Mitä mieltä sinä olet... Bloodbornesta? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... Bloodbornesta?

28.03.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
31
Mitä mieltä sinä olet... Bloodbornesta?

"Mitä mieltä sinä olet..." on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa esiin lukijoiden keskustelua ja mielipiteitä ajankohtaisista peleistä.

PlayStation 4:n odotetuimpiin yksinoikeuspeleihin lukeutuva Bloodborne julkaistiin keskiviikkona Suomessa. Suorastaan raivostuttavan vaikeista Souls-toimintapeleistä tuttu From Software jatkaa suositun pelisarjan perinteitä myös uusimassa tekeleessään, mutta suoranainen jatko-osa ruttoiseen Yharnamin kaupunkiin sijoittuva Bloodborne ei kuitenkaan ole.

Julkaisuviikollaan Bloodborne on kärsinyt jos jonkinmoisista pikkuongelmista. Näistä eniten huomiota ovat herättäneet tuskastuttavan pitkät lataustauot, joille pelin kehittäjät etsivät parhaillaan parannuskeinoa. Päivitystä on luvassa myös pelistä löydetyn, etenemisen kokonaan estävän esinebugin korjaamiseksi.

Hankaluuksista huolimatta Bloodborne on otettu loistavasti vastaan sekä fanien keskuudessa että pelimediassa. Arvostelujen keskiarvoa mittaavassa Metacritic-palvelussa Bloodbornelle on ropissut huimat 93 pistettä sadasta, mikä sijoittaa Bloodbornen tulostaulukoissa karvan verran kaikkien sitä edeltäneiden Souls-pelien edelle. Pelaajan oman arvostelun voi katsastaa huhtikuun numerosta 151.

Nyt, kun ensimmäisten pelaajien kuolemalaskuri on varmasti pyörähtänyt jo kolminumeroisten lukujen puolelle, on aika kertoa teidän mielipiteenne. Viekö hirviö miestä vai mies hirviötä? Ovatko pitkät latausajat piinanneet sinua? Tempaako salaperäinen juonikaari mukaansa?

 

Mallia kommentteihinsa voi ottaa vaikkapa viimeviikkoisen Battlefield Hardline -mielipidekyselymme kiintoisimmasta annista:

 Olen pelannut yksinpeliä parin tunnin edestä, ja mielestäni ihan pätevä tarinamoodi tähän mennessä. Suurin ero BF4:ään verrattuna on se, että Hardlinea on vain niin paljon hauskempi pelata. Ei harmaita hiuksia, ei hampaiden kiristelyä eikä ohjaimen heittelyä. -Kornholic

– Moninpelistähän se Battlefield sarja on tunnettu, mutta sekin tuntuu copy + pastelta parin uuden pelimuodon kera. Tästä olis voinu pudottaa yksinpelin pois ja tehdä pelistä suoraan sen mikä se nytkin on, eli DLC:n
-Juissimehu312

– Beta riitti mullekkin, vika niitti oli ku jenkka alko soimaan autossa - siitä viimeistään tiesi olevansa väärässä pelissä (handlingistä puhumattakaan)-AxsFin

 

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi Bloodbornesta alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

jollakin tainnut olla vähän kiire kun laitettu battlefield hardlinen kommentit tähän bloodborne uutiseen :)

Käyttäjän Joni666 kuva
Joni666

En jaksanu Dark Souls:ista hirveesti innostua, mutta Bloodborne onkin herkkua. Visuaalinen tyyli toimii hienosti allekirjoittaneelle ja äänimaailmassa ei ole valittamista. Souls sarjaa selvästi aggressiivisempi taistelumekaniikka on myös meikälle tervetullut ominaisuus. Liika itsevarmuus kostautuu helposti ja henki on halpaa, mutta kun onnistumisia tulee, niin se tuntuu erittäin hyvältä. Kaiken kaikkiaan erittäin kelpo peli, onneksi tuli valittua PS4 XBonen sijaan, vaikka suurin osa kavereista onkin Microsoftin miehiä/naisia.

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen
Lainaus käyttäjältä frozen

jollakin tainnut olla vähän kiire kun laitettu battlefield hardlinen kommentit tähän bloodborne uutiseen

Kyseessä siis viimeviikkoisen "Mitä mieltä sinä olet..."-kyselyn kommenttisaalis.

