Mitä mieltä sinä olet... The Order: 1886:sta? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... The Order: 1886:sta?

22.02.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
42
Mitä mieltä sinä olet... The Order: 1886:sta?

"Mitä mieltä sinä olet..." on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa esiin lukijoiden keskustelua ja mielipiteitä ajankohtaisista peleistä.

The Order: 1886 julkistettiin maailmalle Los Angelesin perinteikkäillä E3-pelimessuilla vuonna 2013. Se oli yksi ensimmäisiä pelejä, jotka antoi yleisölle selkeän kuvan siitä, miltä uuden sukupolven suuret yksinoikeuspelit  näyttävät.

Ready at Dawn -studio on jo vuosia toiminut Sonyn luottotiiminä taskukonsolipuolella, mutta The Order: 1886 on samanaikaisesti studion ensimmäinen täysin oma peli ja ensimmäinen kotikonsolipeli. Julkistuksesta lähtien pelin graafinen ilme ihastutti, mutta varsinainen pelimekaniikka on huolestuttanut: näytetyt kuvamateriaalit osoittivat pelin olevan melko suoraviivainen suojapohjainen peli.

The Order: 1886 julkaistiin tällä viikolla PlayStation 4:lle, melkoisen kohun ja rummutuksen saattelemana. Se on noussut otsikoihin muun muassa kampanjansa pituuden suhteen, minkä lisäksi se on jakanut peliarvostelijoiden mielipiteitä melkoisesti. Pelaaja arvostelee pelin ensi kuun alussa ilmestyvässä maaliskuun Pelaaja-lehdessä 150.

Nyt, kun ensimmäiset pelaajat ovat päässeet käsiksi PlayStation 4:n grafiikkahirmu, on aika kertoa juuri teidän mielipiteenne. Onko The Order: 1886 liian lyhyt? Iskeekö pelin toiminta ja sen erikoinen asetelma? Onko pelimekaniikka tarpeeksi monipuolinen?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueella.

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Tämän sukupolven parasta silmäkarkkia jota ei kuitenkaan ikimaailmassa pitäisi myydä täyteen hintaan. Monotonista pelattavaa 50% ja (lyhyet) loput 50% meneekin sitten välipätkien ja quick time eventien parissa.

Käyttäjän Core kuva
Core

Näin pelaamatta tuntuu jotenkin että tollasessa cinematic experience-lähestymistavassa ei oo mitään vikaan, eikä ole lähtökohtaisesti QTE:ssäkään, eikä ole välttämättä edes melko lineaarisissa suojapohjaisissa TPS-peleissä, mutta tuntuu että Order otti kustakin kategoriasta melkein ne huonot puolet, eikä onnistunut oikein saamaan talteen niitä juttuja kunkin genren hyvistä peleistä.

Setting ja grafiikat kyllä kiinnostaa, mutta ei tosta settingistäkään tunnuttu saavan ihan hirveästi irti, mutta grafiikat, hahmojen animoinnit ja ääninäyttely vaikuttaa kyllä aika ensiluokkaiselta.

Käyttäjän escudo kuva
escudo

Hinta jos olisi puolet pienempi niin sanoisin että ihan ok paketti, täyteen hintaan ei ole sisältöä mielestäni tarpeeksi. Tarinan pelasin kahdessa päivässä, kestoa n. 10 tuntia. Graafisesti aika huikean näköinen ja näyttelijänsuoritukset ensiluokkaista tasoa, dokumenteista katsoin että kasvojen liikkeeitä myöten motion capturella napattu suoritukset peliin.

RPG genren ystävälle jäi aika pintaraapaisuksi tällainen kokemus. En kuitenkaan sano "älkää ostako" koska kyllä tästä monet tuntuvat pitävänkin. Mutta ei ollut mun juttu.

