Mitä mieltä sinä olet... Call of Cthulhusta? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... Call of Cthulhusta?

10.11.2018 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4
Mitä mieltä sinä olet... Call of Cthulhusta?

"Mitä mieltä sinä olet..." on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa pääosaan lukijoiden keskustelun ja mielipiteet ajankohtaisista peleistä.

H. P. Lovecraftin synkeään kauhunovelliin perustuva pöytäroolipeli Call of Cthulhu on harrastelijapiireissä puhki rakastettu merkkiteos, jota ei ole suosiostaan huolimatta onnistuttu lisensoimaan videopelimuotoon faneja miellyttävällä tavalla ennen tätä päivää. 

Nyt yrittämään on lähtenyt muun muassa Styx-hiippailuista ja Blood Bowl -videopelikäännöksista tuttu ranskalaisstudio Cyanide, jonka kauhuseikkailu Call of Cthulhu julkaistiin 30. lokakuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Windowsille.

Kriitikoilta suuren muinaisen kutsu on saanut kädenlämpöisen vastaanoton, ja pelin Metacritic-keskiarvo osuukin korkeintaan mukiinmenevään 63-68 pisteen haarukkaan alustasta riippuen. Käyttäjäarvosanat ovat marginaalisesti suopeampia: Call of Cthulhun Steamissa keräämistä arvosteluista 72% on positiivisia.

Nyt, kun ensimmäiset ja innokkaimmat Cthulhun palvojat ovat jo ehtineet menettää järkensä Lovecraftin kauhujen lonkeroissa, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Vetoaako Call of Cthulhu vain maailmaa entuudestaan tunteviin? Onko peli uskollinen lähdemateriaalilleen, vai ottaako se liikaa vapauksia?

Kirjoita omat kokemuksesi tai arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Tykkäsin.

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy

en ole vielä pelannut. niin paljon backlogia mutta kyllä se joskus tulee testattua.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Eipä täälläkään ole vielä tullut pelattua, vaikka peli kyllä näyttää ihan mielenkiintoiselta. Ilmeisesti kuitenkin se on pääosin pelkkä kävelysimulaattori(?) ja ne ei oikein jaksa itseäni kiinnostaa. The Sinking City kiinnostaa enemmän, mutta se tulee vasta ensi vuonna.

Käyttäjän Hypetreme kuva
Hypetreme

Pelihän on tosiaan vain kävelysimulaattori jossa jutellaan ihmisille. Itsellä oli ehkä liian suuret odotukset pelistä, koska odotin Dark Corners of the Eaerthin tapaista teosta. Pelissä kaikki mekaniikat on kyllä ihan ok -tasoa, tosin kaikki pyörii dialogien ja rikospaikkojen tutkimisen ympärillä. NPC hahmot olivat todella tylsiä ja yksiulotteisia. Peli ei tunnu oikein alkavan missään vaiheessa vaan kaikki on melko tasaista ryönäämistä.