Mitä mieltä sinä olet... Just Cause 4:stä? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... Just Cause 4:stä?

8.12.2018 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
15
Mitä mieltä sinä olet... Just Cause 4:stä?

"Mitä mieltä sinä olet..." on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa pääosaan lukijoiden keskustelun ja mielipiteeet ajankohtaisista peleistä.

Avalanche Studiosin toimintasarja Just Cause tulee ensi vuonna jo teini-ikään, mutta sinkosankari Rico Rodriguezin vauhti ei osoita hidastumisen merkkejä. Tällä viikolla päivänvalon näki järjestyksessään neljäs Just Cause -peli, joka lupaa vielä aiempaa eloisampaa rämistelyä.

Just Cause 4:n vetonaulana pidetään sen säämoottoria, joka heittelee kapuloita Ricon rattaisiin niin dynaamisten tornadojen kuin hiekka- ja lumimyrskyjenkin muodossa. Uhkaavien luonnonvoimien lisäksi pelaajaa on jälleen vastassa maailman mahtavin palkka-armeija Black Hand, joka on aiemminkin yrittänyt pilata Ricon päivän.

Pelimedialta Just Cause 4 on saanut varsin ristiriitaisen vastaanoton. Metacritic-palvelussa pelin pistekeskiarvo on alustasta riippuen 62-72 pistettä sadasta, ja sitä on kritisoitu muun muassa itseään toistavasta tarinakampanjasta ja teknisistä puutteista. Toisaalta sen kerrotaan kuitenkin toteuttavan Just Causen perimmäistä ajatusta hyvin ja tarjoilevan edelleen varsin vauhdikasta toimintaa, joten hyvääkin sanottavaa riittää.

Nyt, kun ensimmäiset oman elämänsä toimintasankarit ovat jo päässeet tarttumaan tuumasta toimeen, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Maistuuko päätön rellestäminen yhtä makealta vielä neljännen pelin kohdalla? Onko yksinpelikampanjassa parantamisen varaa, vai palveleeko se tarkoitustaan? 

Kirjoita omat kokemuksesi tai arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän anattigamer kuva
anattigamer

Pelin PC-versio on tällä hetkellä sen verran heikossa tilassa että itseltä jää pelaaminen myöhemmäksi. Vähäisen pelaamisen perusteella peli tuntuu ihan hauskalta perinteiseltä Just Cause -rytkeeltä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Lukemani perusteella ihan perseestä. Pc-versio on ilmeisesti vielä surkeampi kuin edellisellä kerralla ja täysin rikki. Peli näyttää huonommalta kuin edellinen, ainakin pc:llä, tiedetään mitä kautta marginaalisesti parempi suorituskyky konsoleilla on revitty. Konsolit kirjaimellisesti estää tätä olemasta hyvä pc:llä

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus snaketus

-- tiedetään mitä kautta marginaalisesti parempi suorituskyky konsoleilla on revitty. Konsolit kirjaimellisesti estää tätä olemasta hyvä pc:llä

Miten käytännön tasolla on siis menetelty, että tähän on päästy? Tunnut tietävän asiasta paljon.

Pelit siis maagisesti toimivat paremmin konsoleilla jos pc:n versiota huonontaa? Erikoinen tapaus.

Käyttäjän markusbob kuva
markusbob
Lainaus zappah

[quote="snaketus"]-- tiedetään mitä kautta marginaalisesti parempi suorituskyky konsoleilla on revitty. Konsolit kirjaimellisesti estää tätä olemasta hyvä pc:llä[/quote]Miten käytännön tasolla on siis menetelty, että tähän on päästy? Tunnut tietävän asiasta paljon.

Pelit siis maagisesti toimivat paremmin konsoleilla jos pc:n versiota huonontaa? Erikoinen tapaus.

Peli maagisesti toimii huonommin PC:llä jos siitä tulee myös konsoliversio. Ei se mitään ydinfysiikkaa ole enään vuonna 2018.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

En ole uskaltanut hankkia peliä, koska olen kuullut että peli aiheuttaa pahoinvointia pelaajissa. Tämän lisäksi olen kuullut että peli ei eroa sisällöltään liiemmin Just Cause 2:sta jossa pääpaino oli kulkea itse kaupunkien ja tukikohtien luokse, räjäyttäen ne puhtaaksi diktaattorin vallasta. Pidin kyllä Just Cause 2:sta mutta en ehkä niin paljon että haluaisin sitä täsmälleen samana pakettina lisää, sitä kutsutaan lisä-osaksi, ei jatko-osakasi. Jatko-osista puheenollen, en ole vielä pelannut kolmostakaan, eli jos en ole pelannut sitä ja jos en pidä siitä, niin tämän ostaminen olisi turhuuksien turhuus.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus markusbob

[quote="zappah"][quote="snaketus"]-- tiedetään mitä kautta marginaalisesti parempi suorituskyky konsoleilla on revitty. Konsolit kirjaimellisesti estää tätä olemasta hyvä pc:llä[/quote]Miten käytännön tasolla on siis menetelty, että tähän on päästy? Tunnut tietävän asiasta paljon.

