Minecraft-kehittäjä päättää Scrolls-strategiapelinsä kehityksen

Mojang ei ole enää tuomassa tulevaisuudessa uutta sisältöä Scrolls-peliinsä. Tuotoksen moninpelipalvelimillekin on alettu pohtia parasta ennen -päiväystä.

29.6.2015 19:49

Osana Microsoftia nykyisin toimiva ruotsalaisstudio Mojang on päättänyt lopettaa virtuaalisen Scrolls-strategiakorttipelinsä kehityksen. Päätöksen myötä peliin kesäkuussa julkaistu Echoes-sisältöpäivitys jää pelin viimeiseksi laajennukseksi Mojangin keskittyessä jatkossa enää vain lähinnä pelitasapainon ylläpitoon.

Scrollsin beetan julkaisu oli huima menestys. Kymmenet tuhannet pelaajat taistelivat päivittäin ja monet heistä ovat aktiivisia edelleen. Ikävä kyllä peli on saavuttanut nyt pisteen, jossa sen jatkuvaa kehitystä ei voida enää pitää yllä, Mojang selittää pelinsä kotisivuilla.

Myynnistä Scrolls ei ole sentään tietenkään katoamassa ainakaan toviin. Mojang itse asiassa lupaa, että kaikki pelin keräämät tuoto menevät jatkossa suoraan sen moninpelipalvelimien ylläpitoon. Parhaillaan Mojangilla on suunnitelmissa pitää pelin palvelimet pystyssä aina ensi vuoden heinäkuuhun asti, mutta aika voi kuitenkin vielä pitkittyä pelin menestyksen mukaan. 

Alkujaan vuonna 2011 julkistettu Scrolls julkaistiin virallisesti 1.0-muodossaan sekä Windows- että Mac-koneille viime joulukuussa. Sitä ennen peli oli saatavilla beetamuodossaan noin puolentoista vuoden ajan. Myös iPad-versio pelistä on ollut kehitteillä, mutta se ei näytä enää tapahtuvan.

Lähde: Scrolls (kotisivu)

Lisää luettavaa