Mitä mieltä sinä olet... God of Warista? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... God of Warista?

24.04.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
33
Mitä mieltä sinä olet... God of Warista?

"Mitä mieltä sinä olet..." on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa pääosaan lukijoiden keskustelun ja mielipiteeet ajankohtaisista peleistä.

Monet joutuivat hieraisemaan silmiään, kun Kratos teki paluun parrasvaloihin vuoden E3 2016 -pelimessuilla. Monien silmissä paikoilleen hieman jämähtänyt God of War -sarja oli ottamassa rohkean kehitysaskeleen täysin uuteen suuntaan. Merkittävänä erona aiempaan olivat kuvakulman muuttuminen, pohjoismaisiin jumaltaruihin siirtyminen sekä vanhentuneen Kratoksen Atreus-poika, joka taistelee isänsä rinnalla.

Nyt, kun toimintamammutti on vihdoin ulkona, pelimedia on ottanut pelin uuden rohkean suunnan avosylin vastaan. PlayStation 4 -rymistely on nostettu sukupolven parhaimmistoon, ja kirjoitushetkellä God of Warin Metacritic-keskiarvo on 95 pistettä sadasta. Ensi viikolla ilmestyvään toukokuun Pelaaja-lehteen toimintaeepokseen arvostelee lehden päätoimittaja Miika Huttunen ja vaihtopelaajana Miikka Lehtonen. Toimituksen ennakkofiilistelyjä voi kuunnella tuoremmaista Pelaajacastista.

Nyt, kun innokkaimmat ovat teroittaneet kirveensä suursarjan uutukaisessa, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Onko God of War hehkutuksensa ansainnut? Miellyttääkö uusi tyyli ja suunta?

Kirjoita omat kokemuksesi tai arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

En laske tätä kaanoniin.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Mitä nyt pari tuntia kerennyt paukuttaa niin vähän kuin arvelinkin tässä on väkivältaa ja muuta sellaista aika reippaasti pehmennetty edellisiin verrattuna.

Käyttäjän Cilee kuva
Cilee

En ole pelannut enkä tule pelaamaan, kun en omista pleikkaa.

Käyttäjän TelaKeiju kuva
TelaKeiju

Aika paljon striimejä seurannut lähinnä juurikin noiden kehujen takia. No eipä ole ainakaan omasta mielestä niitä ansainnut! Ensimmäinen mikä tulee mieleen on sanat typerä ja ärsyttävä. Arvatenkin pikkupoika on todella rasittava jonne jolta tekisi ensiksi mieli ottaa nirri pois. Taistelut aika perinteisiä, ulkoasu aika keskiluokkaa, hahmonkehitys perinteistä kamaa. Juonesta en voi sanoa kun en alusta loppuun ole nähnyt. Mikä sitten tekee tästä esim. Pelaajan mainitseman ps sukupolven parhaan pelin??? No en kyllä todellakaan tiedä!!!

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

15h pelanneena sanon ettei ylistyksen arvoinen, mutta hyvä ja viimeistelty peli. 8/10. Ei todellakaan ps sulupolven paras peli :D

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Helvetin kova peli. Tykkään aivan älyttömästi taisteluista toisiksi vaikeimmalla asteella, kun pitää sopivan haasteen yllä ja kunnon intensiivisyyden. Skillejä, kun saanut lisää sekä Kratokselle että pojalle (huikea) niin ei voi kuin nauttia menosta. Komea peli itselleni kaikista kiinnostavimmasta mytologiasta.

En ole muita osia pelannut, mutta ei tämän jälkeen oikein kiinnostavilta näytäkään. Väkivalta on minusta tässä oikein kohdallaan. Brutaalimpi ampuisi jo minusta yli. Bloodbornen jälkeen tämän Ps genin kovin peli. :)

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Tämä oli minulle vuoden odotetuin peli, joten ostoon meni heti julkaisupäivänä. Ennakkoarvostelut, Barlog-videot ja muu hypetys aiheuttivat kuitenkin sen, ettei peli lopulta herättänyt minkäänlaista vau-reaktiota. Jo aikoja sitten on nimittäin käynyt selväksi, että uudessa God of Warissa on uskomattomat grafiikat, syvät taistelumekaniikat ja oikeasti merkityksellinen tarina.

Jos jostakin pitää valittaa, niin hahmonkehitys on mielestäni turhan suuressa osassa. Pelissä on kaiken muun ohella niin vähän tappelua, etteivät hankitut varusteet ja taistelutaidot pääse oikeuksiinsa. Hienoa, että kunkin vihollisen päihittämiseen on omat strategiansa, mutta vinkeistä huolimatta niiden sielunelämää ei pääse opettelemaan riittävästi: kun erilaisia vihollisia on noin sata ja samanlaiset röllit on ripoteltu mahdollisimman harvakseltaan, niiden hyökkäykset ehtii väkisinkin unohtaa taistelukohtausten välissä. Nyt olen siis vasta alkumetreillä mutta uskon, että toisella läpipeluukerralla saan ainakin tappelusta paljon enemmän irti.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Ehdottomasti yksi PS4 pelien parhaimmistoa top 5 sisään menee helposti. Peli pitää otteessaan hyvin ja on todella monipuolinen, uusia taitoja yms. tulee sopivaan tahtia ja ei anneta kaikkea heti.

Varmasti tulee saamaan joitain palkintoja ja on ne ansainnut. 👍

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy

en mitään mieltä koska jotkut tekijät eivät halua tehdä pelejään eri alustoille.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Kustu taas yksi hyvä pelisarja totaalisesti on se harmi.

Nostoja