Minecraft on seuraava romaanikirjallisuuden puolelle virallisesti laajentuva pelisarja. Tekeillä suositun palikkaseikkailun pohjalta on parhaillaan Minecraft: The Island, jota on kynäilemässä kasaan World War Z -romaanista parhaiten tuttu Max Brooks.

Vähäisten ensitietojen perusteella Minecraft: The Islandista odotettavissa on etäisesti Robinson Crusoen henkinen teos, joskin hullummalla otteella. Kirja ottaa seurattavakseen tuntemattomaan maahan eksyneen sankarin, jonka on opittava selviytymään sen vieraalta tuntuvien sääntöjen ja olosuhteiden kanssa.

– Olen erittäin innoissani voidessani olla osa tätä uutta hanketta. Voin viimein oikeuttaa kaikki ne tunnit, jotka olen viettänyt Minecraftia pelaten, Brooks kertoo Minecraft-kehittäjä Mojangin blogissa.

Uuden kirjan on kustantamassa peliaiheista kirjallisuutta ennenkin julkaissut Del Rey Books. Julkaisuajankohtaa sille ei ole toistaiseksi vahvistettu.

Minecraft: The Islandin vahvistus tapahtui osana tänä viikonloppuna Anaheimissa järjestettyä Minecon-tapahtumaa. Siellä Mojang ja kumppanit puhuivat myös esimerkiksi seuraavasta Minecraftin konsoliversioiden laajennuspaketista sekä myös pelin mobiili- ja Windows 10 -versioon matkaavista Add-On-muokkausominaisuuksista. Jälkimmäiseksi mainittu lisä saapuu peliin 18. lokakuuta ja siihen voi ottaa katsauksen oheisella trailerilla.

Lähde: Mojang (1), (2)

Lisää luettavaa