Käyttäjän Narastel kuva
Narastel

Tuli tuo Orderi katsottua lets playna youtubesta ja olihan se aika ristiriitainen paketti. Pelin hyviä puolia oli näin sivustakatsojana grafiikka (ofc), mailma, aseet, hahmot ja jopa tarinakin suurimmaksiosaksi. Se missä peli kyntää on pelin rytmitys (jotkut chapterit pelkkää cut sceneä ja jotkut melkein pelkkää gameplayta) ja itse gameplay, joka oli mekaniikoiltaan tosi alkeellista 3rd person ammuskelua. Lisäksi pelimaailman örvelöitä ei käytetty lähes yhtaan hyödyksi, vaan suurinosa kahakoista oli samalla naamalla varustettuja perus dudeja vastaan. Kuitenkin omastamielestäni pelissä oli sen verran potenttiaalia, että jos studio ottaa pelaajien mielipiteet kunnolla huomioon, niin jatko-osa voisi olla oikeasti todella hyvä peli.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Kuuntelematta paskaa... Hei, eihän tää ollutkaan Rumban saitti!

Käyttäjän VerSus kuva
VerSus

kui jengi jaksaa urputtaa tämän kestosta kun mm.COD:t ei oo sen pitempiä joka vuosi.... ja kaiken huippu viime vuonna oli mgs ground zeroes hurjalla 15min-1h kestollaan.... mä ainaskin pelaan enemmä ku mielelläni 1886:n ja sen 6-9h keston

Käyttäjän XXI kuva
XXI
Lainaus käyttäjältä VerSus

kui jengi jaksaa urputtaa tämän kestosta kun mm.COD:t ei oo sen pitempiä joka vuosi.... ja kaiken huippu viime vuonna oli mgs ground zeroes hurjalla 15min-1h kestollaan.... mä ainaskin pelaan enemmä ku mielelläni 1886:n ja sen 6-9h keston

Ihan loistava argumentti! Kaikkihan tunnetusti rakastavat CODeja ja MGSV Ground Zeroesinkaan pituudesta kukaan ei ole valittanut!

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur
Lainaus käyttäjältä XXI

Lainaus käyttäjältä VerSuskui jengi jaksaa urputtaa tämän kestosta kun mm.COD:t ei oo sen pitempiä joka vuosi.... ja kaiken huippu viime vuonna oli mgs ground zeroes hurjalla 15min-1h kestollaan.... mä ainaskin pelaan enemmä ku mielelläni 1886:n ja sen 6-9h keston
Ihan loistava argumentti! Kaikkihan tunnetusti rakastavat CODeja ja MGSV Ground Zeroesinkaan pituudesta kukaan ei ole valittanut!

jaa codit ei ole pitempiä?! Herran jumala ne on lähes puhtaita moninpelejä joihin upotetaan kymmeniä ellei satoja pelitunteja!

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Lainaus käyttäjältä escudo:
Graafisesti aika huikean näköinen...

Ihmeellistä kuinka suomalaiseen luonteeseen kuuluu hyvin usein jonkinlainen vähättely. Tässä tapauksessa "aika." Valitettavasti se on meikäläisillä verissä.

Käyttäjän Temesklk kuva
Temesklk

Negatiivista: Peli on todella lyhyt. 5-6h ei riitä mitenkään 60€ pelin pituudeksi ilman moninpeliä. Tarinan lopetus surkea ja viimeinen bossi kierrätetty minibossi sekä QTE. Letterbox, jotta grafiikoita saatin paremmaksi ja "elokuvamaista" tunnelmaa, jota kukaan ei peliltä halua letterboxin muodossa. Myös 30fps häiritsee. Huikea määrä quick time eventtejä.

Positiivista: Grafiikat ovat konsolipeliksi todella hyvät(letterboxin ansiosta), ääninäyttely laadukasta, mielenkiintoisia henkilöitä paljon, välivideot hyvin tehty(ehkä turhan paljon videota), tarina oli mielenkiintoinen. Paljon mielenkiintoisia aseita ja äänitehosteet niissä melko hyvät.

Lyhyen keston vuoksi ei voi mitenkään suositella kokohinnalla ostettavaksi. Ehkä tulevaisuudessa parillakympillä kannattaa ostaa. Itse katsoin Lirikin läpipeluun Twitchissä ja kannatti kyllä katsoa ilmaiseksi. Enemmän tuo muistuttaa interaktiivista elokuvaa kuin peliä.