Mitä mieltä sinä olet... Batman: Arkham Knightista? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... Batman: Arkham Knightista?

27.06.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
22
Mitä mieltä sinä olet... Batman: Arkham Knightista?

"Mitä mieltä sinä olet..." on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa esiin lukijoiden keskustelua ja mielipiteitä ajankohtaisista peleistä.

Ylistetyn Arkham-sarjan luonut Rocksteady palasi tällä viikolla jälleen ruotuun neljän vuoden tauon jälkeen. Sarjan synkimmäksi osaksi kutsuttu Batman: Arkham Knight jatkaa studion Lepakkomies-trilogiaa siitä, mihin se vuonna 2011 Arkham Cityn päätteeksi jäi. Tuttuun tapaan Batman joutuu jälleen paikkailemaan Gothamin järjettömän epäpätevän lainvalvontaosaston puutteita useamman superpahiksen uhatessa kaupungin asukkaiden turvallisuutta, mutta tällä kertaa myös sankarin itsensä henkilökohtainen hyvinvointi on vaakalaudalla mystisen Arkham Knight -persoonan kantamien kaunojen kynsissä.

Onnistuneeksi Arkham Knightin julkaisuviikkoa ei voi kutsua millään mittapuulla. Ylellisen Batmobile Edition -keräilyversion vetäminen markkinoilta laatuongelmien vuoksi juuri ennen ilmestymispäivää enteili ehkä tulevaa, sillä pelin ala-arvoisesti optimoitu pc-versio loistaa tällä hetkellä poissaolollaan kauppojen hyllyiltä. Pelin pc-minimivaatimuksia muutettiin viime tipassa päivää ennen julkaisua kuvastamaan AMD-näytönohjaimilla koettuja ongelmia, mutta kiusallisen pian kävi ilmi, ettei suorituskykypykiminen suinkaan rajoitu vain yhden valmistajan rautaan.

Pelilatauspalvelu Steamissa Batman: Arkham Knightin pc-versio onkin saanut täydet murska-arvostelut: palvelun tilastojen mukaan vain 34 prosenttia pelin saamasta käyttäjäpalautteesta on ollut positiivista. Konsoliversiot ovat puolestaan pärjänneet huomattavasti paremmin myös pelimediassa, eivätkä täyden kymmenen pisteen arvostelutkaan ole olleet pelin kohdalla harvinaisuuksia - lähes täydelliseksi tekeleen ovat julistaneet muiden muassa The Guardian ja Game InformerPelaajan oman arvostelun voi lukaista ensi viikolla ilmestyvästä heinäkuun numerosta 154.

Viime päivät näyttäisivät jakaneen pelikansaa rajusti alustoista riippuen, ja haluammekin nyt kuulla teidän ensivaikutelmistanne. Miltä tuntuu paluu rikollisuuden repimään Gothamiin? Kelpaako Lepakkoautolla kurvailla? Pilasivatko suorituskykyongelmat pelinautinnon? 

 

Mallia kommentteihinsa voi ottaa vaikkapa alkukesän toisen suurjulkaisun, The Witcher 3: Wild Huntin, viimekuisesta mielipidekyselystä:

– Mikä ihmeen itku ja poru konsolien omistajilla on ollut? Peli on mukamas ruma, kehno ja kökkö käännös. Hyvältähän se näyttää, paikoitellen jopa vallan erinomaiselta ja jos PC-versio näyttää vieläkin paremmalta, niin onneksi olkoon heilleShunichiro päivitteli kommenteissa.

– Reilu 30 ku on ikää, niin on hieman haastavampaa löytää sitä uutuuden viehätystä mitä silloin nuorempana oli ja nykyiset pelit sitä enää harvoin tarjoaakaan ja innostus lopahtaa, mutta tämän kanssa on käynyt toisin, hehkutti -hessu80.

Voisin veikata tämän olevan ehdottomasti vuoden peli. Selkeästi vain huomaa miten kehitysaika on loppunut hieman kesken ja joitain asioita ei olla millään ehditty hioa kuntoon. Toivottavasti päivittävät pelilliset ongelmat jossain vaiheessa kuntoonHugejorma summasi.

–  Itselleni ehdottomasti kiinnostavampi roolipelitapaus kuin Dragon Age: Inquisition (joka on yhä kesken). DA:I ja suurin osa muista roolipeleistä vaikuttavat teemoiltansa sangen kesyiltä ja konservatiivisilta. Witcher 3:ssa tuntee elävänsä osana seikkailua todellisessa maailmassa, jossa mikään ei ole mustavalkoista, vertaili Keklu-Nipa.

 

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Pelistä en uskalla sanoa mitään koska en sitä vielä pelannut, mutta onhan tämä ollut aika mielenkiintoinen tapaus noin kaiken kaikkiaan. Steamin uusitut refund-säännöt ja heti perään iso rikkinäinen AAA-peli sattui aika mielenkiintoisesti samoihin aikoihin. Ehkä jonkinlainen käännekohta myös julkaisijoiden ja pelinkehittäjien kannalta - pelaajilla suhteellisen voimakas tapa nyt ilmoittaa ettei tämmöinen peli vetele.

