Mitä mieltä sinä olet... Kingdom Come: Deliverancesta? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... Kingdom Come: Deliverancesta?

21.02.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
33
Mitä mieltä sinä olet... Kingdom Come: Deliverancesta?

"Mitä mieltä sinä olet..." on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa esiin lukijoiden keskustelua ja mielipiteitä ajankohtaisista peleistä.

Tsekkiläisen Warhorse Studiosin ensipeli Kingdom Come: Deliverance on erikoinen ilmestys roolipelien saralla. Fantasian sijaan kyseessä on aitoon historiaan pohjautuva toimintaroolipeli, jossa pureudutaan Böömin kuningaskunnan valtataisteluihin ja keskiajan ankeaan elämään. Projekti lähti käyntiin vuonna 2014, kun pelin Kickstarter-joukkorahoitus saavutti 300 000 punnan tavoitteensa lähes nelinkertaisena.

Peli saatiin lukuisten lykkäysten jälkeen kauppoihin viime viikolla Deep Silverin lisäavustuksella, ja se on herättänyt runsaasti keskustelua roolipelikansan keskuudessa. Pelimedian arvosteluissa peli on saanut tyydyttäviä arvosanoja, joissa on suurimpien rokotusten aiheena ovat olleet bugit ja jonkinasteiset tekniset ongelmat. Kingdom Comen tarina ja asetelma ovat saaneet yleisesti ottaen kiitosta, mutta se on myös herättänyt keskustelua aikakauden väestönryhmien kuvauksista.

Tällä hetkellä pelin Metacritic-arvosana keikkuu 75 prosentissa pc:llä, 72 prosentissa Xbox Onella ja 70 prosentissa PS4:llä. Maaliskuun Pelaaja-lehteen 186 pelin arvostelee Miikka Lehtonen.

Nyt, kun seikkailu on siihen tarttuneilla lähtenyt todenteolla käyntiin, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Toimiiko historia roolipelipuitteissa? Ovatko tekniset ongelmat liian suuria? Iskevätkö pelimekaniikat ja -järjestelmät?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tämä kiinnostaisi mutta tekninen toteutus epäilyttää. Vaikka peli olisi teknisestikin kunnossa niin sittenkin pitäisi ensin mieluusti testata jos mahdollista. Mutta kuten kirjoitin: kiinnostaa kovasti, erityisesti kun kehuja olen lukenut.

Käyttäjän WindowsWizard kuva
WindowsWizard

Peli kiinostaa hirveästi. Bugien kanssa en lähde vielä kokeilemaan. Katsotaan uudestaan lähitulevaisuudessa.

Käyttäjän FlyinElf kuva
FlyinElf

En oikeestaan ees tajuu mistä tää pelin bugisuudesta puhuminen johtuu. Ite kanssa eka pelkäsin ostaa,kun menin lukee muropaketin murska-arvostelua, mutta ainakaan ekan patchin ei pleikkarilla mitää ihmeellistä bugailua. Kerran jäänyt hevonen jumiin, mutt ei mitään Bethesdan sekoiluihin verrattavaa. Tosi kaunis ja kertaakaan ei ole kaatunut, lataus-ajat ihan ok. Älyttömän hyvä, ei voi kun suositella. Jotenkin niin hienoa pyöriä tuolla keski-aika landiassa ja maailman raakuus,epätoivo ja vaikeus tulee hienosti esiin

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Aivan mahtava peli, jonka bugisuutta on kyllä liioiteltu pahasti tai sitten itselle ei pahemmin ole niitä sattunut eteen tässä n.50 tunnin aikana... ei ainakaan mitään isompia ole näkynyt.

Alkuun tuntui erittäin vaikealta päästä jyvälle taisteluista, tiirikoinnista yms. mutta nyt se alkaa jo sujumaan.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Peli vaikuttaa mielenkiintoiselta ja taidan sen ostaa sitten joskus.

Sitten siihen hauskaan juttuun.
Jotkut älykääpiöt ovat kerenneet jo syyttää tätä peliä rasistiseksi koska ajankuvaus on liian tarkka.

Käyttäjän Cilee kuva
Cilee

Näyttää ihan ookoolta. Ostan kuhan hinta tippuu 15€:oon.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Katsotaan sitten kun saa parillakympillä pleikkarille, eiköhän silloin ole saatu bugejakin jo liiskattua tarpeeksi.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Steam toivelistalla odotamassa käypää 5e hintaa. Sen verran kökönoloinen, niin jos ei muuta niin ainakin luulisi huumoria tästä irtoavan koko femman edestä.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Loistava peli, jossa paljon pelimekaniikkoja jollaisia ei ole (monissa) peleissä ennen nähty. Ensi viikolla tulossa isoa päivitystä, jonka pitäisi korjata bugeja ja mahdollisesti helpottaa tiirikointia, ym.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Ei kiinnosta yhtään. Tiedän, että historiallisista realistista roolipeleistä on huutava pula kuten myös sen, että tämä soveltuu vain tosinörteille.