Minecraft muuttaa uuden sukupolven konsoleille elokuussa – tätä on luvassa / Uutiset / pelaaja.fi

Minecraft muuttaa uuden sukupolven konsoleille elokuussa – tätä on luvassa

22.05.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Minecraftin matka PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle on saavuttamassa päätöksensä tänä kesänä. Mojang ja konsoliversioiden työstöstä vastaava 4J Studios ovat saaneet annettua palikkapelin tuoreille versioille nyt julkaisuikkunan, joka osuu tulevan elokuun kohdalle.

Saapuessa kumpainenkin uuden sukupolven versio Minecraftista kustantaa uutena ostettuna noin 20 euroa ja ne on saapuessaan päivitetty samaan versioon kuin mitä PS3- ja Xbox 360 -versio hyödyntävät kyseisellä hetkellä. Merkittävänä uutuutena luvassa on kuitenkin myös, että uudet versiot tukevat aiempiin konsoliversioihin nähden suurempia pelimaailmoja ja tietysti myös piirtoetäisyys on parempi.

Mikäli Minecraftin omistaa jo Xbox 360:lle tai PlayStation 3:lle digitaalisena, voi pelin päivittää uuteen sukupolveen noin viidellä eurolla. Xbox 360:n Minecraftin päivittäminen Xbox One -versioon onnistuu myös, mikä hallusta löytyy pelin levyllinen versio ja sillä on pelannut netissä ainakin kertaalleen. PlayStation 3:lla sen sijaan Mojang ja 4J tutkivat vielä Sonyn kanssa, onnistuu levyversion päivittäminen PlayStation 4 -versioon jollain tapaa.

Vanhemmissa versioissa luomansa maailmat voi halutessaan siirtää uuteen versioon suuremmassa muodossa, mutta toisinpäin moinen ei kuitenkaan ole mahdollista. Vanhemman konsoliversion omistajat eivät myöskään voi pelata yhdessä uusilla versioilla pelaavien pelaajien kanssa.

Pääosa vanhoihin versioihin ostetuista lisäsisältöasusteista on tuettu myös uusilla alustoilla.

Myös Minecraftin Vita-versio on edelleen tulossa ja se näillä näkymin julkaistaan myös elokuussa. Versio vastaa hyvinkin paljon PlayStation 3:lla nähtyä vastinetta, ja sen voikin saada ilmaiseksi, mikäli PS3-versio löytyy jo digitaalisesti ostettuna. Vita-versio tukee kaikkia lisäsisältöasusteita, joita on myyty jo PlayStation 3 -versioon.

Lähde: Mojang

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Hatunnosto Mojangille virallisesta kuvasta, jossa ihan suosiolla puhutaan viimein ihan vain "Xbonesta".

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99
Lainaus käyttäjältä Riepu

Hatunnosto Mojangille virallisesta kuvasta, jossa ihan suosiolla puhutaan viimein ihan vain "Xbonesta".

Täysin samaa mieltä

Lainaus

Vita Edition not actually improved. Just more portable

Huumorintajua sieltä Mojangilta ainakin löytyy :P

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Itsekään en tuota Xbonea näe haukkumasanana (jos tätä siis haettiin takaa) mutta muutenkin tuo kuvaus on kerrankin osuva: "SLIGHTLY improved" eikä mitään ylisanoja megaparhaasta superversiosta.

Käyttäjän VillNess kuva
VillNess

Xbone juu, HAHAHHA siin on sana bone eli luu xD.... Ei tuo omaan korvaanikaan haukkumasanalta kuulosta. XB(ox)One....

Tuo slightly ei varmaan ole paras sana myynnin kannalta, mutta tämän pelin kohdalla ei sillä ole mitään väliä. Tulee myymään paljon vaikka mainos sanoisi et ihan paska Minecraft :P Tulee tämä ps4 versio varmaan hommattua ja tulee olemaan eka versioni.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Riepu

Hatunnosto Mojangille virallisesta kuvasta, jossa ihan suosiolla puhutaan viimein ihan vain "Xbonesta".

Meinasin juuri heittää samaa kommenttia asiasta :)

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä JoniH99

Lainaus käyttäjältä RiepuHatunnosto Mojangille virallisesta kuvasta, jossa ihan suosiolla puhutaan viimein ihan vain "Xbonesta".
Täysin samaa mieltä

LainausVita Edition not actually improved. Just more portable
Huumorintajua sieltä Mojangilta ainakin löytyy

Hah, itsekin nauroin tuota. En ole peliin päin pierassutkaan tähän asti, enkä sitä varmaan myöskään koskaan oikein pelaamalla aio pelata, mutta jos tulee fyysinen kopio PS4:lle niin ostan sen lähinnä keräilytarkoituksessa, onneksi en ehtiny PS3 versiosta ostamaan vielä.

Käyttäjän jokunen1 kuva
jokunen1

Vita?

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä jokunen1

Vita?

Viimeinen kappale.