Minecraftin kehitys päättyy vanhemmilla konsoleilla / Uutiset / pelaaja.fi

Minecraftin kehitys päättyy vanhemmilla konsoleilla

3.05.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Microsoft ja kumppanit ovat jättämässä hiljalleen oman onnensa nojaan joukon Minecraftin vanhempia konsoliversioita. Tarkalleen ottaen kyse on pelin PlayStation 3-, Xbox 360-, Wii U- ja Vita-versioista, joiden kehitys loppuu lähitulevaisuudessa ilmestyvän meriteemaisen Aquatic-päivityksen jälkeen.

Vastaisuudessa uusia päivityksiä ovat siis saamassa enää vain Minecraftin Java-, PlayStation 4- ja niin sanottu Bedrock Engine -versio. Parhaillaan Bedrock Engine -moottori on käytössä niin Windows 10 -koneilla, mobiililaitteilla kuin Xbox Onella, minkä lisäksi se on yhä matkalla myös Switchille. Bedrockin erikoisuuksiin lukeutuu muun muassa alustojen välinen kyky kommunikoida keskenään.

– Vaikka haluaisimmekin jatkaa uuden sisällön tuomista kaikille pelaajille ikuisesti, muodostavat vanhempien sukupolvien konsoliversiot enää vain viisi prosenttia aktiivisesta pelaajakunnastamme. Olemme näin ollen tehneet hankalan päätöksen keskittää tukemme sinne, missä Minecraftia pelataan eniten, pelin virallisella kotisivulla kerrotaan.

Lähde: Minecraft (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja