"Mini-AAA-pelit" menestys Ubisoftille, lisää luvassa / Uutiset / pelaaja.fi

"Mini-AAA-pelit" menestys Ubisoftille, lisää luvassa

8.09.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Far Cry 3: Blood Dragon sekä Call of Juarez: Gunslinger eivät ole jäämässä ainoiksi lajinsa edustajiksi. Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot on kertonut pelilehti Game Informerille, että vastaavanlaisia "pieniä suuria" pelejä voitaisiin odottaa ranskalaisyhtiöltä tulevaisuudessa enemmänkin, sillä ne ovat osoittautuneet menestyksekkäiksi tuotteiksi.

Peleistä ainakin toinen on toimitusjohtajan mukaan onnistunut rikkomaan nyt miljoonan myydyn kopion rajan. Vaikkei nimeä tarkalleen haastattelussa mainitakaan, on todennäköisesti kyseessä juurikin Blood Dragon, joka jo kesäkuussa oli tehnyt kauppansa puoli miljoonaa kertaa.

Guillemot kuvailee, että kyseisillä latauspeleillä Ubisoft pystyy tarjoamaan pelaajille enemmän innovaatiota vähemmällä vaivalla. Tämän mahdollistaa miehen mukaan se, ettei pienempiä pelejä tarvitse suunnata jättimäiselle yleisölle, vaan ne suunnitellaan alusta asti tietynlaisia harvempia pelaajakuntia varten.

Pelaaja-lehden arvostelun Blood Dragonista voi kurkata tästä. Gunslingerista tekstiä saa vastaavasti tästä.

Muita aiheita sivuten Guillemot myönsi haastattelussa lisäksi, että Ubisoft harkitsee UbiArt-pelimoottorin lisenssointia muidenkin yhtiöiden käyttöön. Muun muassa Rayman Legendsissa käytössä ollut näyttävä pelimoottori ei muutu kuitenkaan rahasammoksi aivan noin vain, vaan ensin Ubisoftin on rakennettava sitä varten esimerkiksi oma tukitiiminsä.

Pölyttymään pelimoottori ei toki Ubisoftin omien studioidenkaan sisällä ehdi. Guillemot on paljastanut, että yhtiö tuottaa parhaillaan useampaakin peliä, jotka saavat voimansa UbiArtin kautta. Näistä yksi, Child of Light, julkistettiinkin jo muutama viikko sitten.

Lähde: Game Informer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän vjellu kuva
vjellu

Jos laatu pysyy Blood Dragonin tasolla. Mielellään vaan lisää.

Käyttäjän Deadreaver kuva
Deadreaver

Jos nämä tulevat "Mini-AAA":t menestyvät voi tästä taktiikasta tulla pelastus isoille pelifirmoille...
Ei 100 miljoonaa yhteen isoon jännäriin, vaan pienemmällä budjetilla laatupeli.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tällä viikollahan nuo molemmat ovat sopivasti Xbox Livessä alessa, joten tulee nämäkin hankittua :) Enkä ole kyllä tuota ideaa mini-AAA -peleistä vastaan jos laatu on samaa kuin näissä. Kunhan ei kokonaan jätetä niitä varsinaisia pelejä tekemättä kuitenkaan. Seuraavaksi voisikin tulla kunnollinen Call of Juarez pihalle kun tuolla Gunslingerillä on kerätty ainakin alkupotti kasaan. Eikä sitten mitään nykyaikaan sijoittuvaa niin kuin se aiempi yritelmä.

Käyttäjän Iltapalanyymi kuva
Iltapalanyymi

Blood dragon 2 joskus huhuttiin ja elokuvakin on tekeillä. Tulee molemmat hommailtua :)

Käyttäjän Villero kuva
Villero

" Tämän mahdollistaa miehen mukaan se, ettei pienempiä pelejä tarvitse suunnata jättimäiselle yleisölle, vaan ne suunnitellaan alusta asti tietynlaisia harvempia pelaajakuntia varten."

Mitä tuo nyt oikein tarkoitti? Mitä ovat nämä "jättimäinen yleisö" ja "harvempi pelaajakunta"?

Käyttäjän Osiris kuva
Osiris

Molemmat omistan ja voin sanoa, että tosi hyviä pelejä ovat. Varsinkin Gunslingeriä suosittelen ainakin kokeilemaan!

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Kummatkin noista tuli hommattua ja hyviä olivat. Näitä lisää!

Nostoja