Minttua naamaan ja treenaamaan! Pokémon-trailerit muistuttavat ensi viikon julkaisusta / Uutiset / pelaaja.fi

Minttua naamaan ja treenaamaan! Pokémon-trailerit muistuttavat ensi viikon julkaisusta

7.11.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
16
Pokémon, Sword, Shield, minttu, Game Freak, The Pokémon Company

Pokémon Swordin ja Shieldin ensiviikkoinen julkaisu on jo melkein käsin kosketeltavissa. Nintendolla, Game Freakilla ja The Pokémon Companylla ei meinatakaan enää juuri pysyä housuissa, sillä viikon sisään peleistä on saatu paritkin tuoreet trailerit.

Marraskuun 15. päivä tapahtuvasta julkaisusta muistuttaa parhaiten viisiminuuttinen yleisvideo, joka muistuttaa pelikaksikon ydintarjonnasta. Toisella trailerilla otetaan vielä pulahdus muun muassa esineisiin, jotka auttavat taskuhirviöiden treenaamisessa. Tällaisia ovat esimerkiksi pokémonien luonteisiin vaikuttavat mintut.

Pelejä koskeneet vuodot näyttävät myös alkaneen. Ennen kaikkea verkkoon on koottu jo listoja pelien mahdollisesta tarkuhirviötarjonnasta, mikä on kiinnostanut monia Game Freakin kerrottua kesällä, ettei jokaista pokémonia nähdä uutuuspeleissä. Listoja tähän liittyen voi katsastaa vaikkapa ResetEran puolella..

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän GForeman kuva
GForeman

Tätä peliä odotettu kuin kuuta nousevaa. Shield ennakko varattu!

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Nyt kun noita vuotoja on tutkaillut, niin vanha tuttu hinku tutustua uuteen Pokemon-maailmaan nosti päätään. Ei paljoa, mutta kuitenkin. Osa noista vuodoissa esitellyistä elukoista näytti ihan kivoilta, kuten se perinteinen kolmas legendaarinen Pokemon, lumi- ja tuliötökät sekä yksi kettu-Pokemon evoluutioineen. Samaten pelin tarinalliset osuudet yhä kiinnostaisivat minua.

Mutta ne "huippuluokan grafiikat" muinaisilla hahmomalleilla sekä animaatioilla varustettuna. Hävettävän tyhjä Wild Area pop up-grafiikkoineen kaikkineen. Sekä tietysti aiemman genin ala-arvoiset metkut, joiden perusteella jotain vastaavaa on varmasti nytkin tiedossa. Noilla eväillä varustettuna uuden Pokemon-maailman tutkiminen ei varmasti olisi enää niin viehättävää kuin ennen. Vaikkei uutuudenviehätystä voikaan kokea uudestaan, saisin varmasti paljon paremmat kokonaisfiilikset pelaamalla White 2:n toistamiseen kuin nappaamalla Shieldin testiin. Pelissä on jo nyt tiedossa koko joukko ongelmia, joiden kohdalla minun pitäisi vaan ummistaa silmiäni voidakseni nauttia pelistä enemmän.

Luin muuten, että Undertalen Toby Fox on säveltänyt yhden biisin näihin peleihin.. Ihan mukavan kuuloinen biisi ja jälleen yksi esimerkki näiden pelien hukatusta potentiaalista.

Ja entäs se Town, johon Game Freakin niin sanottu pro porukka meni? Ilmeisesti aika meh-tason tekele, kaiken kaikkiaan. Myös tuo projekti näyttää kärsineen paikottaisesta puolivillaisuudesta, ainakin noiden sivutehtävien laadun perusteella.

Joten edes yhden kunnolla tehdyn pelin sijaan, Game Freak päätti lopulta tehdä kaksi vajavaista tekelettä yhtä aikaa...

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Viimeisin vuoto paljasti kyllä aika brutaalilla tavalla kuinka huonot näistä tulee.

Vain 400 Pokémonia.
Vain 312 vanhaa mukana.
479 Pokémonia deletoitu pois peleistä.

Ja MITÄÄN mikä korvaisi tämän teurastuksen ei saatu tilalle. Paremmat modellit? Paskat, käytössä edelleen täysin samat mitä oli tehty jo XY:hyn. Animaatiot? Sama keissi kuin edellisessä. Uutta sisältöä? Ei yhtään mitään. Pelin kestokin on samanlainnen kuin aikaisemmissa eli noin 20 tuntia eikä mitään tekemistä liigan läpäisyn jälkeen.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Onko täällä sen verran epähuomaavaista porukkaa, että ei ymmärretä olla puhumatta vuodoista ilman selkeitä spoilerimerkintöjä? Onneksi lopetin mechan ja Lahiksen kommenttien lukemisen suht ajoissa. Ei Pelaajakaan paljasta vuotoja suoraan uutisissaan, kuten eivät muutkaan lukijoita kunnioittavat pelimediat. Samaa asennetta toivoisi kommentoijilta.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Kiva, nyt legitisti pelaavat pelaajat voivat tehdä samaa mitä hakkerit ovat tehneet vuosikymmmenien ajan. Tämä ei ole mollaus, ainoastaan hyvä asia että jos löytää hyvännäköisen Shinyn, sen voi powerupata täysiin ja antaa hyvän luonteen, että se olisi edes jonkin arvoinen.

