Pc-ilmiönä liikkeelle lähtenyt Minecraft pysyttelee vankkana menestystuotteena myös Xbox 360:llä. Kotikonsoliversion valmistautuessa täyttämään toukokuussa täyden vuoden verran, ovat sen myynnit ehtineet rikkoa kuuden miljoonan kappaleen rajan.

Viimeisen kolmen kuukauden aikana peliä on ladattu Microsoftin alustalla näin ollen noin miljoonan kappaleen edestä. Viime tammikuussa Minecraftista yleisesti vastuussa oleva Mojang vahvisti Xbox-version keränneen yli viisi miljoonaa latausta vuonna 2012.

Pelin hyvä myyntitahti on pysynyt yllä siitäkin huolimatta, että Minecraftin Xbox-versio on monista muista Xbox Live Arcade -peleistä poiketen 1 600 Microsoft-pisteen eli lähemmäs 20 euron hintainen. Peli on tosin myös poikkeavaa sorttia siinä suhteessa, että sitä päivitetään taajaan uudella sisällöllä.

Minecraftin Xbox-version seuraava päivitys käykin parhaillaan läpi Microsoftin varmennusprosessia eli se on erittäin lähellä julkaisuaan. Uuden päivityksen korjaukset ja lisäykset voi tarkastaa Minecraft Forums -sivulta.

Tuoreen päivityksen ohella konsoli-Minecraft on aikeissa ottaa seuraavaksi suunnaksi myös kauppojen hyllyt fyysisessä muodossa. Alustavien suunnitelmien mukaan levyllistä versiota ei olla tosin näkemässä Euroopassa, vaan sen sijaan se suuntaa esimerkiksi Pohjois-Amerikkaan, Australiaan ja Hongkongiin.

Lähde: 4J Studios

Lisää luettavaa