”Mitä mieltä sinä olet…” tekee paluun! Kyseessä on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa esiin lukijoiden keskustelua ja mielipiteitä ajankohtaisista peleistä.

Sony paljasti monien yllätykseksi E3 2017 -messuilla, että Team ICO:n legendaarinen PlayStation 2 -seikkailu Shadow of the Colossus saapuisi PlayStation 4:lle. Jo edellispovella nähdyn remasteroinnin sijaan kyseessä on täysi uusioversio, jonka uudelleenrakennuksesta on vastannut Bluepoint Games. Nostalgiannälkäisten ja klassikon aikoinaan välistä jättäneiden pelaajien odotus päättyi viime viikolla, kun jättimäiset kolossit laahustivat entistä ehompana kauppojen hyllyille.

Jättien kukistamisen ympärillä pyörivän pelin aiempaa ehommasta ulkoasusta saatiin alkuperäisen julkistuksen jälkeen useita maistiaisia. Ennakkotestit kuvailivat pelin olevan äärimmäisen uskollinen alkuperäiselle pelille, vaikka ohjausta totta kai oli päivitetty jonkin verran nykyaikaisemmaksi.

Pelimedia on julkaisun myötä ottanut kolossien paluun avosylin vastaan. Kiitettävien arvosanojen valossa peli tuntuisi olevan pelimedian silmissä yksi kaikkien aikojen parhaita uusioiversioita, mutta myös nykyiselläkin mittapuulla erinomainen videopeli. Erityisesti kiitosta on saanut parannukset pelin suorituskyvyssä, sillä alkuperäinen PlayStation 2 -versio kärsi monista teknisistä yskähtelyistä. Tällä hetkellä pelin Metacritic-arvosana keikkuu 92 prosentissa, ja Pelaajan Janne Pyykkösen arvostelun voi lukea tulevasta maaliskuun Pelaaja-lehdestä 186.

Nyt, kun ensimmäiset kolossit ovat kaadettu ja haikean kaunis pelimaailma on tullut tutummaksi, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Onko mestariteos saanut arvoisensa uusioversion? Uudistaako peli tarpeeksi ohjaustuntumaa? Viehättääkö peli ensikertailaisia?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Lisää luettavaa