”Mitä mieltä sinä olet…” on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa esiin lukijoiden keskustelua ja mielipiteitä ajankohtaisista peleistä.

Ylistetyn Arkham-sarjan luonut Rocksteady palasi tällä viikolla jälleen ruotuun neljän vuoden tauon jälkeen. Sarjan synkimmäksi osaksi kutsuttu Batman: Arkham Knight jatkaa studion Lepakkomies-trilogiaa siitä, mihin se vuonna 2011 Arkham Cityn päätteeksi jäi. Tuttuun tapaan Batman joutuu jälleen paikkailemaan Gothamin järjettömän epäpätevän lainvalvontaosaston puutteita useamman superpahiksen uhatessa kaupungin asukkaiden turvallisuutta, mutta tällä kertaa myös sankarin itsensä henkilökohtainen hyvinvointi on vaakalaudalla mystisen Arkham Knight -persoonan kantamien kaunojen kynsissä.

Onnistuneeksi Arkham Knightin julkaisuviikkoa ei voi kutsua millään mittapuulla. Ylellisen Batmobile Edition -keräilyversion vetäminen markkinoilta laatuongelmien vuoksi juuri ennen ilmestymispäivää enteili ehkä tulevaa, sillä pelin ala-arvoisesti optimoitu pc-versio loistaa tällä hetkellä poissaolollaan kauppojen hyllyiltä. Pelin pc-minimivaatimuksia muutettiin viime tipassa päivää ennen julkaisua kuvastamaan AMD-näytönohjaimilla koettuja ongelmia, mutta kiusallisen pian kävi ilmi, ettei suorituskykypykiminen suinkaan rajoitu vain yhden valmistajan rautaan.

Pelilatauspalvelu Steamissa Batman: Arkham Knightin pc-versio onkin saanut täydet murska-arvostelut: palvelun tilastojen mukaan vain 34 prosenttia pelin saamasta käyttäjäpalautteesta on ollut positiivista. Konsoliversiot ovat puolestaan pärjänneet huomattavasti paremmin myös pelimediassa, eivätkä täyden kymmenen pisteen arvostelutkaan ole olleet pelin kohdalla harvinaisuuksia – lähes täydelliseksi tekeleen ovat julistaneet muiden muassa The Guardian ja Game InformerPelaajan oman arvostelun voi lukaista ensi viikolla ilmestyvästä heinäkuun numerosta 154.

Viime päivät näyttäisivät jakaneen pelikansaa rajusti alustoista riippuen, ja haluammekin nyt kuulla teidän ensivaikutelmistanne. Miltä tuntuu paluu rikollisuuden repimään Gothamiin? Kelpaako Lepakkoautolla kurvailla? Pilasivatko suorituskykyongelmat pelinautinnon? 

 

Mallia kommentteihinsa voi ottaa vaikkapa alkukesän toisen suurjulkaisun, The Witcher 3: Wild Huntin, viimekuisesta mielipidekyselystä:

– Mikä ihmeen itku ja poru konsolien omistajilla on ollut? Peli on mukamas ruma, kehno ja kökkö käännös. Hyvältähän se näyttää, paikoitellen jopa vallan erinomaiselta ja jos PC-versio näyttää vieläkin paremmalta, niin onneksi olkoon heilleShunichiro päivitteli kommenteissa.

– Reilu 30 ku on ikää, niin on hieman haastavampaa löytää sitä uutuuden viehätystä mitä silloin nuorempana oli ja nykyiset pelit sitä enää harvoin tarjoaakaan ja innostus lopahtaa, mutta tämän kanssa on käynyt toisin, hehkutti -hessu80.

Voisin veikata tämän olevan ehdottomasti vuoden peli. Selkeästi vain huomaa miten kehitysaika on loppunut hieman kesken ja joitain asioita ei olla millään ehditty hioa kuntoon. Toivottavasti päivittävät pelilliset ongelmat jossain vaiheessa kuntoonHugejorma summasi.

–  Itselleni ehdottomasti kiinnostavampi roolipelitapaus kuin Dragon Age: Inquisition (joka on yhä kesken). DA:I ja suurin osa muista roolipeleistä vaikuttavat teemoiltansa sangen kesyiltä ja konservatiivisilta. Witcher 3:ssa tuntee elävänsä osana seikkailua todellisessa maailmassa, jossa mikään ei ole mustavalkoista, vertaili Keklu-Nipa.

 

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Lisää luettavaa