Pelit siis maagisesti toimivat paremmin konsoleilla jos pc:n versiota huonontaa? Erikoinen tapaus.[/quote]

Peli maagisesti toimii huonommin PC:llä jos siitä tulee myös konsoliversio. Ei se mitään ydinfysiikkaa ole enään vuonna 2018.

Ei siinä mitään maagista ole vaan kehittäjien laiskuutta tai ihan välinpitämättömyyttä. Pc-pelaajien rahat kelpaa kyllä, mutta toimivan tuotteen toimittaminen ei. Toimivaan tuotteeseen pc:llä sisältyy pc-kohtainen käyttöliittymä, kontrollt ja valikot tai sitten se, että ne on suunniteltu niin, että ne toimii edes kohtalaisen sujuvasti pc:llä. Tämä oli aivan perseestä JC3:ssa ja ilmeisesti vielä enemmän päin persettä tässä uudessa pelissä. Jätin myös Hitmanit ostamatta suurimmaksi osaksi tämän takia, koska demoa kokeilituani pc:llä käyttäjäkokemus vain oli perseestä.

Se mitä tarkoitin sillä, että tämäkin peli olisi parempi jos se ei olisi konsolit mielessä tehty on aika no-brainer. Nämä AAA-pelit tehdään heikoimman lenkin mukaan, eli heikoimman konsolin mukaan jolle peli tulee ja sitä myötä myös yleensä pc-versio saa nerffit. Tämä ja AC Syndicate ovat hyviä esimerkkejä siitä miten edellinen osa oli kaikella tavalls kunnianhimoisempi, mutta liikaa konsoleille. Joten seuraava osa onkin sitten karsiitu malli tehty konsoleille paremmin sopivammaksi ja pc-versio on myös sitten karsittua mallia. Kiitos.

Käyttäjän TennisForTwo kuva
TennisForTwo

Ihan kohtalainen ja rento peli näin pitkän RDR2-taipaleen jälkeen. Ei ainakaan itsellä ole vielä häirinnyt pelin PC-versio millään tavalla. Kontrollit toimivat ja grafiikka on riittävällä tasolla. Miinusta voisin antaa hieman sekavasta valikosta, mutta senkin kanssa elää.

EDIT: Ja mikä parasta ironiaa: pienen kehumisen jälkeen peli on kaatunut 15 min sisällä kahdesti.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Täytyy muistuttaa taas, että konsoliversiot mahdollistavat tämänkin pelin julkaisemisen.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP
Lainaus snaketus

Nämä AAA-pelit tehdään heikoimman lenkin mukaan, eli heikoimman konsolin mukaan jolle peli tulee ja sitä myötä myös yleensä pc-versio saa nerffit. Tämä ja AC Syndicate ovat hyviä esimerkkejä siitä miten edellinen osa oli kaikella tavalls kunnianhimoisempi, mutta liikaa konsoleille. Joten seuraava osa onkin sitten karsiitu malli tehty konsoleille paremmin sopivammaksi ja pc-versio on myös sitten karsittua mallia. Kiitos.

Näin ollen sinun mukaasi koska JC4 on JC3:sta karsitumpi (konsolien takia) pyörii se aikaisempaa osaa huonommin PC:llä.

On mustavalkoista ajatella että konsolien takia tämä peli on taas huonompi, sillä ilman konsoleita tämä peli ei voisi olla edes näin kunnianhinoinen odotettujen myyntien ollessa rutkasti alempana. Jos vielä miettii sitä että id Software sai uuden Doominkin skaalattua Switchille, niin se että peli ei pyöri hyvin jollain alustalla, kuten harmillisen usein PC:llä, johtuu kehittäjien osaamattomuudesta/piittaamattomuudesta/kykenemättömyydestä. Ei niinkään sitä että konsolit jarruttaisivat jotenkin kehitystä. Riittävästi kehitysaikaa joka alustalla johtaa sujuvaan kokemukseen. Toki pitää olla realistinen.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Snaketuksen kommentit kannattaa ottaa aina huumorilla. Snaketus onnistuu aina löytämään negatiivisen kulman, vaikka peli olisi mestariteosluokkaa. Tärkeintä on kuitenkin löytää jokin syy, jonka takia jättää peli ostamatta. Tämä onkin hauskempaa kuin se itse pelaaminen.