Mitä mieltä sinä olet... Assassin's Creed Syndicatesta? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... Assassin's Creed Syndicatesta?

29.10.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
20
Mitä mieltä sinä olet... Assassin's Creed Syndicatesta?

"Mitä mieltä sinä olet..." on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa esiin lukijoiden keskustelua ja mielipiteitä ajankohtaisista peleistä.

Kulman takana kurkkiva talvi tuo kirpeiden kelien ohella koteihin joka vuosi samat tutut pelisarjat, joista suosituimpiin kuuluu Ubisoftin Assassin's Creed. Viime perjantaina debyyttinsä teki viktoriaaniseen Lontooseen sijoittuva Assassin's Creed Syndicate, joka uudistaa sarjan kuvioita monin tavoin. Yksinäisen suden roolin omaksumisen sijaan pelaajat päästetään tutkimaan synkän metropolin alamaailmaa kahden päähenkilön voimin, ja kaupungissa liikkuminenkin sujuu paljain käsin kiipeilyä huomattavasti sutjakammin tarttumaköysin ja hevosvaunuin.

Osa pelaajista joutuu vielä odottamaan omaa vuoroaan, sillä Syndicatea edeltäneen Unityn vaikeuksista oppia ottanut Ubisoft on päättänyt hioa tekeleen pc-versiota konsolikappaleita kauemmin marraskuun 19. päivään asti. Konsoliversiotkin vaikuttavat satunnaisista bugeista huolimatta olevan Unityyn verrattuna hyvin eheitä kokemuksia, eikä peli ole saanut perustoimivuudestaan juuri moitteita medialtakaan.

Arvostelujen saralla Syndicate onkin pärjännyt kiitettävästi, vaikka se ei aivan ylläkään sarjan ylistetyimpien osien tasolle. Arvosanoja keräävän Metacritic-palvelun tilastojen perusteella karhunosa teoksen keräämistä numeroista pyörii kymmenen pisteen asteikolla kahdeksikon paikkeilla. Pelaajan oman arvostelun pelistä voi lukaista tällä viikolla ilmestyneestä marraskuun numerosta 158.

Nyt, kun Lontoon saastaisia katuja on jo ehditty mittailemaan muutaman päivän edestä, tahdomme kuulla teidän mielipiteenne. Miten uudet, vauhdikkaat pelimekaniikat vaikuttavat hiippailukokemukseen? Tunnetko olosi kotoisaksi brittiympäristössä? Minkä sijan Syndicate vie omalla Assassin's Creed -listallasi?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Miikatemies kuva
Miikatemies

Pelaamatta paskaa, en osta! >:D Unitykin on pölyttymässä hyllyllä vielä alkuperäisessä pakkausmuovissaan.

Sidenote: Möisikö/lainaisiko joku Xbonen halvalla että saisi pelattua Halo 5:n ilman että Microsoft saa minulta rahojaan ja myyntilukujaan? xD! Nouto vaikka Digiexposta.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

ass 4 jälkeen lopetin ostaan tämän jokavuotisen päivityksen joten ei kiinosta pätkääkään

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

AC4:n jaksoin koluta perinpohjaisesti läpi ainoastaan siksi, että merirosvoilu ja maailman tutkiminen oli hauskaa. Kuitenkin jo nelosta pelatessani totesin, että varsinaisten tarina- ja sivutehtävien osalta gameplay on käynyt niin väsyneeksi jo monta vuotta sitten, ettei vaan jaksa enää kiinnostaa. Ts. ei ole ainakaan tällä hetkellä suunnitelmissa ostaa enää koskaan uutta Assassin's Creediä, jolleivat pistä koko kaavaa uusiksi. Games with Goldista saatan Unityn ja Syndicaten napata, jos vuosien saatossa sinne eksyvät.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

En koskaan ole ollut Assassin Creed -fani, vaikka tavalla tai toisella sarjan (melkein) jokaista osaa olenkin pelannut. Ykkönen oli mielestäni kökkö ja paljon kehuttu Ezio-trilogia ruma, typerä ja kömpelö. Kolmonen oli jo parannusta edellisiin ja sen jaksoin pelata läpi, vaikka Connorin pölkkypäisyys otti pattiin ja tarina ja varsinkin sen lopetus oli täysin urpo. Nelosta en taas jaksanut alkua pidemmälle, vaikka moneen kertaa yritin ja joka kerta silmäluomet alkoivat nykiä.

Liberation HD:n pelasin läpi, ehkä siksi, että Vita-pohjaisena se ei ollut niin iso. Rogue on jäänyt toistaiseksi väliin, joten siitä en voi sanoa mitään. Sitten koittikin jo uusi sukupolvi ja Unity. Ostin sen alekorista, mutta inhosin sitä niin paljon (näytteleminen kuin kesäteatterista, söhlöt animaatiot, pahvikulissi-Pariisi ja sitä rataa), että vein sen suurinpiirtein seuraavana päivänä vaihtoon (kannatti, sain hyvitystä vitosen enemmän kuin maksoin siitä). Kaiken tämän jälkeen olen oikeastaan pitänyt vain sivupelistä Assassin's Creed Chronicles: China. Se oli näppärä, nokkela ja kauniisti toteutettu.

