Minecraft-pelitalon vauhti ei näytä hiipuvan / Uutiset / pelaaja.fi

Minecraft-pelitalon vauhti ei näytä hiipuvan

8.08.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Minecraftista tunnettu Mojang-pelitalo on jatkanut sujuvaa taivaltaan yhtiönä. Pelitalon toimitusjohtaja Carl Manneh arvioi, että Mojang on tänä vuonna enemmän kuin tuplaamassa vuoden takaisen 60 miljoonan Ruotsin kruunun eli noin seitsemän miljoonan euron liikevoittonsa.

Menestystä yhtiölle on tänäkin vuonna tuonut juurikin Minecraft. Pelin useat eri versiot ovat käyneet tämän tästä upeasti kaupaksi, mistä hyvänä esimerkkinä on myyntiennätyksiä murskannut Xbox 360 -versio. Kyseistä teosta on arvioitu menevän kaupaksi noin 17 000 kappaletta päivässä.

Tänä vuonna Mojang nappaa myös ensimmäistä kertaa leijonanosan koko nimikkeen keräämistä tuotoista. Vielä vuosi sitten suurin osa rahoista meni pelin luoneelle Markus "Notch" Perssonille, mutta nyt kun kehitysvastuu on vaihtunut ja mies käytännössä työskentelee pelin ulkopuolella, on tilanne myös muuttunut.

Parhaillaan Mojangin studioilla työstetään uutta korttien käyttöön pohjautuvaa Scrolls-strategiapeliä. Sen ohella yhtiö valmistautuu julkaisemaan Exeye Game Studiosin kehittämän Cobaltin. Notch itse valmistelee parhaillaan avaruusseikkailua nimeltä 0x10c.

Lähde: MCV Nordic

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.