Mitä mieltä sinä olet… Kingdom Come: Deliverancesta?

Viime viikolla ilmestynyt historiallinen Kingdom Come on nyt roolipelikansan huulilla. Tule ja kerro, iskeeko keskiaika sinuun.

26.2.2018 12:59

”Mitä mieltä sinä olet…” on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa esiin lukijoiden keskustelua ja mielipiteitä ajankohtaisista peleistä.

Tsekkiläisen Warhorse Studiosin ensipeli Kingdom Come: Deliverance on erikoinen ilmestys roolipelien saralla. Fantasian sijaan kyseessä on aitoon historiaan pohjautuva toimintaroolipeli, jossa pureudutaan Böömin kuningaskunnan valtataisteluihin ja keskiajan ankeaan elämään. Projekti lähti käyntiin vuonna 2014, kun pelin Kickstarter-joukkorahoitus saavutti 300 000 punnan tavoitteensa lähes nelinkertaisena.

Peli saatiin lukuisten lykkäysten jälkeen kauppoihin viime viikolla Deep Silverin lisäavustuksella, ja se on herättänyt runsaasti keskustelua roolipelikansan keskuudessa. Pelimedian arvosteluissa peli on saanut tyydyttäviä arvosanoja, joissa on suurimpien rokotusten aiheena ovat olleet bugit ja jonkinasteiset tekniset ongelmat. Kingdom Comen tarina ja asetelma ovat saaneet yleisesti ottaen kiitosta, mutta se on myös herättänyt keskustelua aikakauden väestönryhmien kuvauksista.

Tällä hetkellä pelin Metacritic-arvosana keikkuu 75 prosentissa pc:llä, 72 prosentissa Xbox Onella ja 70 prosentissa PS4:llä. Maaliskuun Pelaaja-lehteen 186 pelin arvostelee Miikka Lehtonen.

Nyt, kun seikkailu on siihen tarttuneilla lähtenyt todenteolla käyntiin, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Toimiiko historia roolipelipuitteissa? Ovatko tekniset ongelmat liian suuria? Iskevätkö pelimekaniikat ja -järjestelmät?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Lisää luettavaa