Mitä jos 343 Industries ei olisi koskaan syntynyt? Borderlands-kehittäjä Gearboxista pohdittiin Halo-sarjan jatkajaa / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä jos 343 Industries ei olisi koskaan syntynyt? Borderlands-kehittäjä Gearboxista pohdittiin Halo-sarjan jatkajaa

2.03.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Halo-sarja olisi voinut saada jatkoa Borderlands-kehittäjä Gearboxin tekemänä, 343 Industriesin johtaja Bonnie Ross on paljastanut.

IGN:lle tekemässään haastattelussa Ross vahvistaa, että kun Bungie jätti Halo-sarjan taakseen, nähtiin Microsoftilla muutamia vaihtoehtoja edetä räiskintähitin kanssa. Siinä missä Microsoft päätyi rakentamaan uuden oman studion sarjan ympärille, oltaisiin Halo voitu yhtälailla hylätä tyystin tai antaa ainakin yhden isomman pelin ajaksi ulkoisen studion käsiin.

Jälkimmäisessä tapauksessa Microsoftilla silmäiltiin erityisesti Gearboxin mahdollisuuta jatkaa sarjaa. Yhtiöllä oli jo ennestään historiaa Halon kanssa sen käännettyä sarjan ensimmäisen osan aikoinaan pc:lle. Tämä ei kuitenkaan johtanut mihinkään. Ross esimerkiksi kertoo nähneensä vääränä, että sarjaa jatkaisi joku muu kuin Microsoft itse.

Tähän asti 343 Industries on luonut niin Halo 4:n kuin 5:n ja työstää parhaillaan toistaiseksi vielä varsin mysteeriseltä tutnuvaa Halo Infineta. Sen valvonnan alla Haloa on kuitenkin yhtälailla levitetty yhä muunlaisiikin muotoihin. Viimeisinä vuosina ulos on saatu esimerkiksi arcade-henkisemmät Spartan Assault- ja Spartan Strike -pelit, strategiapeli Halo Wars 2 niin kuin myös jopa kolikkopeli Fireteam Raven.

Lähde: IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Hyvä vain ettei näin käynyt kun ottaa huomioon miten hoitivat asiat Aliens Colonial Marinesin kanssa.....Randy Pitchfordin paskapuheita ei kyllä ole helppo unohtaa...

Onhan se 343 virheitä tehnyt, sitä ei käy kiistäminen, mutta luulempa että Gearboxin käsissä sarjalle olisi käynyt huonommin.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Sikäli kun muistan, taitaa Brothers in Armsit olla edelleen Gearboxin parhaita pelejä. Harmi ettei sarja saanut Hell's Highwayn jälkeen enää jatkoa, vaikka Ardennien taistelua jo selvästi teasattiin pelin lopussa.

Mutta tosiaan, onneksi on 343. Vielä kun tarina saataisiin Infinitessä nostettua takaisin mainion Halo 4:n tasolle, niin a vot! Halo 5:kin oli mielestäni kaiken kaikkiaan hyvä peli, vaikkei lopputulos ihan mainoskampanjoita vastannutkaan. Myös Halo 1 ja 2 Anniversaryt sekä Master Chief Collection 4K-päivityksineen ovat suorastaan kulttuuritekoja, ja onpa Halo Warsillekin saatu jatkoa. Kyllä Halo on ollut ihan hyvissä käsissä myös 2010-luvulla.