”Mitä mieltä sinä olet…” on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa esiin lukijoiden keskustelua ja mielipiteitä ajankohtaisista peleistä.

Suomen pelialalla tehtiin historiaa tiistaina, kun kauppojen hyllyille pyrähti maan kaikkien aikojen kallein peliprojekti, espoolaisen Remedy Entertainmentin Quantum Break. Toimintajättiä mainostettiin Xbox Onen lippulaivajulkaisuna jo ennen konsolin ilmestymistä, mutta odotus venyi myöhästymisten myötä useamman vuoden mittaiseksi. 

Peli on menneellä viikolla hallinnut otsikoita niin Suomessa kuin maailmallakin lämpimään sävyyn, ja eritoten sen taitavaa kerrontaa ja korkeita tuotantoarvoja on ylistetty rehellisen avoimesti. Ajan manipuloinnilla kikkailevan teoksen peliä ja näyteltyä TV-viihdettä yhdistävä formaatti herätti sen julkistuksen aikaan huolta, mutta yleisö vaikuttaisi ottaneen kokeilun lopulta avosylin vastaan. Xboxilla pelin julkaisu sujui sutjakasti, mutta pc:llä suorituskykyongelmien kerrotaan vaivaavan kokoonpanoilta jo perusoletukseltaan paljon vaativaa teosta. 

Pelimedialta Quantum Break on kerännyt pitkälti hyvin positiivisia arvosanoja, vaikka aivan täysiä kymppejä peli ei ole juurikaan niittänyt. Satunnaisia soraääniäkin on arvostelijoiden suunnalta kuulunut: muun muassa Time ja Giant Bomb antoivat teokselle suolaiset kaksi tähteä viidestä sen pelillistä onttoutta moittien. Pelaajan oman arvostelun voi lukea huhtikuun numerosta 163 tai vaihtoehtoisesti tilaajatunnuksin täältä.

Nyt, kun ensimmäiset rypyt ajassa on jo ehditty oikomaan rauhassa, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Toimiiko erikoinen viihdeformaatti? Laittaako tarina aivot umpisolmuun? Onko peli vuosien odotuksen arvoinen?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Lisää luettavaa