Mitä ikinä nyt teetkään, unohda se: Yakuza 5 saapuu länteen! / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä ikinä nyt teetkään, unohda se: Yakuza 5 saapuu länteen!

6.12.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Pitkän ja tuskaisen odottelun jälkeen Segan rikosdraama Yakuza 5 on saapumassa vihdoin länteen. Peli julkaistaan PlayStation 3:lle Euroopassa ja Yhdysvalloissa vuoden 2015 puolella Sonyn ja Segan yhteistyönä.

Päätökseen vaikutti Twitterissä käynnissä oleva Sonyn #BuildingTheList-kampanja. Sen tarkoituksena on ollut tarjota pelaajille mahdollisuus lähettää Sonylle ehdotuksia siitä, millaisia pelejä PlayStationeille pitäisi tulevaisuudessa saada.

Aivan silkkaa hunajaa uutinen ei tosin ole kaikille. Näillä näkymin Yakuza 5:tä pelataan lännessä vain digitaalisessa muodossa fyysisen version jäädessä japanilaisten yksinoikeudeksi.

Yakuza 5 täytti juuri sopivasti itsenäisyyspäivänä tasan kaksi vuotta. Sen keskiössä nähdään aiempien Yakuza-sarjan pääosien tapaan ex-yakuza Kazuma Kiriyu, joskin hänen ohellaan pelistä löytyy myös neljä muutakin pelattavaa hahmoa. Pelin tapahtumat eivät keskity myöskään vain Kamurochoon, vaan seikkailu vie hahmot myös neljään muuhunkin kaupunkiin.

Viimeisimmät lännessä tavatut Yakuza-sarjan pelit olivat Yakuza 4 ja Yakuza: Dead Souls, jotka julkaistiin täällä vuosina 2010-2011. Japanissa sarja on jatkunut jo lisäksi Yakuza Ishinin muodossa PS3:lla ja PS4:lla tänä vuonna, minkä ohella Yakuza Zero tekee parhaillaan tuloa markkinoille.

Lähde: Sega

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

YES! Hiukan kirpaisee tuo fyysisen median puuttuminen, mutta ei väliä kun vielä hetki sitten ei ollut mitään tiedossa ja viimeiseksi kosketukseksi sarjaan oli jäämässä Dead Souls. Joulu tuli etuajassa, hemmetti miten hyvä uutinen!

Käyttäjän TheViltsuZ kuva
TheViltsuZ

PS3..?

Käyttäjän H3kk3 kuva
H3kk3

Huhhuh, nyt kyllä tuli viikon paras uutinen. Aivan sama vaikka onkin pelkästään digitaalinen, kunhan eivät leikkaa roimalla kädellä sisältöä perusteella "länsimaissa ei ymmärretä".

Lainaus käyttäjältä TheViltsuZ

PS3..?

Peli siis alunperin julkasitiin PS3:lle kaksi vuotta sitten Japanissa. Kyseessä ei siis ole 'uusi' peli mutta pitkään uskottiin pelin jäävän kokonaan ilman länsijulkaisua.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Eipä tule varmaan hommattua kun ei fyysistä versiota voi julkaista, harmi juttu meinaan hyvä pelisarja kyseessä.

Käyttäjän henkka007 kuva
henkka007

Peli tulee jossakin vaiheessa ostettua :).

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman
Lainaus käyttäjältä gurgi

Eipä tule varmaan hommattua kun ei fyysistä versiota voi julkaista...

Pyh.

Tämän pelin ei pitänyt tulla länteen lainkaan, mutta sitten tuleekin. Tämä on itelle vuoden tärkein peliuutinen. Digitaalisuus ei haittaa, koska en ole kuitenkaan myymässä tätä eteenpäin, enkä ole materialistihuora. Julkaisussa heti ostoon, vaikka maksais 100€. Olisi kyllä hyvä tietää, että milloin tulee seuraavana vuonna.
Itelle aikoinaan Yakuza 3 oli systemselleri.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

JES! JES! JES! Joulu se vaan paranee!

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Oho täytyy nähtävästi jatkaa nelonen loppuun, jäi jossain pelitulvassa melko pahasti kesken.

Nostoja