Käyttäjän Fazu kuva
Fazu

Peli on toisaalta onnistunut ja toisaalta epäonnistunut jatko-osa Souls-sarjassa. Parannuksia on tehty, mutta samalla on menty taaksepäin joissain jutuissa. Vaikeusaste oli sopiva, maailma ja design kutkuttava. Kahdessa maratooni sessiossa pelasin pelin läpi ja voin sanoa että pelailen peliä vielä jatkossakin.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Alustavan parin kolmen tunnin session perusteella peli muistuttaa enemmän Demon's Souls:ia kuin Dark Soulsseja, mistä pidän suuresti. Parissa asiassa ollaan menty eteenpäin ja joillakin alueilla menty taaksepäin. Taistelu on viihdyttävää, joskin minusta tuntuu että sitä on hiottu vähän erikoisista paikoista. Tarinasta ei oikein tässä kohtaa osaa sanoa mitään, kun on niin vähän tunteja alla. Hyvällä todennäköisyydellä tässä on tämän vuoden paras peli. Eikä luultavasti tee edes tiukkaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Niin se vaan pelitkin, jotka sisältävät pelin rikkovia bugeja, erityisen pitkät latausajat ja ruudunpäivitysongelmia arvostellaan mediassa taivaisiin. Miksi?

Käyttäjän Core kuva
Core
Lainaus käyttäjältä snaketus

Niin se vaan pelitkin, jotka sisältävät pelin rikkovia bugeja, erityisen pitkät latausajat ja ruudunpäivitysongelmia arvostellaan mediassa taivaisiin. Miksi?

Jotenkin sama fiilis, mutta en oo viittiny avautua ettei turhaan leimata vaan Xbox-fanipojaksi (koska en oo itekään ihan varma johtuuko siitä :D). Uskon, että peli on varmasti aika kova monella tasolla, koska arvostelut on ollu aika hyviä, mutta tuntuu jotenkin että kyllä tässä on menny aika paljon kans pieleenkin, mutta ne on silti annettu anteeksi. Voinen uskoa että hyvät puolet on sen verran hyviä että noi huonot puolet jää suhteessa pieneksi, mutta tuntuu ettei ihan kauheen monelle pelille olis annettu pleikkarilla anteeksi näitä bugeja, ruudunpäivitystä, latausaikoja, jne.

Sitten taas joku Order ei saanut kyllä juuri armoa missään suhteessa.. jotenkin kuitenkin ajattelen että Bloodborne ja Souls-pelit yleensä on ehkä vähän sellaisia "ei ihan joka jampan pelejä". Tällasilla peleillä on ehkä jopa helpompi saada hyviä arvosteluja toisaalta, kun ei edes yritetä miellyttää jokaista kasuaalipelaajaa (joo, hyi hyi mikä sana). En tiiä, jännä ilmiö. Itse todnäk pelaisin silti ennemmin Orderia kuin tätä.

Käyttäjän Core kuva
Core
Lainaus käyttäjältä Wili

Lainaus käyttäjältä snaketusNiin se vaan pelitkin, jotka sisältävät pelin rikkovia bugeja, erityisen pitkät latausajat ja ruudunpäivitysongelmia arvostellaan mediassa taivaisiin. Miksi?

Siellä on ihan muita osa-alueita, jotka loistavat niin kirkkaasti, että nämä mainitsemasi asiat annetaan anteeksi. Todennäköisesti näin kävi muun muassa MCC:n kohdalla, vaikka peli oli julkaisussa tietyiltä osilta täysin rikki ja korjaukset tulivat vasta myöhemmin.

Nuo tuo Halo MCC on kyllä varmaan hyvä esimerkki samasta boxin puolella. Itsellä oli se hyvä puoli, ettei Halon moninpeli nappaa muutenkaan, joten minä sain pääasissa toimivan muuten helvetin hyvän pelikokoelman :D Kerran on saattanu peli kaatua yksinpelikampanjassa, mutta ei oo mitään isoja ongelmia ollu koskaan.

Käyttäjän Wili kuva
Wili
Lainaus käyttäjältä snaketus

Niin se vaan pelitkin, jotka sisältävät pelin rikkovia bugeja, erityisen pitkät latausajat ja ruudunpäivitysongelmia arvostellaan mediassa taivaisiin. Miksi?

Siellä on ihan muita osa-alueita, jotka loistavat niin kirkkaasti, että nämä mainitsemasi asiat annetaan anteeksi. Todennäköisesti näin kävi muun muassa MCC:n kohdalla, vaikka pelikokoelma oli julkaisussa tietyiltä osilta täysin rikki ja korjaukset tulivat vasta monia kuukausia myöhemmin.

Ei tarvitse olla kuin tarpeeksi kova fani ja molemmissa edellä mainituissa peleissä piilevät/piilleet ongelmat katoavat täydellisesti omasta havainto tutkasta.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Bloodborne on aivan tajuttoman upea peli, joka koukuttaa yrittämään uudestaan ja uudestaan kuin Trials konsanaan. Harmittavasti muutamat seikat onnistuu paikoin latistamaan tunnelmaa melko tehokkaasti. Esim rajoitetut ammukset, parannuspullot, joita on farmattava jatkuvasti + muut vastaavat pikku seikat. Lisäksi teknisessä toteutuksessa on todella paljon parantamisen varaa. Bloodborne tuntuu enemmänkin last gen versiolta, kuin uudelta PS4 yksinoikeudelta.

Nostoja