Minecraft aloittaa virallisen Kiinan valloituksen, pelin hinta kasvaa Suomessa

Minecraft on varsinkin lännessä valtaisa ilmiö. Nyt Mojang yrittää viedä peliään virallisesti Kiinaan.

20.5.2016 17:42

Ruotsalaisstudio Mojang on aikeissa ottaa Minecraftilla haltuunsa seuraavaksi manner-Kiinan markkinat. Kehittäjän tuoreen blogikirjoituksen mukaan Mojang ja Microsoft on sitoneet hiljattain lisenssisopimuksen paikallisen internet-yhtiö NetEasen kanssa, minkä myötä sekä Minecraftin pc- että myös mobiiliversio on tarkoitus saada räätälöidyksi varta vasten kiinalaisia pelaajia varten.

– Pyrimme aina tarttumaan mahdollisuuksiin tuoda Minecraftin uusille pelaajille ympäri maailmaa, jotta voisimme laajentaa yhteisöämme ja saada uutta perspektiiviä peliimme. NetEase ymmärtää pitkän tähtäimen visiomme Minecraftin suhteen ja tukee Mojangin ihanteita, joten olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä heidän kanssaan, Mojangin toimitusjohtaja Jonas Martensson kertoo.

Kiinaan lähteminen aina vain suuremmalla voimalla on jo valmiiksi massiiviselle pelille varsin luonnollinen askel eteenpäin. Mikäli kaikki menee vain pelin kääntämisen suhteen nappiin, voi Minecraft saada yksinomaan kyseisestä maasta miljoonia lisäpelaajia puolelleen.

Mojang on tällä viikolla lisäksi myös vahvistanut, että se on muovaamassa Minecraftin pc-version hintaa hieman eri markkina-alueilla saadakseen hinnoittelun muissa maissa samalla linjalle Yhdysvaltain dollarin nykyisen tilan kanssa. Suomessa tämä tarkoittaa sitä, että 23. toukokuuta Minecraft kustantaa pc:llä 23,95 euroa. Vielä kirjoitushetkellä sen voi hankkia pelin kotisivuilta 19,95 eurolla.

Lähde: Mojang (1), (2)

Lisää luettavaa