Mitä ihmettä tapahtuu Konamilla? Jäljet Metal Gearin isästä haihtuvat taivaan tuuliin (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä ihmettä tapahtuu Konamilla? Jäljet Metal Gearin isästä haihtuvat taivaan tuuliin (päivitetty)

19.03.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
15

Japanilainen pelijulkaisija Konami on ryhtynyt tekemään erikoisia muutoksia liittyen Metal Gear -pelisarjaan ja sen luoneeseen Hideo Kojimaan.

Käyttäjät niin NeoGAF- kuin Reddit-palstalla ovat huomanneet, että Konami on riisunut Kojiman nimen pois kotisivujensa Metal Gear Solid -mainoskuvista, joissa aiemmin pelejä markkinoitiin vahvasti "A Hideo Kojima Game" -sloganin voimin. Samalla Metal Gear -pelisarjaa kehittäneen Kojima Productionsin japanilaiset kotisivut on muutettu viemään nykyään automaattisesti Metal Gear -sarjan portaalisivuille.

Myös Kojima Productionsin virallinen Twitter-tili näyttää tulleen tiensä päähän. Sen on korvaamassa jatkossa uusi yleinen Metal Gear Official -tili.

Los Angelesissa sijaitseva Kojima Productionsin länsimainen kehitysosasto näyttää sekin olleen muutosten kourissa. Konamin työpaikkaisivuilla studioon viitataan nykyisin nimellä Konami Los Angeles Studio.

Tapahtumaketjun on helposti voinut tulkita olevan merkki siitä, että Kojima olisi tekemässä lähtöä Konamilta tai että ainakin hänen roolinsa olisi muuttumassa yhtiössä merkittävästi. Spekulaatiota tukee Konamin maaliskuussa julkaisema päivitetty lista huhtikuussa voimaan tulevasta yhtiön uudesta johtajakokoonpanosta, jossa Kojiman nimeä ei enää ole nähtävillä. Aikaisemmin Konamilla Kojima on merkitty osaksi yhtiön johtajistoa tittelillä Executive Content Officer.

Konami on kommentoinut tapahtumia todeten, ettei Metal Gear -tuotteiden kehitystä ja tukemista ole lopetettu ja että Kojima on edelleen mukana kyseisissä prosesseissa. Syyskuussa saapuvan Metal Gear Solid V: The Phantom Painin julkaisusuunnitelmat lienevät siis ainakin edelleen raiteillaan.

Metal Gear Solid V: The Phantom Painin jälkeen Kojiman on ollut määrä olla mukana uuden Silent Hills -kauhupelin työstössä. Varmuutta ei koskaan olla kuitenkaan saatu siitä, millaisessa roolissa hänen on ollut tarkoitus kehittää peliä. Mitä tulee vuorostaan Kojiman ja Metal Gearin yhteiseen tulevaisuuteen, on Kojima tehnyt jo vuosien ajan selväksi, että hän haluaisi jättää pelisarjan jonkun toisen vastuulle.

Päivitys kello 20.30: GameSpot-sivusto raportoi kuulleensa lähteeltään, että Kojima ja muutama muu Kojima Productionsin johtohenkilö olisi todennäköisesti lähdössä Konamilta Metal Gear Solid V:n jälkeen. Syynä tähän kerrotaan olleen jonkinlainen valtakiista Kojima Productionsin ja Konamin johdon kanssa. 

Lähde: NeoGAF, Reddit , Metal Gear Informer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Narastel kuva
Narastel

Tosiaan mietityttää, että miten käy Silent Hillsin, koska tuossa Konamin tekstissä juurikin mainitaan vain Kojiman mukana olo MGSn parissa. Ja ainakin ulkoapäin katsottuna Kojima on tähän asti ollut SHn kehitysvastaavana, enkä usko, että del Toro olisi konsepti-ideotia enepää kehityksessä mukana. MGSV on todennäköisesti pientä viilausta lukuunottamatta valmis, joten se ei varmaan Kojimaltakaan vaadi enää mitään erityisen suurta panosta. Tietysti toinen kysymys on, että miten paljon Konamin muutokset vaikuttavat tuohon LA studioon joka ahertaa Phantom Painin multiplayerin parissa? Toivottavasti lähitunteinta/päivinä saadaan tarkempaa tietoa tästä jupakasta.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Jotenkin outoa silti että nimi riisutaan kaikesta, kun ainakin itse olen tottunut siihen että kun on joku tunnettu nimekäs ihminen jolla pelejä/elokuvia/kirjoja saadaan myytyä, pidetään se nimi siellä vaikka kyseinen henkilö laskettaisi kaksi metriä maan alle.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Jospa Hideo Kojima on saanut kaikesta niin tarpeekseen, että haluaa nimensäkin poistettavan?

Käyttäjän Narastel kuva
Narastel

Gamespotin mukaan Kojiman ja Konamin välillä on ollut joku valtataistelu ja tällähetkellä Kojima on ns. "vapaa agentti" joulukuuhun asti, jonka jälkeen ilmeisesti ei ole enää missään tekemisissä Konamin kanssa.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Neron osa ei ole koskaan helppo... Huokaus!

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Eipä Konamilta imo ole mitään hyvää tullutkaan vuosiin muuta kuin nuo MGS pelit. Mut sitähän ei tiedä että onko Kojimalla mennyt Konamin kantamisen ja Kieferin hollywood meiningeistä pissi päähän vai tekeekö Konami Crapcomeja potkien kaikki legendat ulos kun hommat ei mene 100% siihen malliin mitä osakkeenomistajat haluavat.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

On kyllä bullshittiä jos Kojiman nimi otetaan pois pelistä. Toivottavasti tämä ei tarkoita että Konami tekee jotain muutoksia sisällön suhteen.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Konami kyllä ampuu itseään jalkaan häätämällä Kojiman pois kuvioista.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Näin se varmaan meni. Hideo Kojima on tehnyt niin paljon mgs;ää, että se pursuaa jo hänen suustaan ulos. Kojima on monesti sanonut MGS5:än olevan hänen viimeinen mgs ja että Kojima haluaisi elämänsä aikana tehdä jotain muutakin suurta vielä. Mahdollisesti Konami ei tästä oikein ole kiinnostunut. Olen ymmärtänyt sen näin, että Japanissa ei ihan noin vaan lähdetä tekemään jotain omaa pientä sen jälkeen, kun on saavuttanut suuremman maineen tunnetussa yhtiössä. Mahdollisesti Konami on vaan suuttunut nyt Kojimalle tästä. Joku kunnia-asia tämä varmasti on vaan loppujenlopuksi, mitä meidän on vaikea ymmärtää.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Virallisilla sivuilla ovat ottaneet tekstin A Hideo Kojima Game pois myös Legacy Collectionista. Se on jo törkeää. Ymmärrän että ehkä uuden pelin kohdalla haluavat painottaa enemmän Konamia koska Kojima on lähdössä mutta koskevat klassikoihin.