Hakkeroidut pokemonit ovat suuri ongelma kilpailullisessa pokemonissa, jopa niin paljon että eräs turnaus päätti sallia ne sanomalla: "pokemonit ovat vain ykkösiä ja nollia". Eihän se reilua ole että reilusti pelaava joutuu grindaamaan pusikossa kymmeniä tunteja ja breedata miljoona kertaa, vaan että saa viimeinkin lähes täydellisillä IV:illä varustetun, oikealla Ability:lla, oikealla luonteella varustetun poken EV-koulutettvaksi - samalla välin kun hakkeri laittaa pari numeroa ohjelmaan, kun pelaisi jotain Pokemon Showdownia ilmaiseksi netissä ja hupsankeikkaa: Täydelliset IV:t, hyödyllinen luonne, justiinsa se Ability jonka haluskin ja kaupanpäälle teki siitä Shinynkin.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Hayarigami

Onko täällä sen verran epähuomaavaista porukkaa, että ei ymmärretä olla puhumatta vuodoista ilman selkeitä spoilerimerkintöjä? Onneksi lopetin mechan ja Lahiksen kommenttien lukemisen suht ajoissa. Ei Pelaajakaan paljasta vuotoja suoraan uutisissaan, kuten eivät muutkaan lukijoita kunnioittavat pelimediat. Samaa asennetta toivoisi kommentoijilta.

Jos pelkkä Pokedexin madonlukujen sekä tekemisen määrän mainitseminen on sulle NIIIN hirveä spoileri, niin en voi kuin kummastella, että miksi ihmeessä sä ylipäätänsä edes pyörit täällä uutisen kommenttiosastossa?

Mitä omiin ”spoilereihini” tulee, mainitsin tasan kolmen Pokemonin eläinlajin taikka tyyppikombon. Ja jos Pokemon-pelejä on pelannut sitten Rubyn & Sapphiren, tuo 3. legendaarisen silkan olemassaolon mainitseminen ei todellakaan ole mikään spoileri.

Mustat spoilerimerkinnät kuolivat vanhan saitin mukana. Enkä siten jaksanut ruveta merkkaamaan mitään näin vähäpätöistä erikseen jollain viivasotkulla, koska en kuvaillut juonta lainkaan taikka edes legendaaristen ulkonäköä, muuten kuin että pidin 3. legusta sekä muutamasta muusta elukasta. Valtaosalle tämä on ihan riittävä ratkaisu.

Mutta aina löytyy näitä, joille jo pelkkä elukoiden kokonaismäärän mainitseminen on aivan jäätävä spoileri. Ja silti, jostain ihmeen syystä, nämä samat tyypit kuitenkin menevät kurkkimaan juuri vuodoista mainitsevan uutisen kommenttiosastoa ¯\_(ツ)_/¯.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

@mecha
Tämä uutinen käsittelee ensisijaisesti trailereita, joten yritin katsoa kommenttiosiosta reaktioita niihin. Katsos kun jos mainitset edes jotain "lumi- ja tuliötököistä", joita ei ole virallisesti paljastettu, lopetan lukemisen siihen. En voi tietää, loppuivatko spoilerisi jo siihen vai onko mahdollisesti koko loppuviesti täynnä niitä, kun joudun skippaamaan sen varmuuden vuoksi joka tapauksessa. Tästä syystä boldatut spoilerimerkit vuodettujen asioiden ympärillä olisivat huomaavainen ratkaisu, koska silloin ne näkisi jo yleisvilkaisulla ja voisi lukea niiden jälkeen vaikkapa kommentin vuodottoman loppuosan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

@Hayarigami

Olen mecha_no_maniacin kanssa tismalleen samaa mieltä, että jos joku uusien pokemonien ulkonäön löyhä kuvaileminen menee sinun kirjoissa jo spoilerialueelle, niin silloin on parempi pysyä poissa netistä tykkänään.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

@Haerski

Et siis ymmärrä, mitä juuri edellä kirjoitin? Jo ulkonäköjen kuvailu millään tapaa on asiaa, joka ei ole virallisesti tiedossa, joten minulla ei ole mitään keinoa tietää, jatkaako kirjoittaja suuremmilla vuotopaljastuksilla vai rajoittuuko vuodoista kertominen vain tällaisiin suht vähäisiin asioihin. Sen takia pitää olla ekstravarovainen. Ylipäänsä olen ollut todella positiivisesti yllättynyt netin tapaan käsitellä näiden pelien vuotoja. Intohimoistakin intohimoisempi Pokeabeach-sivustokaan ei tee niistä mitään silmään pomppaavia uutisia, toisin kuin voisi kuvitella.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

@Hayarigami

Oli miten oli, niin mecha_no_maniac ja Lahis aloittivat kommenttinsa mainitsemalla nämä nimenomaiset vuodot. Jos luit siitä huolimatta pitemmälle, niin voit syyttää vain itseäsi.

Ihmiset käsittää spoilerit hyvin eri tavalla ja useimmilla suhtautuminen voi muuttua jopa pelikohtaisesti. Kaikkia ei siis voi millään ottaa huomioon. Sinunkin täytyy ottaa itse vastuu siitä mitä menet vapaaehtoisesti lukemaan ja katsomaan pelin tiimoilta.

Itsekin tiedän mm. Death Strandingistä jo asioita, joita en olisi halunnut tietää, mutta ei tulisi mieleenkään syyttää siitä ketään muita kuin itseäni. Ymmärrän, että useimmat eivät koe vastaavia asioita spoileriksi, enkä itsekään tee niin muiden pelien kohdalla, joten en odota, että koko muu maailma hyppää tämän kohdalla minun pillini mukaan.

Nostoja