Kaikesta tästä huolimatta ostin Syndicaten hetken mielijohteesta julkaisupäivänä ja vieläpä lähimarketista, jossa se vielä odotti hyllyyn laittoa laatikossa lattialla. Toisin sanoen voisin sanoa olevani mahdollisimman epätodennäköinen ihminen tällaiseen ex tempore -ostokseen.

Nyt on pakko sanoa, että en voi olla mitenkään pettynyt, sillä Syndicate on sellainen Assassin's Creed kuin sen aina olisi pitänyt olla. Upeasti ja saumattomasti toimiva orgaaninen avoin maailma, jossa tarttumaköysi antaa ihan uutta vapautta liikkumiseen. En ole vielä pelannut Syndicatea läpi, sillä haluan koluta sen esittämän kerta kaikkiaan upeasti mallinnetun Lontoon joka nurkkaa myöten. Tarina saattaa todella olla pelin heikoin lenkki Ubisoftin pelien tapaan, mutta koska pelattavuus ja toteutus on niin viimeisen päälle hienoa, viihdyn erinomaisen mielelläni tekemässä kaikkea mahdollista sivutehtävää ja toimea.

Peliä säestää vinkeästi toteutettu, pelkällä pianolla, sellolla ja viululla soitettu musiikki, joka ei myötäile tapahtumia vaan luo hauskaa kontradiktiota tilanteisiin. Enkä voi olla kehumatta tarpeeksi pelimaailman valaistusta. Se simuloi hämmästyttävän realistisesti oikeita valonlähteitä, olipa se aurinkoa tai kaasu-tai sähkövaloa. Tämän jälkeen en voi kuvitellakaan enää pelaavani peliä, jossa on litteä, Hollywood-studiomainen kohdevalaistus. Sen verran pahasti Syndicate on hemmotellut minut pilalle tällä saralla.

Ai niin, ja Evie on ihku!

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Kovin montaa AC:ta en ole pelannut (näin ollen en ole ehtinyt kyllästyäkään) ja näistä uudemmista Assassins Creedeistä Syndicaten ympäristö ja hahmot yllättäen kiinnostavat. Voisin harkita tämän ostoa sitten joskus hamassa tulevaisuudessa kun olen ensin saattanut Ezion tarinakaaren päätökseen. Laahaan siis perässä aika tavalla, joten peli on luultavasti sopivan hintainen sitten kun osto on ajankohtaista.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Goty sitten alelaarista, jos sitäkään.

Käyttäjän Zarec kuva
Zarec

Assasins creed 1 tuli pelattua ensimmäisenä pelinä PS 3:lla, mutta se jäi kesken eikä kiinnostanut sitä ikinä pelailla läpi. Black Flag puolestaan oli ensimmäisiä pelejä PS 4:lle mitä osti (kun ei hirveästi sillä hetkellä ollut pelattavaa) ja yllätyin aika täysin, koska se kiinnosti huomattavasti enemmän kuin mitä ensimmäinen osa aikoineen. Unity jäi hankkimatta sen julkaisussa, kun ehdin kuulla sen bugisesta julkaisusta. Nyt se kuitenkin tuli hommattua alennuksesta ja odottelee josko aikaa joskus olisi pelailla läpi.

Ei nämä AC:t kuitenkaan (edes Black Flagin tarjoaman hyvän kokemuksen myötä) ole pelejä joita olisi mitenkään tarve hankkia heti julkaisussa. Joten eiköhän Syndicatekin tule hommattua aikanaan kun hinta tippuu, ellei unityn parissa tapahu totaalista kyllästymistä pelisarjaan

Käyttäjän Hellsinki kuva
Hellsinki

AC Unityn jälkeen tein päätöksen että en tule ostamaan enää yhtään AC Sarjan peliä ja se pitää. Petyin peliin paljon ja siitä syntyi päätös joka tulee pitämään ennen kuin tulee jotain todella päräyttävää muutosta sarjaan.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Vieläkään ei ole ensimmäisen pelin jälkeen sarjan muihin osiin tullut koskettua, mutta täytyy kyllä ihmetellä pystyykö sarja tarjoamaan enää mitään uutta eri tapahtumapaikkojen/aikakausien lisäksi...Unityn myötä kaiketi pistivät pelimekaniikkaa hiaman uusiksi, mutta kaiken näkemän ja kuuleman perusteella pelisarja on muuten pahasti samoihin vanhoihin kaavoihin kangistunut mitä etenkin tehtäväsuunnittelun ja pelien rakenteeseen tulee.

No niin kauan kuin jokavuotinen julkaisu myy, niin Ubisoftilla tuskin on paineita uudistaa pelisarjaa rankemmalla kädellä, saatika höllentää pelien julkaisutahtia, mutta kaiketi näistä sen verran iloa löytyy nykyiselläänkin, että tulee jatkossakin ostettua ale-hintaisena ja pelailtua sitten joskus kun muilta peleiltä ehtii.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Paljon kiinnostavampi ja kuuleman mukaan parempi kuin Unity.