Mitä ihmettä tapahtuu Konamilla? Jäljet Metal Gearin isästä haihtuvat taivaan tuuliin (päivitetty)

Konami on ryhtynyt uudelleenbrändäämään aikalailla kaikkea, mikä liittyy Metal Gearin luoneeseen Hideo Kojimaan. Mitä onkaan tapahtunut?

19.3.2015 18:36

Japanilainen pelijulkaisija Konami on ryhtynyt tekemään erikoisia muutoksia liittyen Metal Gear -pelisarjaan ja sen luoneeseen Hideo Kojimaan.

Käyttäjät niin NeoGAF- kuin Reddit-palstalla ovat huomanneet, että Konami on riisunut Kojiman nimen pois kotisivujensa Metal Gear Solid -mainoskuvista, joissa aiemmin pelejä markkinoitiin vahvasti ”A Hideo Kojima Game” -sloganin voimin. Samalla Metal Gear -pelisarjaa kehittäneen Kojima Productionsin japanilaiset kotisivut on muutettu viemään nykyään automaattisesti Metal Gear -sarjan portaalisivuille.

Myös Kojima Productionsin virallinen Twitter-tili näyttää tulleen tiensä päähän. Sen on korvaamassa jatkossa uusi yleinen Metal Gear Official -tili.

Los Angelesissa sijaitseva Kojima Productionsin länsimainen kehitysosasto näyttää sekin olleen muutosten kourissa. Konamin työpaikkaisivuilla studioon viitataan nykyisin nimellä Konami Los Angeles Studio.

Tapahtumaketjun on helposti voinut tulkita olevan merkki siitä, että Kojima olisi tekemässä lähtöä Konamilta tai että ainakin hänen roolinsa olisi muuttumassa yhtiössä merkittävästi. Spekulaatiota tukee Konamin maaliskuussa julkaisema päivitetty lista huhtikuussa voimaan tulevasta yhtiön uudesta johtajakokoonpanosta, jossa Kojiman nimeä ei enää ole nähtävillä. Aikaisemmin Konamilla Kojima on merkitty osaksi yhtiön johtajistoa tittelillä Executive Content Officer.

Konami on kommentoinut tapahtumia todeten, ettei Metal Gear -tuotteiden kehitystä ja tukemista ole lopetettu ja että Kojima on edelleen mukana kyseisissä prosesseissa. Syyskuussa saapuvan Metal Gear Solid V: The Phantom Painin julkaisusuunnitelmat lienevät siis ainakin edelleen raiteillaan.

Metal Gear Solid V: The Phantom Painin jälkeen Kojiman on ollut määrä olla mukana uuden Silent Hills -kauhupelin työstössä. Varmuutta ei koskaan olla kuitenkaan saatu siitä, millaisessa roolissa hänen on ollut tarkoitus kehittää peliä. Mitä tulee vuorostaan Kojiman ja Metal Gearin yhteiseen tulevaisuuteen, on Kojima tehnyt jo vuosien ajan selväksi, että hän haluaisi jättää pelisarjan jonkun toisen vastuulle.

Päivitys kello 20.30: GameSpot-sivusto raportoi kuulleensa lähteeltään, että Kojima ja muutama muu Kojima Productionsin johtohenkilö olisi todennäköisesti lähdössä Konamilta Metal Gear Solid V:n jälkeen. Syynä tähän kerrotaan olleen jonkinlainen valtakiista Kojima Productionsin ja Konamin johdon kanssa. 

Lähde: NeoGAF, Reddit , Metal Gear Informer

Lisää luettavaa