Minne katosi vanha Xbox? / Uutiset / pelaaja.fi

Minne katosi vanha Xbox?

3.05.2006 // Kirjoittanut: LassiK
27

E3-messut lähestyvät ja vanhan Xbox-konsolin pelaajat kysyvät nyt: minne katosi vanha Xbox? Tuore ilmoitus Xbox Livessä pyörivästä, EA:n 2006 FIFA World Cupilla pelattavasta turnauksesta kertoo Microsoftin linjauksesta: siihenkin mukaan pääsevät vain Xbox 360:n omistajat.

Microsoftilla ei enää ole yhtään omaa ykkös-Xboxin peliä julkaisulistalla, ja tulevien pelien listalla on käytännössä vain multiformaattikäännöksiä PS2-peleistä. Vuosi sitten Microsoftin E3-lausunnot lupasivat toista: "Microsoft on täysin sitoutunut vanhan sukupolven Xbox-konsoliin, ja pelaajat voivat odottaa uskomattoman valikoiman pelejä jopa vuoteen 2007", Microsoft lupasi.

Tilanne on hyvin erilainen PS2:lla, jolle esimerkiksi God of War 2, Yakuza, Final Fantasy XII, Okami ja Rogue Galaxy lupaavat paljon pelattavaa koko vuodeksi.

Maailmalla kauppiaat ovat yrittäneet vaatia Microsoftilta lisää tukea Xboxille, mutta yhtiön E3-suunnitelmia katsoessa huomiota saavat vain Xbox 360 ja ensi vuonna ilmestyvä pc-käyttöjärjestelmä Windows Vista.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Harri_Pelaaja kuva
Harri_Pelaaja

Uskomatonta, että Microsoft jättää olemassaolevan Xbox-käyttäjäkunnan aivan tyhjän päälle.

Toisaalta, heidän on pakko keskittää resursseja Xbox 360:een jos mielivät nousta tasavertaiseksi kilpailijaksi tulevan PS3:n kanssa.

Silti harmittaa nuo MS:n lupaukset. Wanhalla Xboxilla olisi nimittäin vielä paljon potentiaalia.

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Näitä uhkakuvia minäkin maalailin hieman ennen X0 tulemista, ja näinhän siinä kävi. Itselleni tästä ei ole haittaa sinällänsä, koska en laitetta omista, mutta sitäkin suurempaa niille, joilta kone hyllystä löytyy, mutta eivät ole valmiita vaihtamaan X0:n tai muuhun konsoliin.

Käyttäjän Crono kuva
Crono

Täytyy sanoa, että pettynyt olen minäkin. Vaikkakin Xboxia en omistakkaan. Nyt vanhaa Xboxia ei tee mieli ostaa edes ale laarista.

Mutta tosin Microsoftin täytyy panostaa uuteen sukupolveen, etenkin Japanin markkinoihin.

Käyttäjän Czaba kuva
Czaba

Näin käy väistämättä joka alustalle kun uusi tulee. Vaikka Sony kuinka lupaa, niin kyllä huippupelit tulevat siirtymään PS3:lle heti kun se ilmestyy. Mutta mikä onkaan ollut jo pitkään GC:n tilanne, kunpa olisi edes niitä multiformaattipelejä..

Käyttäjän Crono kuva
Crono

"Näin käy väistämättä joka alustalle kun uusi tulee. Vaikka Sony kuinka lupaa, niin kyllä huippupelit tulevat siirtymään PS3:lle heti kun se ilmestyy."

Tottakai, mutta vanhaa konsolia ei silti saisi unohtaa. PS1 eli tukevasti monta vuotta PS2n julkaisun jälkeen, kun taas Microsoft kuoppaa Xboxia jo nyt.

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Hahahaa... Ja vielä pari kk takaperin MS saarnasi etusormi pystyssä kuinka vanha boxi porskuttaa vielä pitkään. Totuus kyllä selvisi aika pian kun lueskeli valmistajien julkaisulistoja: kehittäjät eivät ole kiinnostuneet tukemaan vanhaa formaattia vaikka se olisikin edelleen kuranttia kamaa.

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

"Tottakai, mutta vanhaa konsolia ei silti saisi unohtaa. PS1 eli tukevasti monta vuotta PS2n julkaisun jälkeen, kun taas Microsoft kuoppaa Xboxia jo nyt."

Jees. Tämähän on osittain myös kehnosti toteutetun taaksepäin yhteensopivuuden takia. Jos Xbox 360 tukisi Xboxin pelejä samalla tavalla kuin PS2 PS1:n pelejä, olisi kehittäjilläkin enemmän motivaatiota tehdä pelejä Xboxille. Silloin saadaan suurempi asiakaskunta. Mutta kun Xbox 360 on rautansa puolesta täysin erilainen kuin Xbox, niin ei käykään. Ja silloin kannattaa tehdä helpoin temppu: julkaista peli vain sille tehokkaammalle alustalle.

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Tuleehan tuolle vanhalle boxille vielä kuitenkin enemmän pelejä kuin cubelle. Se on nyt täysin ymmärrettävää, että MGS keskittyy 100% uuteen boxiin. Jännä juttu vain, että näköjään myös 3rd party kehittäjät tekevät näin, vaikka pelillä olisi ehkä paremmat mahdollisuudet myydä enemmän vanhalla boxilla.

Käyttäjän feldon kuva
feldon

XO on nyt niin kuumaa rautaa, ettei kehittäjillä ole varaa jättää takomatta. Microsoftin markkinointikoneisto on hemmetin tehokkaasti iskostanut NextGenin idean kuluttajiin, joten käytöstä poistuvaan teknologiaan investoiminen tuntuu julkaisijoista turhalta.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Haista vittu Bill Gates.