Mitä mieltä sinä olet... Fallout 76:sta? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... Fallout 76:sta?

17.11.2018 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
14
Mitä mieltä sinä olet... Fallout 76:sta?

"Mitä mieltä sinä olet..." on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa pääosaan lukijoiden keskustelun ja mielipiteet ajankohtaisista peleistä.

Kun Fallout 76 menneenä kesänä julkistettiin, oli vastaanotto varovaisen epäileväinen. Ydinsodan raateleman maailman uudelleenrakentamisesta kertova peli näytti kyllä trailereilla varsin tutulta, mutta sen ilmoitettiin vievän pelisarjan ensimmäistä kertaa verkkopelimaailmaan.

Epäilyksistä huolimatta vuoden odotetuimpiin kuuluva moninpelikokemus julkaistiin vihdoin virallisesti menneellä viikolla, eikä kaikki ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Pitkällisestä beetatestauksesta huolimatta peliä vaivaavat monituiset bugit, eikä palvelinongelmiltakaan ole säästytty.

Fallout 76 on vielä niin tuore, etteivät varsinaiset toimittajien kynäilemät peliarvostelut ole vielä päässeet paperille asti, mutta yleisö on ehtinyt jo vahvasti ilmaista oman mielipiteensä. Pelin käyttäjäpistemäärä on Metacritic-palvelussa alustalla kuin alustalla keskimäärin kolme pistettä kymmenestä, ja sarjan uudesta suunnasta närkästyneitä nollan pisteen arvosteluja virtaa sisään tauotta.

Nyt, kun ensimmäiset maailmanlopun uudisraivaajat ovat mitä ilmeisimmin päässeet jo vauhtiin, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Ovatko Metacritic-käyttäjät oikeassa? Tuoko moninpeli uusia ulottuvuuksia Falloutin tuttuun maailmaan, vai kaipaatko paluuta vanhaan? 

Kirjoita omat kokemuksesi tai arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy

ei oo tullut vielä kokeiltua. tai ostettua. eiköhän tämä joskus tule testattua, on vaan niin paljon muuta pelattavaa vielä.

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619

Ainakin arvosteluiden perusteella ja ylipäätänsä että tarina uupuu lähes kokonaan niin se on syy miksi jää väliin, puhumatta että Co-op on täysin turha ominaisuus kokopelissä

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Metacriticin userscore oli hurja 3.5 kun tuossa kattelin. Bugisuutta ja tyhjyyttä valittivat lähes kaikki. En uskaltanu ostaa enne kun nään viralliset arvostelut.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tämä on hyvillä mielillä pelaamatta paskaa. Bethesdan viimeisin pohjanoteeraus, jonka tarkoitus lypsää niiltä tyhmimmiltä taskut kuiviksi.

Käyttäjän Carpathian kuva
Carpathian

Yllätyin todella positiivisesti. Maailmassa on yllättävän mukavaa vain valita joku ilmansuunta ja lähteä sinne päin tutkiskelemaan mitä löytyy, varsinkin avovaimon kanssa kun pelailee. Sivutehtävätkin on tähän mennessä ollut mukavia, itselle ei ole vielä ainakaan tullut pahemmin vastaan mitään geneerisiä "Mene paikasta A paikkaan B tappamaan tuo ja palaa takaisin paikkaan A". Main quest ainakin tähän asti kyllä ollut aika kökköä tosin. Yhtään epämukavaa, toisin sanoen "Nyt ammun sut, halusit tai et" vastapelaajaa ei ole onneksi tullut vastaan, koska PVP ei kiinnosta tippaakaan. 76 on näitä tapauksia jotka tuntuvat saavan aivan liian paljon kuraa niskaan "Pelaamatta paskaa" ihmisiltä.

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri

En ole vielä homannut, mutta vaikuttaa ihan ok peliltä. Muutamia youtuberien videoita katsonut, missä kaikki hehkuttavat miten hieno maailma on, mutta tosiaan tarinaa vähän ja jotkut paikat vaikuttavat tyhjiltä ja vaikeutta ei tunnu olevan. Veikkaan että tämä on niitä pelejä joita ei vielä kannata hommata välttämättä, vaan sitten kun on muutama päivitys tullut. Alku on ihan hyvä ja co-op on plussaa :)

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Peli jostain kumman syystä kiehtoo ja haluaisin kokeilla, mutta ei jumaliste en aio siitä 60 euroa maksaa, kun mahdollisuus on niin suuri sille että se on ihan kauheaa paskaa. Eikä Bethesdan launcherissa ole palautusmahdollisuutta pelille.

Katsotaan jos sen joskus saa halvemmalla ja jospa se jopa Steamiinkin ilmestyisi.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ei kiinnosta, eikä ole aikomustakaan hankkia. Kerronta nauhojen kautta vaikuttaisi olevan niin rasittavaa kuin oletinkin arvostelujen perusteella. Pelkkä tutkiminen ei itselle riitä pitämään mielenkiintoa yllä vaan elämääkin pitäisi olla ja tällä en tarkoita muita pelaajia.

Ehkä joskus kokeilen jos saa pilkkahintaan, mutta ainoastaan Steamista.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

En ole nähnyt pelin mainosmateriaaleissa tai arvosteluissa yhtään itseäni kiinnostavaa asiaa. Ei tarinaa, ei dialogia, ei NPC:itä, ei roolipelaamista, ei hienoja postapokalyptisiä yhteiskuntia ja valtapelejä. Jäljellä on vain vähäjärkinen ampumarata.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus Carpathian

76 on näitä tapauksia jotka tuntuvat saavan aivan liian paljon kuraa niskaan "Pelaamatta paskaa" ihmisiltä.

Meinaat, että se kikkare jotenkin täyttää ensinnäkin julkaisukelpoisen tuotteen vaatimukset saati sitten AAA-pelin standardit näin kohta 2019? 76 on kikkare jopa Bethesdan standardeilla, jotka on huomattavasti alempana jo muutenkin kuin muilla kehittäjillä. Ei ole hme, että selviävät siitä kun on sinun kaltaisia kelpaa kaikki kunhan se tulee kauniissa paketissa siltä rakastetulta firmalta tyyppejä. Jos tämä olisi EA tai edes Ubisoft niin koko firma olisi jo lynkattu, vielä pahemmin.

Nostoja