Mitä mieltä sinä olet... Shadow of the Colossuksesta? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... Shadow of the Colossuksesta?

15.02.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
24
Mitä mieltä sinä olet... Shadow of the Colossuksesta?

"Mitä mieltä sinä olet..." tekee paluun! Kyseessä on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa esiin lukijoiden keskustelua ja mielipiteitä ajankohtaisista peleistä.

Sony paljasti monien yllätykseksi E3 2017 -messuilla, että Team ICO:n legendaarinen PlayStation 2 -seikkailu Shadow of the Colossus saapuisi PlayStation 4:lle. Jo edellispovella nähdyn remasteroinnin sijaan kyseessä on täysi uusioversio, jonka uudelleenrakennuksesta on vastannut Bluepoint Games. Nostalgiannälkäisten ja klassikon aikoinaan välistä jättäneiden pelaajien odotus päättyi viime viikolla, kun jättimäiset kolossit laahustivat entistä ehompana kauppojen hyllyille.

Jättien kukistamisen ympärillä pyörivän pelin aiempaa ehommasta ulkoasusta saatiin alkuperäisen julkistuksen jälkeen useita maistiaisia. Ennakkotestit kuvailivat pelin olevan äärimmäisen uskollinen alkuperäiselle pelille, vaikka ohjausta totta kai oli päivitetty jonkin verran nykyaikaisemmaksi.

Pelimedia on julkaisun myötä ottanut kolossien paluun avosylin vastaan. Kiitettävien arvosanojen valossa peli tuntuisi olevan pelimedian silmissä yksi kaikkien aikojen parhaita uusioiversioita, mutta myös nykyiselläkin mittapuulla erinomainen videopeli. Erityisesti kiitosta on saanut parannukset pelin suorituskyvyssä, sillä alkuperäinen PlayStation 2 -versio kärsi monista teknisistä yskähtelyistä. Tällä hetkellä pelin Metacritic-arvosana keikkuu 92 prosentissa, ja Pelaajan Janne Pyykkösen arvostelun voi lukea tulevasta maaliskuun Pelaaja-lehdestä 186.

Nyt, kun ensimmäiset kolossit ovat kaadettu ja haikean kaunis pelimaailma on tullut tutummaksi, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Onko mestariteos saanut arvoisensa uusioversion? Uudistaako peli tarpeeksi ohjaustuntumaa? Viehättääkö peli ensikertailaisia?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

4 kerta sitten taas uudestaan ps5 alustalle remaster of remake >.<

Käyttäjän Heksu kuva
Heksu

En ole alkuperäistä pelannut, joten täysin ummikon silmin tähän lähtenyt mukaan. Tässä näkyy kyllä vanhojen aikojen suunnittelufilosofia, hyvällä tavalla. Loistava tunnelma, selkeä fokus ja peli rakentuu vahvasti peli-ideansa ympärille. En kaipaa monien nykypelien turhaa rönsyilyä, joskin maailma toisinaan kaipaisi muitakin vihollisia täyttämään hiljaisuutta.

Käyttäjän velor85 kuva
velor85

Ei ole ikinä kiinnostanut huono Zelda kopio..

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus velor85

Ei ole ikinä kiinnostanut huono Zelda kopio..

Hahaha, aika kaukana Zeldasta. :)

Käyttäjän Cilee kuva
Cilee

En omista mitään pleikkaria niin en ole ikinä pelannut.

Käyttäjän velor85 kuva
velor85
Lainaus Izmou

[quote="velor85"]Ei ole ikinä kiinnostanut huono Zelda kopio..[/quote]
Hahaha, aika kaukana Zeldasta. :)

Mulle se näyttää Zeldalta=)

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Vai että ensimmäiset kolossit kaadettu... Itsellä meni tänään normaalit time attackit läpi kun olin ensin hakkaillut ne hardilla. Niitä ennen pelailin tarinan hardilla suoraan paketista. Tai no, otin matsia kolmen kolossin kanssa ennen kuin vaihdoin hardille.

Ärsyttävää tässä on hevosen kämäisyys ja pelihahmon kaatuilu pienestäkin heilahduksesta mutta kyllä sen kanssa elämään pystyy kun kerran hardilla vetelin kolossit jo pariin kertaan. Mukavaa haastetta mutta vähän kyseenalaistan että onko haasteen luominen huonolla ohjauksella hyvä juttu kun remakessa ne kämäkontrollit olisi voinut tuoda nykyaikaan. Samalla olisi voinut nostaa vaikeustaso muulla tavalla, esim. lisäämällä kolosseihin heikkoja kohtia tms.

Oli miten oli, niin noista ärsyttävyyksistään huolimatta todella loistava kokemus ja eiköhän tästä tule platina hakkailtua kun vaikeimmat on tullut jo tehtyä.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick
Lainaus zappah

Mukavaa haastetta mutta vähän kyseenalaistan että onko haasteen luominen huonolla ohjauksella hyvä juttu kun remakessa ne kämäkontrollit olisi voinut tuoda nykyaikaan.

Eikös PS4 remakessa kontrollit nimenomaan tuotu nykyaikaan? En siis ole itse pelannut kyseistä peliä, mutta ymmärsin kontrollien olevan päivitetty. Eikö näin olekaan?

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Pelaamatta paskaa videoiden perusteella.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Boblick

Eikös PS4 remakessa kontrollit nimenomaan tuotu nykyaikaan? En siis ole itse pelannut kyseistä peliä, mutta ymmärsin kontrollien olevan päivitetty. Eikö näin olekaan?

Ei ole. Layoutin saa vaihdettua muistaakseni neljään eri malliin mutta se laginen responsiivuus ja hevosen sekä päähahmon päätön horjunta ja heiluminen on yhä olemassa. Paras vertauskohde lienee Last Guardianin päähahmo mutta SotC ei ole ihan yhtä paha.

Fysiikkamoottori tuntuu nimenomaan täysin samalta kuin ennen, eli sellaista "yritän parasta ja katsotaan mihin se riittää" menoa se on koko ajan. Hyvä video aiheesta, jonka allekirjoitan itse kyllä täysin:

https://www.youtube.com/watch?v=Ji_slRovrmk

Nostoja