Ruotsalaista alkuperää oleva ilmiöpeli Minecraft on kerryttänyt ikää virallisesti jo parin vuoden ajan, mutta pois ihmisten mielistä se ei tunnu kuitenkaan valuvan. Kuluvan viikon aikana pelin pc-versio ylsi jo peräti 13 miljoonaan myydyn kappaleen rajalle, kun samoihin aikoihin pelin Xbox 360 -versio ohitti vuorostaan kymmenen miljoonan myydyn kappaleen rajan.

Millään järin varovaisella myyntitahdilla lukemia ei ole saavutettu. Pc-version osalta myynnit liikkuivat vasta viime kesäkuussa 11 miljoonassa, kun taas Xbox 360 -version ilmoitettiin viime maaliskuussa yltäneen myynneillään kuuden miljoonan kopion tienoille.

Menestyksen myötä Minecraftin Xbox-version lisäsisältöä kaupitellaan lauantaina puoleen hintaan. Pc:llä vuorostaan peli on saanut hiljattain päivityksen, jonka myötä tuotokseen rakennettiin muun muassa sisäinen tuki suoratoistopalvelu Twitchia varten.

Päälle kymmenen miljoonaa kappaletta alkukesään mennessä myynyt Minecraft: Pocket Edition elää ja hengittää sekin vielä vahvana. Versio sai pari päivää sitten ”suurimman päivityksensä koskaan”, joka sekä paransi pelin ulkoasua että lisäsi myös joukon sisältöä, kuten kaivosvaunuja ja uusia ruokatyyppejä.

Mahdollisesti Minecraftin menestys konsoleilla ei ole myöskään vielä lähelläkään päätöstään. Sen ohella, että peli käännetään luonnollisesti vielä Xbox Onelle, on pelistä työstetty tovin aikaa myös versioita PlayStation-perhettä varten.

Lähde: Mojang, Minecraft.net

Lisää luettavaa