Mitä 2016 tuokaan mukanaan? Sonyn ja Microsoftin tulevan vuoden pelitarjonta esittelyssä / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä 2016 tuokaan mukanaan? Sonyn ja Microsoftin tulevan vuoden pelitarjonta esittelyssä

3.01.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
17
Mitä 2016 tuokaan mukanaan? Sonyn ja Microsoftin tulevan vuoden pelitarjonta esi

Sony ja Microsoft ovat kukin alkaneet valmistella fanejaan tulevaa pelivuotta varten.

Yhtiöt ovat tahoillaan julkaisseet tuoreet videot, jotka ottavat vuoden 2016 konsolihitit esittelyyn. Vaikka videoilla ei nähdäkään uusia julkistuksia tai muita yllätyksiä, niiden avulla on hyvä kerrata, mihin ensi vuonna kannattaakaan roposensa säästää.

Sonyn pariminuuttinen pätkä käy läpi tulevan vuoden PS4-yksinoikeuksia ja konsolidebyyttejä tiukkaan tahtiin. Guerrilla Gamesin villin Horizon Zero Dawnin ja Naughty Dogin odotetun Uncharted 4: A Thief's Endin kaltaisten suurproduktioiden ohella videolla nähdään hieman pienempiäkin helmiä, kuten helsinkiläisen Housemarquen Alienation sekä Q-Gamesin neuvostohenkinen The Tomorrow Children.

Microsoft puolestaan panostaa tarjonnan tonkimiseen hieman pidemmän kaavan kautta. 15-minuuttinen video pui Xbox Onen odotetuimpia pelejä kommenttiraidan kera, ja keskittyy lähinnä konsolin suurpelikattaukseen pelkkien yksinoikeuksien sijasta. Listalle ovat päässeet muiden muassa Ubisoft Montréalin Far Cry Primal, espoolaisen Remedyn Quantum Break sekä BioWaren uusin Mass Effect.

Videot voi katsastaa kätevästi suoraan alta.

Lähde: DualShockers (1, 2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Joni666 kuva
Joni666

Horizon: Zero Dawn ja Uncharted 4 on pelit mitä odotan eniten tällä hetkellä. Ja vähän Hellbladee kanssa.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Jatkan samalla linjalla kuin viime vuonna. Ps4 kaikki yksinoikeudet ja pc muut.

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Löytyyhän noita iso lista kiinnostavia pelejä.

Mass Effect Andromeda
The Division
Mirrors Edge
Crackdown 3
Scalebound
Gears of War 4
Quantum Break
Halo Wars 2
Uncharted 4
Horizon Zero Dawn
ja monet muut........

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Konsolit käy kuumana tänä vuonna.

Käyttäjän Nakke79 kuva
Nakke79

Onhan tossa melkonen määrä taas hyviä pelejä hankittavaksi. Saattaa jopa Ps puolelle tulla enemmän kuin kaksi pelikoteloa hyllyyn, niin kuin 2015 kävi. Microsoftilta kyllä vakuuttavaa jälkeä niinkun videostakin näkyi. Voisi sanoa että sisällön määrä suoraan verrannollinen videon pituuksiin nähden.

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

Eipä näköjään edelleenkään mitään kiinnostavaa xbonelle, joten ei tarvetta hankkia tänäkään vuonna.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kyllähän tuo Sonyn tiivis video oli parempi tapa esittää nämä mutta tämä lienee toki myös mielipidekysymys. Käynpä läpi mitä videoista jäi itselle käsiin:

PS4:lle täysin varmoja ostoksia lienevät Horizon Zero Dawn, Uncharted 4, the Last Guardian ja Ratchet & Clank. Witness vaikuttaa myös pakolliselta ja eiköhän myös Boundless, Witness ja Tomorrow Children.

No man's Sky edelleen mietityttää kun ei oikein innosta pelit, jotka generoivat sisältöä sen sijaan, että olisi joku selkeä suunta tai tarina jota kulkea.

Gravity Rush 2 täytynee hommata mutta vasta kun ensimmäisen remasterin saa pelattua.

Microsoftin videolla vähän tylsä aloitus kun lähdetään multiplattareilla liikkeelle mutta eiköhän Division ja Far Cry Primal tule jossain vaiheessa hommattua. PS4:lle tosin.

We Happy Few vaikuttaa mielenkiintoiselta ja lienee sekin kokemisen arvoinen.Quantum Break kiinnostaa sekä itse pelin osalta niin erityisesti tekijänsä, Remedyn vuoksi. Ei mitään suomilaseja vaan ihan koska pidän siitä tunnelmasta ja fiiliksestä mitä heidän peleissään on. Onhan se toki hieno lisä, että sattuu olemaan suomalainen firma. Vai lieneekö syy juuri se: suomalainen toisen tuntee?

Dishonored 2 on ehkä odotetuin peli vuonna 2016 itselleni ja se on kova juttu kun miettii tätä listaa mitä on tulossa.

Mass Effect Andromeda lienee myös pakko-ostos vaikka vähän inflaatiota on kärsinyt MGS:n tavoin: ei enää niin kova juttu itselleni jotain syystä. Uskon kuitenkin, että kun tuota alkaa pelaamaan niin on taas tosi syvällä siellä pelin maailmassa.

Thieves vaikuttaa muuten ihan hyvältä mutta ilmeisesti sekin on jotain satunnaisgeneraatiota täynnä ja keskittyy moninpeliin, joten vähän laskee omia kiinnostuksia.

Mirror's Edge 2 varmaan tulee ostettua mutta tuskin uutena, sillä ensimmäinen tuli pelattua myöhemmin (ostin aika myöhään sen genin koneen) ja en ymmärtänyt hypeä ja muutenkin peli oli tosi lyhyt tapaus.

Recore vaikuttaa mielenkiintoiselta mutta niin vähän tietoa että vaikea sanoa tuleeko ostettua mutta uskallan veikata että ns. must have.

Gear 4. Syy ostaa Xbox One. Peli, jonka moninpeliä tulee hakattua varmasti taas kymmeniä tunteja. Olettaen siis, että ei ole tehty judgmentteja ja Gears-elementit ovat taas mukana.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Vuoden kiinnostavat pelit itselle:

Heavy Rain(PS4 versio)
Resident Evil Zero HD
Mirrors Edge Catalyst
Mafia III
Horizon Zero Dawn

The Division myös mutta en usko että tulee näyttämään niin hienolta kuin on näytetty.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Uusi Zelda on toistaiseksi ainoa uutuuspeli jota jaksan odottaa edes vähän. Jotenkin kykyni hypettyä on kuollut, kun putkeen kauan odottamani Skyward Sword, Iron Sky, Duke Nukem Forever, Far Cry 3 ja Star Wars Episodi 7 ovat kaikki olleet ilmestyttyään pettymyksiä.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Pleikkarille tulossa kunnon vuosi, paljon pelejä mitä jaksaa odottaa. Eniten odotan Uncharted 4, Heavy Rain, Resident evil zero, Mafia 3 ja Mirrors edge.

Nostoja