Mitä mieltä sinä olet... Fallout 4:stä? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... Fallout 4:stä?

14.11.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
34
Mitä mieltä sinä olet... Fallout 4:stä?

"Mitä mieltä sinä olet..." on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa esiin lukijoiden keskustelua ja mielipiteitä ajankohtaisista peleistä.

Vuosien harras odotus päättyi vihdoin tiistaina, kun pommisuojan uumenista esiin kömpi syksyn suurin pelitapaus, Bethesdan post-apokalyptinen Fallout 4. Avoimen maailman roolipeli sijoittuu tällä kertaa vuoden 2287 Bostoniin, joka edustaa sarjan aiempia osia hieman toiveikkaampaa kuvaa ihmiskunnasta: ydintäystuhon repimä maailma suuntaa katseensa Fallout 4:ssä eteenpäin jälleenrakentamisen hengessä.

Vaikka peli on ansainnut paljon kiitosta muun muassa monipuolisesta rakentelutilastaan ja uudistetusta hahmonkehitysratkaisustaan, on kritiikkiäkin sadellut sieltä sun täältä. Eritoten tällä viikolla on väännetty pelin ulkoisesta olemuksesta, joka on osoittautunut pettymykseksi monille siitä huolimatta, ettei Bethesdaa ole koskaan varsinaisesti tunnettu graafisesta tulituksestaan. Myös suorituskykyongelmat ovat vaivanneet osaa peliä PlayStation 4:llä ja Xbox Onella tahkoavista.

Pelimedialta Fallout 4 on kerännyt pitkälti pelkästään kiitettäviä arvosanoja, vaikka soraääniäkin on kuultu esimerkiksi Destructoidin ja The Guardianin suunnalta. Pelin bugisuus on verottanut monien arvostelujen pistemäärästä, mutta niiden keskiarvoa mittaavan Metacritic-palvelun perusteella peli on silti löytänyt paikkansa vuoden kiitellyimpien julkaisujen joukosta. Pelaajan oman arvostelun voi lukea joulukuun numerosta 159.

Nyt, kun ensimmäiset mutantit on murhattu ja säteilysairaus alkaa painaa päälle, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Miten Boston on ottanut sinut vastaan? Kiinnostaako tukikohtien rakentelu? Onko peli tuskaisen odotuksen arvoinen?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Ei voi muuta sanoa kuin että aivan mahtavan pelin on Bethesda jälleen tehnyt! :)

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Kyllä peli iskee meikäläiseen todella kovaa. Isoin ongelma pelin suhteen on se että se tappaa mun sosiaaliset suhteet täysin nimimerkillä eka selvä viikonloppu menossa sit kevään.:D

Käyttäjän fahu kuva
fahu (ei varmistettu)

Ps4:lle ennakkotilasin sen oman kaupan kautta, ja pakko sanoa että joka hetkestä olen nauttinut.Nyt alla varmaan se 35h, ja tuntuu että on vielä niin paljon nähtävää ja tehtävää(joka on totta).Bethesdan peleistä tykkään muutenkin,juuri sen vapauden tunteen ja uudelleenpelattavuuden takia, toki onhan pelissä bugejakin, mutta ei mitään peliä rikkovaa, hieman laskee fps joissakin tilanteissa mutta sekin on niin pientä ja hetkellistä ettei se pelaamista oikeastaan haittaa.. Parempi peli tämä mielestäni on kun fallout3/new vegas, vaikka nekin aivan mestariteoksia ovatt. Odotan innolla modeja ja dlc:eitä, vaikka epäilen että itse Vanilla-pelissäkin on vielä vaikka kuinka paljon tutkimista niiden saavuttua. Kaikin puolin hyvä ja hauska peli, aivan täysi 10!

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Hyvältä tuntuu alun perusteella. :)

Käyttäjän Cilee kuva
Cilee

Onhan se ihan jees. Odotin kuitenkin Bethesdalta, mutta kyllä Fallout 4 menettelee

Käyttäjän LakuPope kuva
LakuPope

Lievästi pettynyt. Jotenkin tuntuu että kaikki aikaisempien pelien "hienoudet" on heitetty suoraan ensimmäisen tunnin sisälle. Power-Armor löytyy vartin pelailulla ja pelaaja ylennetään paikallisen liittoutuman kenraaliksi suoritettuaan heille yhden tehtävän. Dialogi-systeemi on täysi susi ja jättää paljon toivomisen varaa. Ääninäyttely päähahmolla on mielestäni aina plussaa, mutta varsinkin miespuolisen päähenkilön ääninäyttely on aika karmeaa. Visuaalisesti peli on erittäin kehnon näköinen. (PC- max settings) Bethesda kuitenkin Skyrimillä ja muilla peleillään tehnyt sen verran pätäkkää, että uuden pelimoottorin kehitys tuskin olisi heille mahdottomuus.
Kaikin puolin tosiaan lievä pettymys. Kyllä tuo ihan hauska peli on, mutta jos New Vegasin kaltaista peliä odottaa niin tulee pettymään.
The Witcher 3 taisi lyödä riman liian korkealle tänä vuonna.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Hiekkalaatikko missä "jonnet" räpeltää mielissään. Juoni on niin tylsä ettei ole pienintäkään mielenkiintoa edetä siinä, mieluummin vain tutkii ja etsii jos löytyisi jotain kiinnostavaa(ei ole vielä löytynyt). Maailma on sieluton ja hahmot mitään sanomattomia. Pelimoottori on muinaisjäänne mutta parempaakaan ei taida olla ja sinänsä moottori on kyllä ok kun miettii mitä sillä voi tehdä. Joku muu saisi vain tehdä sisällön tähän. Kyllä tätä silti pelaa kun muutakaan ei ole. 7/10.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik
Lainaus käyttäjältä Audiovarmennus

Hiekkalaatikko missä "jonnet" räpeltää mielissään.

Olet väärässä... jonnet on pelaamassa Black Ops:ia :)

Käyttäjän Moldy kuva
Moldy

Aluksi olin vähän pettynyt power armoriin ja dialogiin, mutta päästyäni ylitse näiden muutosten, aloin nauttia pelistä. Oman kylän rakentaminen on melko koukuttavaa puuhaa, vaikkakin tuntuu että kaikki ei aina toimi niinkuin pitäisi. Tähän mennessä on löytynyt paljon mielenkiintoisia sivutehtäviä ja pääjuonta en ole paljoa viellä kerennyt edes pelata. Turha ettiä suurennuslasilla vikoja ja bugeja, niitä varmasti on siellä mutta itseä ei ainakaan häiritse.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Helkatin hauskaa ollut. Takana noin 15 tuntia ja mielenkiintoisia paikkoja ollut mm. jonkun selvästi seonneen kaverin tutkimuslaboratorio säteilyvaaroineen, hylätty ostari, jota ghoulit asuttikin jne. Sniperilla ja haulikolla koettu mahtavia hetkiä. Huippu peli!

Nostoja