Mitä mieltä sinä olet... The Last of Us Remasteredista? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... The Last of Us Remasteredista?

9.08.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
30

Ei voi kieltää, etteikö Naughty Dogin selviytymisseikkailu The Last of Us olisi ollut yksi viime vuoden pelitapauksia.

PlayStation 3 -peli kaappasi korkeita arvosanoja ja vuoden peli -palkintoja vasemmalta ja oikealta, ja kertoman mukaan se puskee pelien tarinankerronnallista rimaa rahtusen korkeammalle. Mikäli tämä ei vielä riittänyt, The Last of Us rikkoi myös vanhan sukupolven teknisia rajoja vakuuttavalla ulkoasullaan.

Nyt The Last of Usista on julkaistu uuden sukupolven PlayStation 4 -remasterointi, ja pelimedia ympäri maailmaa on antanut sille uuden tuomionsa. Vuosi PS3-version julkaisun jälkeen tehty The Last of Us Remastered toimiikin nykyteknologiaan päivitettyjen edellispolven pelien lippulaivana.

Pelimedian arvostelujen keskiarvoa mittaavissa palveluissa The Last of Us Remastered on kirjoitushetkellä saanut 95 metapistettä sadasta Metacriticissä ja 96,12 prosenttia GameRankingsissa. Pelaajan oman arvostelun remasteroinnista voi lukea syyskuun Pelaaja-lehdestä 144.

Nyt, kun innokkaimmat pelaajat ovat ehtineet napata pelin testattavaksi, haluamme kuulla sinun mielipiteesi. Onko peli remasteroinnin arvoinen? Kiinnostaako vuoden vanhan pelin pelaaminen hieman tehokkaammalla konsoliraudalla, vai koetko pelin nyt ensimmäistä kertaa? Entä iskeekö pelin moninpeli lainkaan vahvan yksinpelitarinan rinnalla?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi joko alla olevassa uutiskommenteissa tai Pelaajalehti.comin boardeilla omassa The Last of Us -ketjussa.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Turha, tämänkin kehitysajan olisi voinut käyttää johonkin parempaan.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Jos PS4 olisi taaksepäin yhteensopiva niin tämä olisi turha. Nyt tämä oli ihan hyvä veto (ja toimii samalla DLC -bundlena).

Käyttäjän jmetsara kuva
jmetsara

En ole aiemmin pelannut. Todella hyvä peli, loistavat hahmot ja hieno grafiikka. Mua ei haittaisi, jos muitakin vanhojen konsolien pelejä käännettäisiin uusille konsoleille.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Hyvää mieltä olen. Olkoonkin turha, kyllä jotkut tästä ovat iloa saaneet.

Käyttäjän Tepa148 kuva
Tepa148

Ei todellakaan turha. Ehkä sellaissille jotka ovat pelanneet pelin jo puhki ps3:lla. Itse en ps3:lle ostanut, joten täytyihän tuota nuin kehuttua peliä päästä pelaamaan ps4:lla. Ja ei voi muuta sanoa että kuin: Todella hyvä!!
Ja uskon että on paljon muitakin jotka eivät tätä ps3:lla pelanneet. Joten ei todellakaan turha.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Jännä nähdä nouseeko Pelaajalehden arvosana. Viimeksi annettiin 8:n haukkumatta lainkaan graaffista puolta, mitä mahtaa peli nyt saada kuin vain sitä on paranneltu?

Omasta mielestä tämä on turha remake, näin nopeasti ja liian vähillä parannuksilla. Tämän olisi voinut julkaista myös siellä tulevassa pilvipalvelussa ja jättää remasturbointi tekemättä.

Käyttäjän joo13 kuva
joo13

En ole pelannut itse peliä (en omista konsolia ollenkaan), mutta tullut katsottua läpipeluu pelistä muutamaan otteeseen. Mikä tässä "pelissä" on niin hypen arvoista esim. verrattuna Heavy Rain peliin, muutakuin että quicktime eventit eivät ole kivoja kokoajan ja on kiva ampua ?

