Minecraft saapuu kouluihin tilausmallilla / Uutiset / pelaaja.fi

Minecraft saapuu kouluihin tilausmallilla

20.01.2016 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
4

Minecraftin maailmaan on pian mahdollista sukeltaa kouluille tarjottavalla tilauspohjaisella mallilla.

Kehittäjästudio Mojang on paljastanut Minecraft: Education Editionin, joka on tarkoitettu hyödynnettäväksi opetuskäytössä. Minecraft: Education Edition pohjautuu vuodesta 2011 toimineeseen MinecraftEduun, mutta Mojangin mukaan uusi versio tarjoaa entistä paremmat työkalut opettajille. Pelin ohella palvelu tarjoaa opettajille tuntisuunnitelmia sekä mahdollisuuden jakaa kokemuksiaan ja ideoitaan toistensa kanssa.

Uusi Minecraft: Education Edition tulee koulujen saataville kesällä. Palvelumalli perustuu tilikohtaiseen maksuun, jonka kerrotaan olevan viisi dollaria vuodessa. MinecraftEdun hankkineet saavat kuitenkin Minecraft: Education Editionin käyttöönsä maksutta vuodeksi.

Lähde: Mojang

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Uusi Minecraft: Education Edition tulee koulujen saataville kesällä.

tulisikohan just kun kesälomat alkaa >.<

Käyttäjän Thranduil87 kuva
Thranduil87

Taas meni ohi, että kyseessä on suomalainen tuote. Karjalainen ja Aamulehti olivat tämä bonganneet: http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/talous/item/95459-jattipotti-yrityskaupasta-microsoft-osti-joensuussa-ideoidun-opetuspelin

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Empä tiiä onko tästä opiskelun kannalta yhtään hyötyä. Ala-asteella ehkä voi keksiä jotain, mutta muuten opiskelu on liian intensiivistä, jotta tällaiselle säätämiselle olisi aikaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tiettyyn pisteeseen asti toki voidaan Minecraftia (ja tietysti varmasti muitakin pelejä) käyttää opetuksessa mutta ei tuo nyt ehkä niin mullistava juttu ole mitä tästä mainosvideolta voisi ymmärtää.

Kuten Kurrinen123:kin sanoi, niin aika verkkaista olisi esimerkiksi matematiikkaa opiskella järkevää tahtia palikoilla tehden. Tosin täytyy muistaa, että tuo peli on räätälöity tarkoitukseensa, joten siellä lienee ihan asialle omistettu kenttä/maailma, joten voin todellakin olla väärässä. Ja onhan sitä vuosien ajan hehkuttanut kuinka on oppinut englantia peleistä ihan vain viihtymällä pelien parissa, niin mikseipä matematiikan suhteen voisi käydä samoin. Siis lapsilla, itse olen matematiikkani opetellut jo.