Uunituore Minecraft: The Story of Mojang -dokumenttielokuva on saatavilla jo torrent-sivusto The Pirate Baysta. Tarjolle sitä ei kuitenkaan tuotu aivan kenen tahansa toimesta, vaan tempauksesta on vastuussa dokumentin tehnyt 2 Player Productions itse.

Pienen tuotantoyhtiön jäsenet perustelevat tekoaan toteamalla, ettei piratismi ole katoamassa ainakaan aivan heti minnekään. Elokuva olisikin siis ennemmin tai myöhemmin löytänyt tiensä sivustolle, ja tietävätpä tuottajat jo omien kokemustensakin pohjalta, että aina ainakin joku sen sieltä myös lataisi syystä jos toisesta.

Jakamansa torrentin yhteydessä yhtiö kuitenkin pyytää lataajia pohtimaan myös dokumentista maksamista. Elokuvaa myydään kuitenkin esimerkiksi DRM-vapaana tuotteena, ja onpa projekti myös saanut syntynsä, koska tekijät nimenomaan rakastavat pelejä ja työtään. Vaikka elokuva myös rahoitettiin Kickstarterin avulla, käytti tuotantoyhtiö siihen lisäksi paljon omaa rahaansa sekä lähes kaksi vuotta aikaa.

Minecraft: The Story of Mojang näytettiin eilen lauantai-iltana Xbox Liven kautta palvelun kultajäsenille, minkä ohella projektin tukijat ovat myös saaneet mahdollisuuden nähdä dokumentin erikseen. Tänään 23. joulukuuta sen pitäisi saapua myyntiin sekä digitaalisessa että levyllisessä muodossa.

2 Player Productions koostuu kaikkiaan kolmesta henkilöstä ja se on aikaisemmin niittänyt mainetta muun muassa Penny Arcade -dokumentillaan. Parhaillaan se kuvaa Double Finen Kickstarter-seikkailupelin kehitystä.

Linkki elokuvan traileriin

Lähde: The Verge, Minecraft Movie (kotisivut)

Lisää luettavaa