Vaikka pelin juoni onkin hyvä niin on peli todella lineaarinen, et voi vaikuttaa lähes mihinkään juonen osalta muutakuin muutamaan päävalintaan lopussa, ongelmatkin olivat laatua etsi kulman takaa tikkaat ja laita kohtaan X, koska jostain syystä muuria Y joka on päähenkilön pään korkeudella ei voi nyt ylittää. Vihollisetkin näyttivät olevan triggereiden takana, että jos tyhjensit huoneen hiipimällä niin sitten kun kävelit oven X ohi niin yhtäkkiä oli huoneessa, jonka juuri olit tyhjentänyt spawnannut 4 vihollista lisää. Saati sitä että kun hiivit ja kumppanisi on kyyryssä keskellä katua ja vihollinen "ei näekkään" tätä ja et paljastu?

Vai onko kaikki tuo jotenkin merkityksentöntä, koska peli on TLoU ja sitä nyt vaan pitää hypettää kun on Naughty Dog:n tekemä niin pakkohan sen on hyvä olla kun graohiikatkin näyttää niin hienolta myös?

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä joo13

En ole pelannut itse peliä (en omista konsolia ollenkaan), mutta tullut katsottua läpipeluu pelistä muutamaan otteeseen. [u] [b]peli todella lineaarinen, et voi vaikuttaa lähes mihinkään juonen osalta muutakuin muutamaan päävalintaan lopussa[/b],[/u]

Mikä onkaan parempi tapa vaikuttaa pelin kulkuun, kuin katsoa läpipeluu video Youtubesta.

Käyttäjän zuikawa kuva
zuikawa

Kyllä oli hyvä että tuli ps4 konsolillekkin! Minulla ei ps3 konsolia ollut ollenkaan ja nyt ps4 konsolin hankkineena oli kiva juttu että tuo tuli sillekkin! Mua ei ainakaan haittais vaikka tuleeki noita vanhoja pelejä ps4:lle. Aatelkaa nyt jos vaikka ei oltas saatukaan gta vitosta uudelle sukupolvelle :/ Mua ainaki olis ketuttanu nii maan pe**eleesti että..... Ja kun ei kaikilla oo varaa semmoseen pelikoneeseenkaan ja toiset ei edes tykkää pelailla koneella (niinkuin esim minä). Tähän mennessä ainakin tuo last of us on vaikuttanut ihan he**etin hyvältä peliltä, mutta se tosiaankin vähän ärsyttää kun tulee kohta, josta pääsisi ihan helposti läpi tai yli vähän vaikka työkaluja tai asetta käyttäen mutta ei... Kun pitää lähteä kiertämään..... Mutta muutenhan peli on niin hyvä ettei tuommoiset haittaa paljoa... Ja menen siis syksy kohdan alussa. Tähän mennessä peli saa multa ainakin 4,5/5 tähteä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä joo13

En ole pelannut itse peliä --

Tässä kai se tärkein sitten tulikin.

Muistan kun katsoin Dark Soulsin pelaamista Youtubesta. En innostunut. Vuosia myöhemmin jatkuvasti nettikehuihin törmänneenä päätin satsata sen parikymmentä euroa peliin. Tällä hetkellä pelisarjan pelit ovatkin yksiä mielipeleistäni.

Kai tajuat että pelit ovat taidemuotona elokuvista eroavia juuri sen suhteen että uppoudut peliin syvemmin kun pelaat sitä itse. Aika iso pala kokemuksesta jää pois kun katsot peliä Youtubesta. Muutenkin mielestäni vähän hölmöä hommaa sellainen. Itse en omistanut PS3:a ennen viime vuotta mutta kyllä tuo MGS4, Uncharted-sarja ja TLoU maistuivat vähän myöhemminkin itse pelattuna sen sijaan että olisin katsonut videoina netistä joskus pelien ollessa ajankohtaisempia.

Itse aiheeseen, vaikka en PS4:a omistakaan. Kuitenkin helppo vastailla, joten: Peli on remasteroinnin arvoinen näistä syistä: yksi parhaista peleistä pitkään aikaan. Ei taaksepäin yhteensopivuutta PS3:n ja PS4:n välillä. PS4:n ostajissa paljon PS3:a omistamatonta porukkaa.

Itseäni ei tällä hetkellä remastered kiinnosta, sen verran tullut alkuperäistä jauhettua. Alennuksesta sen voisi ostaa sitten kun saa PS4:n joskus hankittua.

Pelin moninpeli taas on yksi virkistävimmistä MP-kokemuksista vähään aikaan.

Nostoja