henkiin sen tunnetuimmille peleille omistettujen uskomattomien elämyksien kautta. Tämä kumppanuus tuo kaksi viihdealan ikonia yhteen, hehkuttaa sopimuksesta kertova lehdistötiedote.

Nintendo-pomo Satoru Iwata kertoi yhtiön huvipuistounelmista jo vuonna 2010, mutta tuolloin mitään ei oltu vielä lyöty lukkoon. Projektin kerrotaan lehdistötiedotteessa olevan osa hiljalleen myös mobiilimarkkinoille laajentavan Nintendon aktiivista pyrkimystä levittää brändiään laajemmalle.

Universal ja Nintendo eivät vielä ole esitelleet erillisiä laitesuunnitelmia, mutta lisätietoja saadaan yhtiöiden mukaan lähitulevaisuudessa.

Lähde: Eurogamer, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Elikkä hetkinen. Nintendon viimeaikoina paljastuneita liikkeitä ovat:
-Moninpeliräiskinnän luominen
-Mobiilipuolelle ja huvipuistobisnekseen laajentuminen
-Mahdollinen Mario-elokuvadiili Sonyn kanssa, Räyhä-Ralfissa Nintendo-hahmoja on jo esiintynyt
-Netflixiin tehehtävästä Zelda-sarjasta huhuiltiin, en muista, paljastuiko ankaksi vai ei
-Figuvillitykseen on menty mukaan amiibojen muodossa

Jokseenkin hämmentävää nähdä yhtiö avautumassa ja monimuotoistumassa niin nopealla tahdilla. Nintendon kun olen tottunut näkemään sellaisena pelibisneksen muutoksiin kankeasti reagoivana konservatiivipappana.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

^ Ei suoranaisesti pelibisnespuolta ole, mutta noiden lisäksi Nintendo on laajentamassa hyvinvoinnin ja terveyden puolelle Quality of Life -konseptillaan. Ensimmäiset tiedot siitäkin Nipan pitäisi julkistaa tänä vuonna.