Toisaalta kuten joku (snaketus?) täällä mielestäni hyvin mainitsi, niin saattaisi pahimmillaan johtaa siihen ettei jotkut julkaisijat ja kehittäjät enää pelejään PC:lle julkaise tai tee.

Odotan itse Linux/SteamOS -versiota ja toivottavasti peli saatu siihen mennessä kelvolliseen kuntoon.

Käyttäjän Lapista92 kuva
Lapista92

Yksi parhaista peleistä, mitä olen pelannut. Luo aidon tuntuman batmanina olosta. Jokainen hetki on ollut täyttä nautintoa!

Käyttäjän Barrakuda kuva
Barrakuda

Aivan uskomattoman kunnianhimoinen ja loistava peli. Harmi, että surkea PC-portti on vienyt kaiken huomion itse peliltä.

Käyttäjän Joni666 kuva
Joni666

Lähemmäs Batmanina oloa tuskin tulee ikinä pääsemään, joten ei mitään valittamista. Batmobilen kontrollit toimivat hyvin, kunhan vaan tottuu siihen että jarru/pakki ei olekkaan L2:n takana, alkuperäiskontrolleissa. Leluja löytyy, ja taistelut ovat jopa parantuneet aiemmista osista. 10/10

Käyttäjän Kapache kuva
Kapache

Mites tota mestarirotu nyt suu pannaan? Yksi parhaista peleistä ei toimi teidän laatikolla. Mielummin pelaan vähän riisutummilla graffoilla (jotka muuten on jo mahtavat) ja pienemmällä fpsllä, kuin en pelaisi ollenkaa. Noh täytyy toivoa että tekin joskus pääsette nauttimaan tästä mestariteoksesta.

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

Kaikin puolin edeltäjänsä (City) veroinen. Aluksi pelotti ennakkovideoiden perusteella tuo Batmobilen takkimainen meininki, mutta se olikin ihan ok ja jää kuitenkin itse "auto muotoa" pienempään rooliin. Tarinasta spoilaamatta voisi sanoa, että ihan hyvä, mutta kaikki pääjuonenkäänteet on lähes selviä ja tiedossa jo pelin alussa. Yllätys momentit siis puuttuu aikalailla. Alussa pääjuoni tuntuu toistavan itseään ja Poison Ivy kuvio tuntuu todella turhalta ja väkisin keksityltä. Kun juoni pääsee vauhtiin itsessään niin se rullaa ihan mukavasti ja mielenkiinotisesti. Olisivat pitäneet Dinin vielä käsikirjoittamassa niin tarina puoli olisi ollut ehkä parempi. Mielenkiintoisia ajatuksia ja matkustamista Batman päänsisällä pyöriviin ajatuksiin ja siihen kuinka Batmankin on vain mies jolla normaali päänsisäinen toiminta. PS4 versio näyttää hyvältä ja pelillisesti toimii todella hyvin, mukavasti uusia kykyjä ja liikkeitä batmanillä ja muilla pelattavilla hahmoilla. Ohjaus toimii helposti ja mutkattomasti.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Sitä mieltä, että vitun paska oli rikki. Eli en ole päässyt pelaamaan (tai olisin päässyt, mutta ei standardiin yltävällä tavalla) vaikka ostin day one. En pilaa kokemusta ennen kun se on korjattu.

Käyttäjän anattigamer kuva
anattigamer

Taistelu vuoden pelin statuksesta Arkham Knightin ja Witcher 3:n välillä on kova. Pidän pelistä kaikinpuolin. Tarina on yhtä hyvä kun aikaisemmissakin peleissä, taistelu on tuttua ja toimivaa pienillä uudistuksilla, maailma on sopivan kokoinen ja Batmobile toimii. Ainoa kritiikki on että Batmobile-taisteluita voi joillekin olla liikaa. Itse pidin niistä joten ei juurikaan haitannut.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä snaketus

Sitä mieltä, että vitun paska oli rikki. Eli en ole päässyt pelaamaan (tai olisin päässyt, mutta ei standardiin yltävällä tavalla) vaikka ostin day one. En pilaa kokemusta ennen kun se on korjattu.

Kovasti ainakin vakuuttelevat työskentelevänsä ongelmien selvittämiseksi: "Totally supported decision to suspend PC version. We have our best engineers at Rocksteady working like crazy to help fix the issues ASAP."

Hyllyyn jää jos 30fps korjattukin versio. Saa nähdä.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Hypetetyin osuus eli Batmobile on kömpelösti suunniteltu sekä toteutettu ja näin ollen iso lovi muutoin erinomaisen pelin kilpeen. 8/10 eikä likimainkaan vuoden pelin statusta.

Nostoja