Mitä mieltä sinä olet... Mario Kart 8:sta? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... Mario Kart 8:sta?

7.06.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
28

Uusi Mario Kart nähdään yleensä kerran sukupolvessa, ja nyt on koittanut Wii U:n aika. Nintendon nykylinjan mukaisesti pelin julkistuksen ja julkaisemisen välillä ei kulunut kovinkaan kauaa, sillä Mario Kart 8 esiteltiin kunnolla E3 2013 -messuilla.

Messuilla peli ihastutti tutun varmalla ohjauksella ja erityisesti ilmeikkäällä ulkoasullaan, sillä Sienivaltakunnan karting-radat avartuivat ensi kertaa silmien edessä teräväpiirtona. Julkistuksensa jälkeen Nintendo julkaisi tasaisen varmasti uusia yksityiskohtia pelistä, joiden myötä Mario Kart 8 osoittautui sarjan kenties suurimmaksi peliksi. Hahmokaarti on paisunut melkoisesti, sillä kuskeina nähdään muun muassa Bowserin koko Koopa-kakaroiden pesue.

Nyt Mario Kart 8 on ollut jo viikon verran saatavilla, ja sen kerrottiin myyneen jo 1,2 miljoonaa kappaletta avausviikonlopuunaan. Luku tekee Mario Kart 8:sta Wii U:n nopeimmin kaupaksi menneen pelin. Jää kuitenkin nähtäväksi, onko siitä samankaltaiseksi myyntihitiksi kuin Mario Kart 7, joka oli yksi merkittävimpiä syitä Nintendon 3DS-taskokonsolin myynnin nousuun.

Pelimedioiden arvostelijat ovat luonnollisesti laittaneet uutuuspelin suurennuslasin alle. Lukuisia arvosteluja listaavassa Metacritic-palvelussa Mario Kart 8:n arvostelukeskiarvo on kirjoitushetkellä 88 pistettä sadasta. Pelaaja arvosteli pelin eilen ilmestyneessä kesäkuun Pelaaja-lehdessä 141, jossa peli todetiin kahdeksikon arvoiseksi. Tilaajat voivat lukea arvostelun myös verkosta.

Nyt, kun innokkaimmat pelaajat ovat ehtineet nauttia vauhdin hurmasta jo viikon verran, on aika kertoa teidän mielipiteenne. Onko uutukaisosa legendaarisen karting-sarjan maineen veroinen? Vastaako ratasuunnittelu odotuksia? Onko antigravitaatio-kisailu onnistunut muutos?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueen omaan Mario Kart -ketjuun.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Yksinpelaajalle todella keskinkertaista pelattavaa, samalta sohvalta (todennäköisesti) porukan kanssa mukavaa ja hauskaa pelattavaa. Nettipeli ei sytytä, paitsi tutun porukan kanssa.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Tämä on hieno uutinen.

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri

Todella pettymys. Peli käy todella äkkiä itseään toistavaksi. Jos tämän piti olla WiiU:n henkiinherättäjä niin tuonpuoleinen odottaa.

Käyttäjän Temathael kuva
Temathael

Huikean hyvä peli. Hieman saisi enemmän olla yksinpeliin pelimuotoja, säätämismahdollisuutta ja kuorrutetta. Moninpeliksihän tämä on kuitenkin tarkoitettu ja niin toimii mainiosti.

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Aika lailla samoilla linjoilla ZaleraFF:n kanssa. Moninpeli samalta sohvalta hakattuna varsin viihdyttävä, yksinpelinä puuduttavaa paskaa. Pettymyshän tämä oli.

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus
Lainaus käyttäjältä Celleri

Todella pettymys. Peli käy todella äkkiä itseään toistavaksi. Jos tämän piti olla WiiU:n henkiinherättäjä niin tuonpuoleinen odottaa.

Niinhän ne autopelit aina. Tosin tosifanien mielestä tässä ei kuulu olla kunnon yksinpeliä vaan tämä ostetaan pelkän moninpelin takia. Racing transformedin pelkkä yksi extra moodi on yhtä kattava mitä koko kart 8:n yksinpeli. Tai no ei ihan koska siinä on muutama rata vähemmän.

Tosin itsekin ostin tämän jo nyt, että pääsee netissä pikkasen pelaamaan ennen kuin siellä on vain jotain pro pelaajia joille en pärjää edes unissani ja se ilmainen peli sitten viimeisteli kaupan aika tehokkaasti.

Julkkari vloppuna tuli pelattua 23 tuntia ja pian voisi mennä katsomaan kuinka pahasti otan turpaan viikon paussin jälkeen. Kyllä tässä silti on vastinetta jo sille 49e hinnalle on tullut kun ottaa sen extra pelin huomioon vaikka en koskisi mario kartiin tämän päivän jälkeen enää ollenkaan.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu
Lainaus käyttäjältä peelopuu

Tämä on hieno uutinen.

"Uutisen" idea/pointti taisi sujahtaa hornetin lailla yli, vai mitä?

Paras karttipeli koskaan ja paras moninpeli aikoihin. Samalla sohvalla toki täysin omaa luokkaansa, mutta netissä myös helvetin viihdyttävää.

Käyttäjän Jarppa kuva
Jarppa
Lainaus käyttäjältä redshift

Aika lailla samoilla linjoilla ZaleraFF:n kanssa. Moninpeli samalta sohvalta hakattuna varsin viihdyttävä, yksinpelinä puuduttavaa paskaa. Pettymyshän tämä oli.

Mitäs sitä odotettiin? Forzan ja GT:n kilpailijaa vai karting peliä mitä tämä sattuu parhaimmillaan olemaan?

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Huutonaurua näille janareille jotka odottivat pelin yksinpeliltä jotain normaalia (Mario) Kart-peliä syvällisempää...

Peli itsessään on vuoden tähänastisista peleistä neljänneksi paras.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

5.0.0E päivitys rikkoi ulkoisen kovalevyn tuen, kaikki data on sillä ulkoisella kovalevyllä, en pysty tekemään mitään muuta kuin katsomaan youtubea Wii U:lla tällä hetkellä...
Onneksi Nintendon suomen tuki vastasi nopeasti että tiedetty ongelma, mutta edelleen odottelen korjausta tai uutta päivitystä. Ei siis ole Mario Karttia pystynyt pelaamaan :\

Jos tajuisivat jossain vaiheessa käsitellä sitä tallennusdataa erillään pelin datasta. Tässäkin tilanteessa olisin silloin voinut uudelleenladata pelin eShopista ja jatkaa pelaamista ja varmuuskopioida kaikki tallennukset juuri tällaisten tapausten varalta.

Lainaus käyttäjältä Celleri

Todella pettymys. Peli käy todella äkkiä itseään toistavaksi. Jos tämän piti olla WiiU:n henkiinherättäjä niin tuonpuoleinen odottaa.

Osta Sonic Racing Transformed. Niin paljon moodeja ja hyvin tehty yksinpelikampanja että huhhuh. Wii U käyttäjäkannasta en tiedä, mutta PC:llä tuntuu olevan ihan mukavasti pelaajia ja taas oli 4€ hintaan alennuksessa. Mario Kartista heti huomaa että on tehty juuri moninpeliä varten ja yksinpeli on vain karttojen tutustumista ja unlockauksia varten.

En tosin tiedä mitä helvettiä tekivät battle moodille? Toivottavasti ei ole Nintendo tullut nykyaikaan että alkavat myydä karttoja DLC:nä...

Nostoja