Minecraft jääkin ilman Super Duper -grafiikoita, osoittautui liian suureksi tekniseksi haasteeksi

Kaksi vuotta virallisen julkistuksen jälkeen Mojang ja Microsoft ovat peruneet Minecraftin Super Duper -grafiikat.

13.8.2019 11:23

Mojang ja Microsoft ovat lopettaa Minecraftin niin sanotun Super Duper Graphics -paketin kehittämisen. Alkujaan E3 2017 -messuilla paljastetun vapaaehtoisen grafiikkapäivityksen oli määrä tarjota hittipeliin ainakin Xboxilla, pc:llä ja mobiililaitteilla huomattavia visuaalisia viilauksia varsinkin valaistuksen osalta ja tehdä siitä siis aina vain eloisampi ja yksityiskohtainen.

Nyt toistuvien julkaisuviivästyksien jälkeen tekijät ovat vahvistaneet, ettei Super Duper Graphicsia olla saamassa peliin, sillä sen toteuttaminen osoittautui tekniseltä kannalta liian vaativaksi.  

– Tiedostamme, että tämä on pettymys osalle teistä. Super Duper kohtasi paljon innostusta niin studion sisällä kuin ulkopuolella. Ikävä kyllä emme ole kuitenkaan tyytyväisiä, miten se toimi läpi eri laitteiden. Olemme tästä syystä päättäneet lopettaa paketin kehityksen ja tutkimme nyt muita keinoja, joilla voisitte kokea Minecraftin uuden ilmeen kera, Mojang tiedottaa pelin kotisivuilla.

Super Duper paljastettiin yhtä aikaa niin sanotun Minecraft Together -hankkeen kanssa, joka toi peliin alustojen välisen moninpeluun. Ohessa onkin sekä vanha Super Duperista alunperin kertonut julkistustraileri että sitä seurannut musikaaliesitys Super Duperin luvatuista mahdollisuuksia.

Lähde: Minecraft (kotisivu)

Lisää luettavaa